Apple rieši problémy s nafukujúcimi sa batériami iPhone 8 Plus

Nový iPhone má problém, kvôli ktorému dochádza k nafúknutiu batérie, ohnutiu konštrukcie a následnému odlepeniu displeja. Výrobca už chybu rieši, no zatiaľ stále nie je jasné, čo ju spôsobuje.

Apple len nedávno odštartoval predaj novinky iPhone 8 Plus a už má problém. Viacero zákazníkov sa totiž sťažovalo, že sa im nafúkla batéria. Následkom toho došlo k ohnutiu prednej časti telefónu, od ktorej sa oddelil displej. Firma už problém eviduje a rieši, no zatiaľ stále nie je jasné, či sa dotkol len niekoľkých kusov alebo zasiahol výrobu vo väčšej miere.

Prvé správy o tejto chybe prišli z Taiwanu, kde zákazníčka uviedla, že po pripojení k nabíjačke našla neskôr doma iPhone úplne nafúknutý. Na internete sa objavili aj fotky rovnakého problému z Japonska a v ďalších dňoch sa vyskytli nové prípady v Číne, Kanade a Grécku. Vzhľadom na počet hlásení o chybe sa môže zdať, že by sa chybné batérie mohli týkať len zopár kusov. V každom výrobnom procese sa totiž môžu vyskytnúť príležitostné problémy, ktoré sa odrazia na niekoľkých chybných modeloch.

Podobné problémy riešil minulý rok aj Samsung s modelom Galaxy Note 7, ktorého nafukujúca sa batéria spôsobovala popáleniny a vybuchovala. V tomto prípade išlo o stovky zariadení s nevyhovujúcou batériou, kvôli ktorým musel Samsung model Note 7 stiahnuť z predaja. Neskôr sa však na trh vrátil v lacnejšej,repasovanej verzii.

Pri nových iPhonoch zatiaľ nie sú zaznamenané žiadne úrazy, len poškodenia samotných telefónov. Na to, ako Apple problém s batériou vyrieši, si budeme musieť počkať do konca vyšetrovania.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Nightmare 07.10.2017 - 22:00

:D a je to tu :D

Tomas07.10.2017 - 22:09 Trvalý odkaz

Osmickovy ajfon bol zlyhanim aj bez toho :D

Nightmare07.10.2017 - 23:57 Trvalý odkaz

to ma Apple za to ako sa posmieval Samsungu z Notu7 - karma je zdarma

Michal08.10.2017 - 13:38 Trvalý odkaz

Kvalitka od applu. Alebo chceli iba predbehnut samsung a priniest na trh flexibilne displeje ako prvy?

shaggy09.10.2017 - 10:43 Trvalý odkaz

Co mutite vodu? Nic sa nestalo. Aple chyby nerobi! Je to len utok krachujucej konkurencie!

Celá diskusia 5 príspevkov