EISA: nové ocenenia pre mobilné zariadenia

EISA (European Imaging and Sound Association) je asociácia 50-tich technologicky zameraných časopisov z dvadsiatich európskych krajín, ktorá už 30 rokov každoročne udeľuje ocenenia prístrojom v šiestich kategóriách. My sme sa pozreli, ako dopadla pre rok 2012-2013 kategória "Mobilné zariadenia".

EISAEurópskym mobilný telefónom sa stal Samsung Galaxy S III. Ocenenie dostal nielen za špičkovú výbavu, ale aj za množstvo technologických inovácií, ktoré prináša. Telefón dokáže rozpoznať vašu tvár, hlas i pohyby, a dokonca na vás dokáže reagovať a prispôsobiť funkcie telefónu tak, aby ovládanie bolo pohodlné a intuitívne.

EISA SGS 3

Cenou Európsky fotomobil ocenila EISA smartfón Nokiu 808 PureView. Členovia poroty vyzdvihli použitie technológie obrazu, ktorá umožní využívať zoom bez straty ostrosti, optiku Carl Zeiss, aj prítomnosť xenónového blesku a LED diódy. Technológia Nokia PureView je podľa komisie významným krokom vpred v oblasti mobilných zariadení.

EISA Nokia 808Európskym telefónom pre sociálne siete sa stal HTC One S. Smartfón s telom vyrobeným z jedného kusu hliníka dosahuje pomocou výrobnej technológie micro arc oxidation vyššiu odolnosť materiálu. Veľký 4,3'' AMOLED displej s rozlíšením 540 x 960 bodov je chránený sklom Gorilla Glass. O výkon sa postará dvojjadrový 1,5 GHz procesor. Komisia vyzdvihla prítomnosť grafického prostredia HTC Sense s jednoduchým a rýchlym prepojením na sociálne siete pomocou rôznych widgetov a aplikácií.

EISA HTC One SEurópskymi mobilnými slúchadlamiFocal Spirit One. Slúchadlá s diaľkovým ovládaním a mikrofónom sú dodávané v luxusnom balení s praktickým puzdrom a sú ľahké a pohodlné pri nosení. Mäkké vankúšiky dobre izolujú vonkajší hluk aj pri použití v exteriéri. Kvalita prehrávaného zvuku je vynikajúca.

EISA headphone

Cenu získalo zariadenie JVC KW-NSX1. Ide o prijímač, ktorý ako jeden z prvých používa nový štandard MirrorLink, ktorý spolupracuje s inteligentnými telefónmi a automobilovou technikou. Po pripojení smartfónu má používateľ prístup k svojmu zariadeniu cez palubnú dosku automobilu. Všetky dôležité informácie sa objavia na dotykovom 6,1'' displeji a ponúka tak komfortnejšiu jazdu automobilom.

EISA JVC

Ocenenie Európske bezdrôtové reproduktory dostal systém Philips Fidelio A9. Vďaka prítomnosti Wi-Fi sa môžete pripojiť k počítaču, externému disku alebo smartfónu a bez problémov prehrávať svoju obľúbenú hudbu. Za prijateľnú cenu dostanete zariadenie s výbornou reprodukciou hudby.

EISA reproduktory

Asociácia EISA sa venuje aj "zelenej" kategórii, v ktorej oceňuje produkty so špeciálnym prínosom pre životné prostredie. Medzi ocenenými zariadeniami sa ocitol aj smartfón Sony Xperia P. Konkurenciu prekonáva v energetickej (ne)náročnosti a efektívnom využívaní materiálov. Ako prvý smartfón na svete využíva technológiu Sony WhiteMagic pre zvýšenie jasu obrazovky, ktorá znižuje spotrebu energie až o 50 %. Oproti konkurencii je displej Sony vybavený štvrtým, bielym subpixelom, čo umožňuje výrazné zlepšenie svietivosti displeja. Xperia P tak úspešne nadväzuje na úspech minuloročného víťaza modelu Sony Ericsson Xperia mini.

EISA Xperia P

Zdroj: eisa.eu

Diskusia k článku:

Začať diskusiu