Redakčný výber smartfónov do 450 eur

Plánujete kúpu zariadenia s cenovkou do 450 eur a neviete si vybrať z bohatej ponuky smartfónov? Vybrali sme osem favoritov.

Po júnovom výbere tých najlepších smartfónov do 250 eur, sme sa pozreli na modely v cenovej kategórii do 450 eur.

Pri danej sume je už samozrejmosťou Full HD displej, neraz s moderným pomerom strán 18:9, duálny fotoaparát, USB-C konektor, NFC technológia, čítačka odtlačkov, Android Oreo a 4 GB operačná pamäť RAM.

Orientačné ceny sú aktuálne ceny v obchodoch s oficiálnou distribúciou, prípadne v overených e-shopoch.

Motorola Moto G6 Plus

Orientačná cena: 299 eur

Motorola Moto G6 Plus sa vás bude snažiť zaujať sklenenou konštrukciou, ktorú obopína plastový rám. Na prednej strane nájdeme 5,93'' IPS Full HD+ displej, čítačku odtlačkov aj 8 Mpx fotoaparát. Ten zadný 12-megapixelový vsádza na výpomoc druhého objektívu pri softvérovom rozostrovaní pozadia. Má tiež funkciu rozpoznávania objektov, no je len na vás, či pre ňu nájdete využitie.

Snapdragon 630, 4 GB RAM a úložisko s 64 GB kapacitou zaručia svižné reakcie. Motorola poteší zákazníkov dvoma slotmi pre SIM a samostatným priestorom na microSD kartu, čo je oproti väčšine konkurencie veľkou výhodou. Rýchlo si zvyknete aj na návykové Moto gestá, nabíjanie 3200 mAh batérie cez USB-C a rýchly TurboPower adaptér. Viac sa o nich dočítate v našej recenzii Motorola Moto G6 Plus - dobrý štandard od Lenova.

LG G6

Orientačná cena: 329 eur

Minuloročná vlajková loď značky LG má stále čo ponúknuť, navyše je teraz dostupná za prijateľnú cenu. Displej s 5,7'' uhlopriečkou dostal jemné QHD+ rozlíšením, no najväčším lákadlom bude nepochybne širokouhlý 13 Mpx fotoaparát. Jeho kvalitu si môžete pozrieť v článku Na Zelené pleso s LG G6 (30 širokouhlých fotiek).

Starší, no stále rýchly Snapdragon 821 poskytne spolu so 4 GB RAM a 32 GB vnútornou pamäťou dostatok výkonu. Komu bude kapacita interného úložiska malá, môže ho rozšíriť pomocou microSD karty. Batéria s 3300mAh udrží smartfón pri živote jeden deň náročnejšieho používania. G6 aktuálne beží na Androide 8 Oreo. Recenziu kolegu Tomáša nájdete v článku LG G6 - ešte nákazlivejší širokáč.

Samsung Galaxy A6+

Orientačná cena: 349 eur

Galaxy A6+ má celokovové telo, v ktorom sa nachádza natiahnutý 6'' Super AMOLED displej s Full HD+ rozlíšením. Podobne ako u Honoru 10, aj tu nájdeme 24 Mpix predný fotoaparát a vzadu dva snímače, tentokrát s 16 Mpix a 5 Mpix rozlíšením aj funkciou softvérového rozmazávania pozadia. Čítačka odtlačkov prstov je na rovnakom mieste ako pri drahších súrodencoch z ponuky Samsungu.

Ten v tomto prípade stavil na čipset Snapdragon 450, ktorému pomáha 3 GB operačná pamäť a 32 GB úložisko. Ako jeden z mála dual SIM smartfónov ponúka samostatný slot pre microSD kartu. Zamrzí použitie dnes už zastaraného microUSB-čka pre nabíjanie. Možno aj namiesto neho je tu nový Android 8 Oreo. Samsung Galaxy A6+ v redakcii práve testujeme.

Xiaomi Mi Mix 2

Orientačná cena: 359 eur

Mi Mix 2 ponúkne parádnu no krehkú keramickú konštrukciu, IPS displej so 6'' uhlopriečkou, minimálnymi okrajmi, Full HD+ rozlíšením a pomerom strán 18:9. Predný 5 Mpx fotoaparát je netradične umiestnený v pravom dolnom rohu, pri hlavnom 12-megapixelovom mobil už podobné experimenty našťastie obišli.

Čo sa výkonu týka, Mi Mix 2 sa nemá za čo hanbiť. Medzi kľúčové špecifikácie patrí Snapdragon 835, 6 GB RAM a 64 GB úložisko. Batéria dostala 3400 mAh kapacitu, nad Androidom 8.0 Oreo beží známa grafická nadstavba MIUI. Verziu s kovovým rámom sme otestovali v recenzii Xiaomi Mi Mix 2 - maximálny výkon, minimálny rám.

Nokia 7 Plus

Orientačná cena: 389 eur

Nokia 7 Plus je zaradená do programu Android One, takže sa môžete spoľahnúť na pravidelné aktualizácie. Telo vyrobené z jedného kusu hliníka pokrýva až šesť vrstiev farby, ktoré majú podľa výrobcu zabezpečiť pocit podobný keramike. Veľký 6'' IPS displej dostal Full HD+ rozlíšenie a vďaka tomu, že je bez výrezu, využijete hornú lištu po celej šírke. Fanúšikov selfie poteší Nokia 7 Plus 16 Mpx prednou kamerou, zadný duálny fotoaparát sa pýši optikou Zeiss. Umiestnenie čítačky odtlačkov na zadnú stenu nemusí vyhovovať každému.

O výkon sa stará procesor Snapdragon 660, ktorému asistuje 4 GB pamäť RAM a 64 GB úložisko. Dual SIM verzia dostala hybridný slot, takže sa budete musieť rozhodnúť, či uprednostníte rozšírenie úložného priestoru, alebo budete chcieť používať dve SIM karty naraz. Batériu s 3800 mAh kapacitou nabijete cez USB-C konektor.

Asus Zenfone 5

Orientačná cena: 389 eur

Asus Zenfone 5 je v našom výbere najväčším smartfónom, sklo a kovový rám ukrývajú 6,2'' displej s pomerom strán 19:9, no stále len s Full HD+ rozlíšením. V hornej časti mu nesmie chýbať výrez. Komu sa tento štýl nepáči, môže si ho softvérovo skryť. Čítačku odtlačkov prstov, spolu s duálnym 12 + 8 Mpix opticky stabilizovaným fotoparátom nájdeme vzadu. Druhý objektív je dokonca širokouhlý, tak ako to poznáme z viacerých smartfónov LG.

O plynulý chod Androidu 8 Oreo s grafickou nadstavbou ZenUI sa stará Snapdragon 636. Sekunduje mu 4 GB RAM a 64 GB interná pamäť. Batéria ponúkne 3300mAh, USB-C konektor je v danej cenovej kategórii a v roku 2018 už samozrejmosťou. Asus sa môže pochváliť aj stereo reproduktormi, ktoré využijete najmä pri pozeraní filmov. Prečítajte si aj našu podrobnú recenziu Asus Zenfone 5 - výrez, širokáč a dobrá cena.

Honor 10

Orientačná cena: 439 eur

Honor 10 zaujme netradičnými farebnými variantmi. Pod natiahnutý IPS displej s 5,84'' uhlopriečkou a Full HD+ rozlíšením sa dostala aj čítačka odtlačkov prstov, nad displejom vidno predný fotoaparát s obrovským 24-megapixelovým rozlíšením. Zadný duálny fotoaparát tvorí dvojica 16 Mpx + 24 Mpx snímačov, schopná vytvárať softvérový bokeh efekt.

Hranie hier a prácu s aplikáciami si užijete vďaka výkonnému procesoru Kirin 970. Pomáhať mu budú 4 GB RAM a 64 GB pamäť, na Slovensku sa predáva aj model so 128 GB pamäťou. Batéria s 3400 mAh kapacitou vystačí na jeden deň náročnejšieho používania. Android 8 Oreo je doplnený o známu nadstavbu EMUI. Výhodou smartfónu je prítomnosť infraportu, ktorý poslúži pri ovládaní domácej techniky. Viac o funkciách tohto smartfónu si prečítajte v recenzii

Honor 10 - útok proti vlastným.

Apple iPhone SE

Orientačná cena: 389 eur

Na záver potešíme všetkých priaznivcov značky Apple, ktorým sa aktuálne modely zdajú príliš drahé. iPhone SE je stále najmenším a zároveň poriadne výkonným smartfónom, ktorý si môžete kúpiť. Vďaka 4-palcovému displeju a ostrým hranám dokonale padne do každej ruky či vrecka. S dospelejšími súrodencami zdieľa 12 Mpix fotoaparát a čítačku odtlačkov TouchID.

Vyššie spomínaná cena je za 128 GB variant, čo už bude slušná porcia priestoru pre vaše dáta. Ak by ste chceli ušetriť a siahnuť po menších verziách s nižšou cenovkou, buďte opatrní, iPhony totiž nemajú slot pre microSD karty. Recenziu najmenšieho a najlacnejšieho jablkového telefónu si prečítajte v článku Apple iPhone SE - najmenší výkonný smartfón na trhu.

Do nášho výberu sa nezmestili všetky modely, ktoré by si to zaslúžili. Preto budeme radi, ak sa s vašim favoritom podelíte s ostatnými v diskusii pod článkom.

Diskusia k článku:

Peter 31.07.2018 - 21:45

LOL, iPhone SE, ako rly, srly?

Dusan01.08.2018 - 00:53 Trvalý odkaz

Nie každý chce 6 palcovú lopatu s Androidom, za dva roky takmer bez predajnej hodnoty.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy01.08.2018 - 01:00 Trvalý odkaz

Kto si od teba za 2 roky kupi ip SE? A hlavne za kolko ;)

Železomej01.08.2018 - 01:36 Trvalý odkaz

Či sa ti to páči alebo nie, ale SEčko je kvôli svojej veľkosti stale zaujímavá kúpa. Komu je toto priorita, tomu stále poskytne absolútne bezproblémový rýchly chod, pekné fotky atď.. Jasne však je, že miesto okolo displeja už nie je “in”.

Knoxville01.08.2018 - 02:39 Trvalý odkaz

IShit SE si kupi len blazon. Bez srandy..

Celá diskusia 36 príspevkov