Instagram prináša videohovor, zdieľanie obsahu zo Spotify a GoPro kamery

V najbližších týždňoch dostanú používatelia obľúbenej aplikácie aktualizáciu s množstvom nových funkcií.

Instagram sa chce stať pridaním nových funkcií ešte atraktívnejším. Okrem možností zdieľania obsahu z hudobnej služby Spotify, videí zo športovej kamery GoPro, pridaním AR efektov a zmenami vo vyhľadávaní prináša aplikácia video chat.

So svojimi priateľmi si tak budete môcť nielen písať, ale uvidíte sa a porozprávate pomocou videohovoru. Stačí použiť ikonu kamery v pravom hornom rohu. Spojiť sa môžete aj s viacerými osobami naraz, maximálne so štyrmi. Videá sa dajú minimalizovať a počas hovoru robiť iné veci na Instagrame.

Do svojich príbehov môžete pridať skladbu zo Spotify, ktorá sa vám páči a chcete na ňu upozorniť. Takisto tam pridáte cez aplikáciu GoPro akčné zábery z GoPro kamery. Kliknete na tlačidlo pre zdieľanie v aplikáciách a vyberiete Instagram. Obsah sa dá pred publikáciou upraviť. Obľúbenú hudbu môžete zdieľať vašim kontaktom aj cez Direct Message. Podpora pre ďalšie aplikácie má prísť čoskoro.

Pribudli aj rôzne efekty rozšírenej reality do videí, nálepky a štýlové texty. Vo vyhľadávači aplikácie sú kategórie rozdelené do tematických okruhov a pesonalizované na základe vašich predchádzajúcich vyhľadávaní.

Nové funkcie budú dostupné počas najbližších týždňov. K niektorým sa dostanú skôr, iní sa budú musieť obrniť trpezlivosťou a počkať. Nedávno pribudla možnosť stiahnuť si z Instagramu naraz všetky svoje dáta, zdielané fotografie a videá.

Zdroj: instagram-press.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu