Orange: TOP5 najpredávanejších smartfónov v apríli

Orange opäť poskytol údaje o predaji telefónov za predchádzajúci mesiac. My sme sa zamerali na prvú päťku najpredávanejších smartfónov, kam sa prebojovali dva Samsungy, dve HTC a jedna Sony Xperia.

Aj v apríli sa zákazníci Orangeu pri kúpe svojho nového smartfónu zamerali hlavne na strednú, cenovo dostupnejšiu triedu. Z aktuálnych high-endov sa do prvej päťky dostal iba Samsung Galaxy S III.

Prečítajte si: Orange: TOP5 najpredávanejších smartfónov v marci (10. 4. 2013)

Samsung Galaxy S III mini

Tak ako pred mesiacom, aj tentoraz sa najpredávanejším smartfónom stal menší súrodenec minuloročnej vlajkovej lode, Samsung Galaxy S III mini. Na druhé miesto z tretieho poskočil android s dobrým pomerom cena / výkon HTC Desire X a tretia priečka patrí malému, ale šikovnému HTC Desire C.

Štvrtým najpredávanejším modelom apríla bol špičkový Samsung Galaxy S III a prvú päťku uzatvára elegantný smartfón Sony Xperia J, ktorému v marci patrilo druhé miesto. Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušálny mesačný poplatok od 22 € do 24,99 €.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v apríli 2013:

1. Samsung Galaxy S III mini (180 €)

2. HTC Desire X (150 €)

3. HTC Desire C (60 €)

4. Samsung Galaxy S III (360 €)

5. Sony Xperia J (120 €)

HTC Desire XHTC Desire CSamsung Galaxy S IIISony Xperia J

Z nášho mini rebríčka vidno, že všetky telefóny bežia na platforme Android. Minulý mesiac sa na piatom mieste umiestnil Apple iPhone 5 s operačným systémom iOS, no tentoraz v tabuľke najpredávanejších modelov chýba.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu