O2 koncom júna evidovalo už vyše 1,9 milióna zákazníkov (hospodárske výsledky)

Operátor zverejnil výsledky hospodárenia za prvých šesť mesiacov tohto roka. Rástli výnosy, zisk počet zákazníkov i ARPU.

Výnosy O2 vzrástli v prvej polovici roka oproti vlaňajšku o takmer 9 % na vyše 129 miliónov eur. Zisk pred úrokmi a zdanením (EBITDA) narástol o celý milión na 43,7 mil. eur.

Počet zákazníkov sa oproti porovnateľnému obdobiu predchádzajúceho roka zvýšil o takmer 4 % na 1,903 milióna. Najvýraznejšie rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorých podiel na celkovej zákazníckej báze vzrástol k 30. júnu 2017 na vyše 58 %. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol v druhom štvrťroku 2017 u zákazníkov platiacich na základe faktúry 12,7 eur a u zákazníkov s predplatenou kartou 5,7 eur, čo je v priemere 9,76 eur na jedného zákazníka O2 (pozn. redakcie: v minulom období bolo priemerné ARPU 9,38 eur).

Operátor priniesol od polovice júna novú predplatenú kartu O2 Voľnosť. Nová karta vychádza v limitovanej edícii do konca tohto roka. Za 10 centov na hovor môžu zákazníci s O2 Voľnosť volať do všetkých sietí. Za SMS zaplatia 5 centov a k dispozícii majú aj dátový 1 GB balíček za 5 eur.

V rovnakom období predstavilo O2 vylepšenú ponuku volacích programov a služieb, ktorá zohľadňuje novú reguláciu Európskej únie. Zmena predstavuje zrušenie príplatkov pre zákazníkov nachádzajúcich sa v roamingu v krajinách Európskej únie a tiež v Nórsku, Lichtenštajnsku a na Islande. Pozn. redakcie: Zároveň však operátor zrušil surfovanie zníženou rýchlosťou po vyčerpaní predplatených dát.

Operátor v júni odštartoval aj komerčnú prevádzku digitálnej televízie O2 TV. Zákazníci majú na výber z troch balíkov fixnej O2 TV, v ponuke zostáva aj naďalej O2 TV v mobile. K dispozícii je až 72 TV staníc.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu