Orange: TOP5 najpredávanejších smartfónov v marci

Orange poskytol údaje o predaji smartfónov za uplynulý mesiac marec. V zozname piatich najpredávanejších modelov sú dve Xperie od Sony, jeden Samsung, jedno HTC aj iPhone poslednej generácie.

Asi nikoho neprekvapí, že medzi TOP5 najpredávanejších múdrych telefónov sú hlavne zástupcovia strednej triedy, no menším prekvapením môže byť silná pozícia iPhone 5 16 GB, ktorý sa aj napriek svojej vysokej cene do prvej päťky prebojoval.

Za jednoznačného víťaza marcových predajov smartfónov v Orangei môžeme označiť menšieho súrodenca minuloročnej vlajkovej lode, Samsung Galaxy S III mini. Z celkového počtu predaných smartfónov získal v uplynulom mesiaci 8,9-percentný podiel. Druhým najpredávanejším smartfónom je elegantný android Sony Xperia J (7,4 %) a tretia priečka patrí HTC Desire X (7,3 %), ktorý ponúka dobrý pomer cena / výkon. Nasledujúci zoznam najúspešnejších modelov je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušálny mesačný poplatok 26 €.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v marci 2013:

1. Samsung Galaxy S III mini (150 €)

2. Sony Xperia J (90 €)

3. HTC Desire X (120 €)

4. Sony Xperia P (150 €)

5. Apple iPhone 5 16GB (550 €)

Samsung Galaxy S III miniSony Xperia JHTC Desire X

V našom mini rebríčku takmer všetky telefóny bežia na operačnom systéme Android, jedinou výnimkou je iPhone s platformou iOS. Zástupca Windows Phone sa do tabuľky zatiaľ neprepracoval. Možno sa tak stane v budúcich mesiacoch.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu