Samsung bude predávať repasované Galaxy Note 7

Tabletofón, ktorý Samsungu priniesol namiesto očakávaného zisku neočakávané starosti, sa vráti na vybrané trhy. Označený ako rekonštruovaný telefón a určený len na dočasné používanie.

Incident s Galaxy Note 7, ktorý spôsobil minulý rok toľko rozruchu, uzavrel Samsung až začiatkom tohto roka, keď oznámil príčinu vznietenia prístrojov. Podľa intenzívneho vyšetrovania stála za problémom batéria telefónu. Výrobca analyzoval vyše 200-tisíc zariadení a prijal nápravné bezpečnostné opatrenia vrátane osembodovej kontroly batérií.

Samsung ešte pred úplným zastavením predaja spustil výmenný program, v ktorom od majiteľov získal späť takmer všetky už predané kusy. Vrátené smartfóny majú byť šetrným a ekologickým spôspbom recyklované a niektoré sa objavia na vybraných trhoch ako repasované - použité zariadenia. Zrekonštruovaný Galaxy Note 7 nemá byť podľa Samsungu používaný ako hlavný mobil, ale ako náhradné zariadenie. Napríklad počas opravy primárneho mobilu používateľa.

Repasovaný Note 7 sa dostane len na niektoré trhy, ktorých regulačné orgány to dovolia. Záležať bude aj na miestnom dopyte. Zariadenie, ktoré nebude vyhovovať požiadavkám na repasovanie bude šetrne rozobraté a jednotlivé komponenty sa ekologicky zrecyklujú.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Tomáš 28.03.2017 - 16:36

Pochopil som to spravne mam si kupiť zrepasovany Note 7 za 1000€ kym bude napr moj galaxy S6 v oprave ? :D :D

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy28.03.2017 - 18:27 Trvalý odkaz

Ja by som ho kupil, skoda ze sa k nam nedostane

Tomas28.03.2017 - 18:44 Trvalý odkaz

Za dobru cenu by som ho vzal aj ja

markos928.03.2017 - 19:41 Trvalý odkaz

urcite sa k nam dostane ako sedy dovoz, len nechapem kde beru tu drzost pytat za to peniaze ked vedia ze je rizikovy a este ti povedia ze je vhodny len na obcasne pouzivanie.. tak bud je ten mobil v poriadku a mozem pytat za to prachy alebo je zly a nebudem ho nikomu dalej ponukat.. mne osobne sa pred vypuknutim kauzy horenia pacil ale teraz by som ho nechcel ani zadarmo, ked som naposledy letel z abu dhabi a kapitan lietadla ohlasil ze ked niekto vlastny samsung note7 ma ho okamzite vypnut tak som dakoval vsetkym ze som si ho predtym nekupil

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne29.03.2017 - 00:33 Trvalý odkaz

mal si si nazvat hotspot Samsung Galaxy Note 7 a sledovat tu paniku potom :) Tebe sa to mozno nepaci markos9, ale pojde na dracku. minimalne ako zberatelsky kusok do policky fajnsmekrov.

Celá diskusia 8 príspevkov