Upozornenie na vytvorenie screenshotov príbehov z Instagramu nebude

Testovaná novinka, ktorá mala upozorniť iného používateľa, keď ste si urobili screenshot jeho príbehu, sa napokon nestretla s veľkým pochopením. Sociálna sieť ju napokon nezavedie a screenshoty si aj naďalej môžete robiť v anonymite.

Naposledy sme vás informovali o tom, že sa Instagram chystá zaviesť nový video hub, ktorým chce konkurovať YouTube. Medzitým na pozadí testuje ďalšie novinky, ktoré buď neskôr oficiálne oznámi, alebo upadnú do zabudnutia.

Druhým prípadom je nová funkcia, ktorá mala upozorniť používateľa vtedy, keď ste si urobili screenshot jeho príbehu. Ide o súčasť Instagramu, ktorá sa zobrazuje len 24 hodín od nahratia. Používatelia si tam môžu zaznamenávať rôzne fotky alebo videá.

Po uplynutí časového limitu príspevky zmiznú. Ak by ste sa na ne chceli znova pozrieť, jediná možnosť je snímka obrazovky. O nej chcel Instagram informovať druhú stranu v štýle Snapchatu. Novinka sa však nestretla s veľkým pochopením a mnoho používateľov vyjadrilo na Twitteri svoju nespokojnosť.

Instagram dnes po niekoľkých týždňoch potvrdil, že už túto funkciu netestuje a ani neplánuje pridať. Screenshoty tak môžete ďalej robiť bez toho, aby o vás vybraný používateľ vedel. Naďalej uvidí len to, že ste si jeho príbeh pozreli.

Namiesto toho sa chce Instagram sústrediť na iné novinky, o ktorých bude informovať neskôr. Medzi posledné patrí napríklad pozastavenie sledovania vybraných používateľov, emoji posuvník či funkcia videohovorov. O novinky tak nie je núdza ani teraz. V prípade ďalších vás budeme samozrejme informovať.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu