O2 spúšta komerčnú prevádzku digitálnej televízie

O2 prináša zákazníkom digitálnu televíziu v troch balíkoch s ponukou až 72 staníc. Okrem fixnej ostáva možnosť aktivácie televízie v mobile za 5 eur mesačne.

Pred vyše rokom odštartovalo O2 pilotnú fázu celoslovenského televízneho vysielania O2 TV. Spustením ostrej komerčnej prevádzky dostali zákaznci k dispozícii až 72 staníc. Na výber sú tri balíky fixnej a jeden balík mobilnej televízie.

Zákazník si môže nahrať až 100 hodín, spätne si pozrie programy do 50 hodín a nahrávky budú uložené do dobu 30 dní. Dostupnosť O2 TV je pre štyri samostatné zariadenia a v rovnakom čase na nich môžete sledovať rôzne televízne programy. Funkcionalita a možnosti služby ostávajú zachované ako v pilotnej fáze, teda fixnú O2 TV so set-top-boxom je možné využívať iba so službou Internet na doma.

Zákazník, ktorý má záujem len o využívanie O2 TV v mobile, musí mať akýkoľvek program s platbou na faktúru. K vysielaniu pristupuje cez webovú stránku alebo mobilnú aplikáciu. Minimálna rýchlosť internetu pre sledovanie O2 TV je 6 Mbps. Pri sledovaní TV cez dáta O2 Internetu na doma sa dátová spotreba nezapočítava do FUP. Pre sledovanie O2 TV v mobile je minimálna rýchlosť internetu 1 Mbps a treba upozorniť, že ak zákazník sleduje TV cez mobilné dáta O2, dátová spotreba sa započítava do FUP.

Cena fixnej O2 TV sa odvíja od zvoleného programu a konkrétnej verzie Internetu na doma. Konečné ceny ilustruje nasledujúci obrázok:

Cena set-top-boxu sú 2 eurá mesačne, viazanosť služby je 24 mesiacov. Zákazníci, ktorí využívali doteraz O2 TV v pilotnej fáze, budú automaticky premigrovaní na Modrú O2 TV. Aktiváciu uskutočníte na webe operátora alebo v ktorejkoľvek predajni.

Pozn. redakcie: S televíziou od O2 máme dobré skúsenosti. Aj keď operátor odporúča prenosovú rýchlosť 6 Mbps, obraz bol v dostatočnej kvalite a nesekal ani pri nižších rýchlostiach. Ovládanie menu je intuitívne a rýchlo si naň zvyknete. Pri prvom spustení budete potrebovať prihlasovacie údaje, ktoré dostanete spolu s aktiváciou. Pokiaľ budete prihlásení naraz na viac než štyroch zariadeniach, hláška na obrazovke vás na to upozorní a vysielanie sa nespustí. O2 TV v mobile môžete pozerať na smartfóne alebo tablete s operačným systémom Android a iOS. Aplikáciu si stiahnete z Google Play alebo App Store.

Všetky informácie a možnosť aktivácie nájdete na stránke www.o2.sk.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 14.06.2017 - 14:29

Otazka: Je ten datovy tok taky mohutny, ze sa musi zapocitavat do FUP, lebo by ho ludia zneuzivali, alebo je vo FUP prave preto, ze z dat vela neodkroji? Lebo, toto mi pride ako trochu O2 Nefer. Minat FUP na 40 minut reklam, nie je nic prijemne pocas celovecerneho filmu, ak sa niekto rozhodne tento produkt vyuzit ako doplnok k existujucej sluzbe, mal by byt zvyhodneny viac, nez len 15% zlavou zo spolocneho poplatku....

Lenka Ivančíková14.06.2017 - 15:02 Trvalý odkaz

Do FUP sa zapocitava len mobilna TV. A uprimne, neviem si predstavit pozeranie TV cez nejaky maly datovy balik. Vyuzitie vidim skor v spojeni s Wi-Fi. Na hotelovej izbe, letisku, roznych volnych Wi-Fi sietach a podobne.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne14.06.2017 - 15:49 Trvalý odkaz

Hmmmm pri tom hoteli mi tak napadlo, obmedzuje sa prijem mobilnej TV na uzemie Slovenska, alebo funguje aj v zahranici?

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy14.06.2017 - 16:07 Trvalý odkaz

napr HBO GO mi v zahranici nefungovalo.

Lenka Ivančíková14.06.2017 - 16:29 Trvalý odkaz

zaujimava otazka, kedze je to cez net, podla mna by to malo ist hocikde. ale opytam sa. :)

Celá diskusia 6 príspevkov