Orange: počet zákazníkov mobilných služieb narástol na 2,814 miliónov

Orange zverejnil svoje hospodárske výsledky za tretí kvartál tohto roka. Zákaznícka báza mobilných aj fixných služieb rástla, počet zákazníkov, ktorí si preniesli číslo do Orangeu rástol dvakrát rýchlejšie než počet tých zákazníkov, ktorí sa rozhodli prejsť ku konkurencii.

Celkové finančné výsledky spoločnosti Orange Slovensko sa aj v 3. štvrťroku vyvíjali v súlade s očakávaniami. Výnosy Orangeu dosiahli k 30.9.2014 výšku 431,3 mil. eur, čo predstavuje v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka medziročný pokles o 9 %.

Na tomto poklese sa, podľa operátora, z viac než polovice podpísala pokračujúca regulácia prepojovacích poplatkov a roamingových sadzieb. Po vylúčení regulačných vplyvov (vrátane roamingu) však celkové výnosy Orangeu klesli o 3 %. V rámci výnosov z mobilných služieb boli tradične najrýchlejšie rastúcou zložkou výnosy z mobilných nehlasových služieb. Na celkových výnosoch tvorili 27 %, medziročne sa zvýšili o 7 %.

ikona

Orange: hospodárske výsledky za prvý polrok 2014Orange zverejnil svoje výsledky hospodárenia za prvých šesť mesiacov tohto roka. Celkovo až 350-tisíc zákazníkov, čo predstavuje medziročný nárast 9 %, sa rozhodlo v prvom polroku 2014 podpísať alebo opätovne predĺžiť zmluvu na niektorú zo služieb Orangeu.

K 30. 9. 2014 evidoval Orange spolu 2,814 milióna zákazníkov mobilných služieb, o 2 % viac než pred rokom. Počet zákazníkov fixného internetu a digitálnej televízie sa zvýšil o 48 % na viac než 199-tisíc, z čoho je 77-tisíc zákazníkov mobilnej TV. Celkovo až 536-tisíc zákazníkov mobilných služieb, čo predstavuje medziročný nárast 11 %, sa rozhodlo v období od 1. 1. 2014 do 30. 9. 2014 podpísať, alebo opätovne predĺžiť zmluvu na paušál, internet alebo televíziu.

Kľúčovými faktormi, ktoré podľa operátora prispievajú k rastu zákazníckej bázy, je rastúca spokojnosť zákazníkov so službami Orangeu a stále vyšší záujem zákazníkov o mobilné dátové služby a fixné služby pevného internetu a televízie od Orangeu.

ikona

Orange vyhlasuje koniec prezváňaniu vďaka novej službe Navzájom zadarmoAž 5 členov rodiny alebo inej skupiny priateľov či známych si môže odteraz volať navzájom neobmedzene a zadarmo. Zákazníci Orangeu môžu vzájomné bezplatné volania získať len tak, bez akejkoľvek viazanosti či zmeny paušálu alebo špeciálneho poplatku.

Orange v tomto roku priniesol viacero noviniek, ktorými zvýhodnil komunikáciu pre svojich zákazníkov. Službu Navzájom zadarmo, ktorá umožňuje bezplatnú vzájomnú komunikáciu medzi blízkymi už dnes využíva viac než 410-tisíc zákazníkov a zákazníci využívajúci službu Navzájom zadarmo sú podľa prieskumu spokojnosti najspokojnejšími zákazníkmi s paušálmi spomedzi mobilných operátorov na Slovensku.

Počet zákazníkov, ktorí si preniesli číslo do Orangeu rástol dvakrát rýchlejšie než počet tých zákazníkov, ktorí sa rozhodli prejsť ku konkurencii. Zároveň Orange zaznamenal rekordne nízke saldo prenesených čísel. Do Orangeu si svoje číslo za spomínaných 9 mesiacov roku 2014 prenieslo 28 356 zákazníkov, čo je takmer o 11 % viac než v rovnakom období uplynulého roku. Na druhej strane, počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si číslo z Orangeu k inému operátorovi, klesol o 22 % na úroveň 53 050 zákazníkov.

ikona

Orange: nový benefit k Navzájom zadarmo, zľava a bonus za prenos pre pevný internetOrange predstavil svoju vianočnú ponuku, ktorá je platná od 24. októbra. Prináša bezplatné SMS a MMS správy, zvýhodnenie prepojenia mobilných a pevných služieb, bonus za prenos fixného internetu od konkurencie a roamingové minúty pre Panter Pro.

Spolu s rastúcim záujmom zákazníkov o mobilný internet od Orangeu stúpa aj dopyt po tabletoch, ktoré tvoria 87 % predaných zariadení k mobilnému internetu. Celkový počet predaných tabletov v Orangei prekročil 150-tisíc kusov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

galaxi 23.10.2014 - 19:55

tak toto bude kyslik isto zaujimat.

petris23.10.2014 - 23:08 Trvalý odkaz

never tomu. nikto sa nebude vzrusovat nad touto nicnehovoriacou statistikou.

myslis ze kyslik bude extra vzrusovat ze od orange stale odchadza takmer 2-nasobok zakaznikov v pomere k prichadzajucim?

alebo by ich malo podla teba zaujimat to ze pri udavanom naraste aktivnych sim pravdepodobne ide o dalsie technologicke prip. vylucne datove SIM castokrat uz existujuceho zakaznika vydavajuce sa v statistikach za noveho dalsieho aktivneho zakaznika?

alebo myslis ze nebodaj mozno opat po predchadzajucom masivnom poklese mierne rastuci funfon ktory uz prevadzkuje len vylucne operator orange slovensko vydavajuci sa doteraz podivuhodne za inu siet by ich mal zaujímat?

nech si uzijú svojich pat minut slavy. lud vie kto je kto a kto aku hru hra.

galaxi24.10.2014 - 07:44 Trvalý odkaz

pockame na cisla kyslika?

petris24.10.2014 - 17:51 Trvalý odkaz

off topic:

samo sebou :-) rast sa pravdepodobne spomalil ale stale pojde o rast. o tom som presvedceny.

aj napriek mimo misu trapnej snahe insitnych samozvanych ekonomov navodit tu dusnu atmosferu z pozicky.

Celá diskusia 8 príspevkov