Instagram čoskoro umožní pozastaviť sledovanie príspevkov

Nová funkcia jednoducho stlmí nové príspevky a príbehy používateľov, ktoré si neželáte zobrazovať. Stále však budete mať prístup k ich profilu a dostanete notifikáciu k označeniu alebo komentáru.

Instagram priniesol v poslednom čase viaceré novinky. Naposledy sme vás informovali o novej funkcii v príbehu, ktorá umožňuje vašim sledovateľom hlasovať o rôznych otázkach použitím posuvníka. Začiatkom mesiaca priniesol videohovory a zdieľanie obsahu zo Spotify či GoPro kamery. Teraz oznámil novinku, ktorá vám umožní lepšie kontrolovať zobrazované príspevky.

Pomocou novej funkcie Mute budete môcť jednoducho pozastaviť nové príspevky a príbehy vybraných používateľov, ktoré si už neželáte vidieť. Nemusíte si ich z vášho účtu odobrať na stálo a stratiť prístup k ich fotkám v prípade, že majú súkromný účet.

Ak si ich stlmíte, stále sa dostanete k ich profilu a príde vám notifikácia, ak vás označia na fotke, alebo pridajú komentár pod váš príspevok. Stačí, že prejdete na účet vybraného používateľa a pomocou možností v pravom hornom rohu vyberiete Mute. Dá vám na výber, či chcete stlmiť len príspevky, príbehy alebo všetko.

Osoba, ktorú si stlmíte nebude vedieť, že ste to urobili. Novinka teda bude fungovať na podobnom princípe ako filtrovanie príspevkov na Facebooku, ktoré existuje už dlhší čas. Novinka bude k dispozícii postupne a mala by doraziť v priebehu najbližších týždňov.

Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Začať diskusiu