Instagram má pripravovať nový video hub vo vysokom rozlíšení

Sociálna sieť chce vyhradiť osobitné miesto, kde používatelia nájdu rôzny video obsah. Ponúkne relácie, hudobné klipy, YouTube tvorcov a podobne. Videá majú byť v vo vertikálnom režime na celú obrazovku a vo vysokom rozlíšení.

Instagram v novinkách naozaj nezaháľa. Nedávno umožnil pozastaviť sledovanie vybraných používateľov a prezradil, ako funguje algoritmus zoraďovania príspevkov.

Najnovšie má podľa viacerých zdrojov pracovať na oveľa väčšej novinke. Má ňou byť nový video hub, ktorý ponúkne rozličný obsah. Bude tvorený samotným Instagramom, YouTube tvorcami a rôznymi partnermi tretích strán. Pôjde vraj o videá v dĺžke cca od piatich do pätnástich minút, ktoré zahŕňajú rôzne relácie, hudobné klipy, obsah od youtuberov či partnerských strán.

Budú prehrávané vo vertikálnom režime na celú obrazovku s podporou 4K rozlíšenia. Cieľom je ponúknuť používateľom podobné možnosti sledovania ako majú na YouTube. S tým súvisí aj zvýšenie dĺžky nahrávania videa. Momentálne je nastavené na 60 sekúnd, po novom by už malo byť možné nahrávať až jednu hodinu. To znamená, že video obsahom môžu prispievať aj samotní používatelia. Keď sa video stane populárne, Instagram im umožní zarobiť v podobnom štýle, ako sa dá zarobiť na YouTube.

Funkcia však nebude k dispozícii od samého začiatku uvedenia video hubu, pretože Instagram vraj ešte nepodpísal zmluvy s inzerentmi. Nie je jasné, či nový video hub bude integrovaný v novej samostatnej sekcii alebo sa umiestni v už existujúcej karte aplikácie.

Tieto správy zatiaľ nekomentoval ani samotný Instagram. Najnovšie zdroje však tvrdia, že novinka bude oficiálne ohlásená v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov.

Zdroj: techcrunch.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu