Samsung oznámil príčnu incidentov Galaxy Note 7

Po niekoľkých mesiacoch intenzívneho vyšetrovania oznámil Samsung na tlačovej konferencii v Soule príčinu incidentov Galaxy Note 7, vrátane opatrení, ktoré zabránia ich opakovaniu.

Koncom leta začali prví používatelia hlásiť nehody, pri ktorých im Samsung Galaxy Note 7 bez zjavnej príčiny vybuchol. Spočiatku nenápadný problém sa časom rozrástol do nevídaných rozmerov a výrobca bol donútený ukončiť výrobu telefónu.

DJ Koh, prezident divízie Mobile Communications v spoločnosti Samsung, dnes na tlačovej konferencii v Soule potvrdil to, o čom sa neoficiálne hovorilo už mesiace. Vyšetrovanie ukázalo, že príčinou incidentov zariadení Galaxy Note 7 bola batéria. Pri pátraní po príčine sa Samsung spojil s odbornými organizáciami UL, Exponent a TUV Rheinland.

Skúmaniu bol podrobený každý aspekt zariadenia Galaxy Note 7 vrátane hardvéru, softvéru a súvisiacich procesov, ako je montáž či testovanie kvality a logistiky. V rámci testovania, do ktorého sa zapojilo približne 700 vedcov a inžinierov spoločnosti Samsung, sa analyzovalo vyše 200 000 kompletne zmontovaných zariadení a viac než 30 000 batérií.


Spoločnosť prijala nápravné bezpečnostné opatrenia vrátane osembodovej kontroly batérií. Poučenie z niekoľkých posledných mesiacov sa teraz hlboko odráža v procesoch i kultúre spoločnosti Samsung, ktorá je viac než inokedy odhodlaná získať späť dôveru zákazníkov.

Dôvody problémov batérie sú znázornené na infografike

Zdroj: tlačová správa a news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu