Balenie prezrádza pravdepodobné parametre Samsungu Galaxy S9

Fotografia má zachytávať popis hardvérovej výbavy na produktovom balení pripravovanej vlajkovej lode pre tento rok. Tešiť sa vraj môžeme na 12 Mpix Dual Pixel fotoaparát s premenlivou clonou i stereo reproduktory.

Príchod nových top modelov radu Galaxy sa už blíži, novinky uvidíme na barcelonskej výstave MWC 2018, ktorá začína 26. februára. Čím je predstavenie bližšie, tým viac sa objavujú rôzne neoficiálne informácie a uniknuté fotografie. Jedna z nich má zachytávať opis parametrov Galaxy S9.

O špecifikáciách sa špekuluje už dlho, a tak nie je žiadnym prekvapením, že by sme sa mali dočkať 5,8-palcového displeja s QHD+ rozlíšením, 4 GB operačnej pamäte, 64 GB úložiska a chýbať nemá odolnosť voči vode a prachu (IP68), bezdrôtové nabíjanie ani skener dúhovky.

Súčasťou balenia majú byť slúchadlá AKG a vyzerá to, že by sme sa konečne mohli dočkať stereo reproduktorov, takisto od firmy AKG.

obr: reddit.com

Zaujímavé sú údaje o hlavnom fotoaparáte. Galaxy S9 zrejme dostane rovnaký snímač ako má prémiové véčko Samsung W2018, uvedený na čínsky trh koncom minulého roka. Pýši sa 12 Mpix fotoaparátom s meniteľnou clonou f/1.5 a f/2.4. Nižšie clonové číslo by malo pomáhať pri snímaní v zhoršených svetelných podmienkach, vyššia clona znamená väčšiu hĺbku ostrosti, čo oceníte napríklad pri fotografovaní krajiniek.

Zaujímavosťou v opise výbavy je aj slovné spojenie Super Slow-mo, čo by mohlo znamenať nahrávanie super spomalených videí ako pri top modeloch Sony. Niektoré Xperie ponúkajú rýchlosť 960 snímok za sekundu. Prednej 8 Mpix kamere nemá chýbať automatické zaostrovanie.

Zatiaľ si netrúfame odhadnúť, či sú zverejnené špecifikácie pravdivé, na to si počkáme ešte niekoľko týždňov. No takmer s istotou môžeme napísať, že pripravované smartfóny radu Galaxy S9 dostanú najnovší procesor Qualcomm Snapdragon 845 alebo Exynos 9810. Tak ako už býva zvykom, Snapdragon bude pravdepodobne použitý v modeloch určených pre americký trh, Exynos býva v európskych verziách.

Dizajn noviniek sa od modelov Galaxy S8 asi veľmi nezmení. Možnému vzhľadu tohtoročných vlajkových lodí sme sa venovali v článku Bude takto vyzerať Samsung Galaxy S9? Pripravované kryty tomu nasvedčujú.

Zdroj: reddit.com

Diskusia k článku:

David 13.01.2018 - 03:07

no keby toto bolo u jablka tak sa tu vsetci android fanatici pokakaju z toho ako skoro nic nezmenili a ake peniaze za to pytaju, som zvedavy ake ospravedlnenia budu z ich strany na samsung, pretoze neratam s tym ze cena bude nizsia ako minuly rok tj. 799€ za zakladny model a ak odmyslime fotoaparat tak posun skoro ziadny, samozrejme este telefon predstaveny nebol no uvidime :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne13.01.2018 - 08:54 Trvalý odkaz

stereo speakers.
konečne.
nech rok 2018 je rokom stereo speakers pls.

Matej13.01.2018 - 14:53 Trvalý odkaz

@cORP. cena uvedena nie je, ak bude vyssia ako pri uvedeni S8 tak no way, budem rovnako hejtovat ako som hejtoval Xko. Ale kupcov si to tak ci tak bohuzial najde.

@Wayne - "stereo", nie stereo. Lebo reproduktor pre hovory + reproduktor sa spodnej strane telefonu smerujuci dolu stereo nikdy nebudu...

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne13.01.2018 - 22:31 Trvalý odkaz

Maxim uvolni sa trosku, ja za tvoju frustraciu zo zivota nemozem. Bud vies, ako som to myslel, alebo mi budes vycitat nedostatky zariadeni, ktore vlastnis, bez toho aby si vykrocil zo svojho tiena a videl ze myslim nieco ako pixel 2/xl, razer phone, zte axon 7, atd atd. Napriklad iPhone 7 to ma podobne ako HTC, ze dopredu + do strany. A vzdy je to pri konzumacii medii lepsie ako na oneplus 5 kde ked zakryjem speaker rukou nehra uz vobec nic... Ale, ty vies lepsie, ty mas diplom.

Nightmare13.01.2018 - 22:38 Trvalý odkaz

Naozaj stacil by jeden ale na spravnom mieste a dostatocne kvalitny a hlasny (neviem niektore Motoroly mali 1 v sluchadle a hrali fajn)

Celá diskusia 21 príspevkov