Bude takto vyzerať Samsung Galaxy S9? Pripravované kryty tomu nasvedčujú

Väčšinou nemám rád tieto úniky neoficiálnych informácií, rôzne počítačové rendery pripravovaných smartfónov ani iné technologické fámy. Lenže! Idú Vianoce, každý článok vyvolávajúci diskusiu o nejakej vlajkovej lodi majú čitatelia radi, tieto obrázky navyše vyzerajú fakt zaujímavo a zakladajú sa na viacerých uniknutých nákresoch pripravovaných obalov na Galaxy S9. Celé to teda vyzerá akosi uveriteľne.

A tak sme sa v redakcii pozreli na to, ako by asi mohol vyzerať nástupca Samsungu Galaxy S8.

Nepochybujeme o zachovaní displeja s pomerom strán 2:1. Rozlíšenie vyššie než 2K (QuadHD) by bol nezmysel, význam by malo jedine s 3D okuliarmi, ktorých popularita nijak obzvlášť nerastie. Mne by dokonca stačilo natiahnuté Full HD, ktoré bude určite nastavené aj na čerstvo vybalenej es-deviatke. Teraz mi napadá, že by bolo zaujímavé zistiť, koľko bežných používateľov Galaxy S8 preplo rozlíšenie displeja zo strednej hodnoty na maximálnu.

Nad displejom sa zrejme dočkáme dvoch kamier. Základnému fotoaparátu tak bude pravdepodobne sekundovať druhá, ktorá pomôže pri rozmazávaní pozadia na portrétoch a možno prispeje aj lepšiemu odomykaniu telefónu tvárou majiteľa. Bolo by načase.

A veľmi by som uvítal stereo reprodukciu zvukov pri pozeraní videí na peknom AMOLED displeji. Nechápem, čo je na tom také ťažké. Zvládlo to HTC, Apple, roky to zvláda Sony, čerstvo už aj Huawei...tak snáď sa Kórejčania spamätajú a v roku 2018 svojich fanúšikov prekvapia.

Pri pohľade na uniknutý obrázok sa mi nechce veriť, že Samsung odignoruje dva fotoaparáty vzadu. Technológiu majú, konkurencia v tomto smere rastie, a tak v nákrese zadnej steny ostávam skeptický. A keď vidím tú čítačku odtlačkov tesne pod objektívom, neviem, či je mi do plaču, alebo do smiechu. No stále je to lepšie, než umiestnenie vedľa neho.

Bixby tlačidlu sa zrejme nevyhneme. Čo ja by som dal za vypínač pod hlasitosťou a prázdnu ľavú bočnú stenu...

Že bude Galaxy S9 poháňať lepší procesor, ktorému pomôže viac GB RAM je viac-menej jasné.

Zatiaľ toľko. Keď sa dočkáme ďalších únikov, možno pofilozofujem zas.

Diskusia k článku:

David 23.12.2017 - 00:41

Tiež nerozumiem prečo sa Samsung silou mocou drží spojenia v jednom výreze objektív + čítačka. Ťažšia izolácia proti vode či výrobné náklady? Aspoň takto to mala mať už predošlá generácia a dnes by sme sa dočkali vylepšenia. Som zvedavý, či tento model bude mať úspech, keďže S8 tesne po príchode tohto modelu zlacnie a nejaké veľké novinky sa nekonajú, dokonca aj tých malých je ako šafránu (zatiaľ zverejnených).

Scotty23.12.2017 - 01:31 Trvalý odkaz

to že ti do iphonu 10 zabudli dať snímač odtlačku prsta ti ale nevadí hej ?

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn23.12.2017 - 01:32 Trvalý odkaz

Co je vysoko pravdepodobne u S9, applovske Face ID alebo citacka otlackov pod displejom. Neviem si predstavit ze len budu presuvat klasicku citacku. Nikto uz ramkou alebo procakom neohuri, takze narade je AI a s tym spojene aplikacie, nieco podobne co prezentoval Huawei a bude z toho dalsi marketingovy buzzword. Ludi este mozno bude bavit zahnuty dizajn, lebo je pekny :))). A nabijanie sa zas zrychli o nejake percenta, aj ked to suvisi skor s procakom. No a nakoniec: always on s vodotryskom :)))

Mashe23.12.2017 - 02:58 Trvalý odkaz

Dajú znova ešte lepší displej, lepší foťák, zlepšia pomer displej:telo, pridajú nejaké softwarové vychytávky. S9 nebude asi mať snímač v displeji, s tým príde až note 9

P.S Prečo ľudia berú ako top model od Samsungu radu S, keď rada Note je v každom roku lepší model ?

Nightmare23.12.2017 - 09:40 Trvalý odkaz

Note je exkluzivna rada a Skova vlajky nie?

Celá diskusia 8 príspevkov