Telekom: TOP10 najpredávanejších telefónov za rok 2015

Ponuke mobilných zariadení kraľujú v Telekome 4G telefóny, takmer polovica zákazníkov s Happy paušálom používa mobil s podporu LTE sietí. Možno budete prekvapení, ktoré telefóny patrili v minulom roku medzi najpredávanejšie.

Nedávno sa Telekom pochválil výborným výsledkom, ktorý dosiahol v testovaní mobilných sietí na Slovensku. Spomedzi štyroch operátorov vyšiel ako víťaz, keď od agentúry P3 Communications získal certifikát Best in Test.

ikona

Telekom má podľa P3 Communications najlepšiu sieť na SlovenskuTelekom získal už tretí raz po sebe certifikát Best in Test od P3 Communications za najlepšie výsledky v teste mobilných sietí. Vyhral obe hlavné kategórie (hlasové i dátové služby). Po prvý raz boli zahrnuté výsledky sietí všetkých štyroch operátorov.

Merania dátových služieb priniesli Telekomu najlepšie výsledky v mnohých kategóriách. Pri sťahovaní súborov s najkratším časom načítavania a najlepšou rýchlosťou, aj výsledky pri posielaní súborov potvrdili dobré parametre, najmä pri čase načítavania. Výhody rýchlej a stabilnej siete môžu zákazníci využiť pri používaní 4G telefónu, ktoré majú 34 % podiel na celkovej dátovej prevádzke.Podiel 4G telefónov medzi zákazníkmi s Happy paušálom je 45 %. Podľa vyjadrení operátora využíva dáta viac než 60 % zákazníkov s Happy a mesačne prenesú približne 1,3 GB dát.

Napriek vysokému počtu 4G telefónov v akciovej ponuke Telekomu nájdeme v desiatke najpredávanejších zariadení aj dva "obyčajné" tlačidlové telefóny - Samsung S5611, ktorý je dokonca druhým najpredávanejším modelom za rok 2015 a Nokia 225, ktorej patrí štvrté miesto v tabuľke TOP10. Možno bude pre niektorých najväčším prekvapením rebríčka prvé miesto. Tu jednoznačne kraľuje Apple iPhone 6. Takže nie Android, ale iOS je v Telekome víťaz.

Najpredávanejším androidom sa stal cenovo dostupný Samsung Galaxy Ace 4, a ani ďalšie modely v tabuľke nepatria medzi cenovo náročné. Za už spomínanou Nokiou na štvrtom mieste nasledujú LG Spirit, Sony Xperia M2, Sony Xperia E3, Samsung Galaxy A3, LG F60 a Sony Xperia M4 Aqua. Niektoré modely už v ponuke Telekomu nenájdete, iné sa predávajú len do vypredania zásob.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušál Happy M s mesačným poplatkom 23,99 €.

TOP10 najpredávanejších telefónov za rok 2015:

1. Apple iPhone 6 všetky verzie spolu (úvodná platba 199 € + 15 € mesačný poplatok)

2. Samsung S5611 (úvodná platba 1 € + 1 € mesačný poplatok)

3. Samsung Galaxy Ace 4 (nepredáva sa)

4. Nokia 225 (nepredáva sa)

5. LG Spirit (úvodná platba 9 € + 1 € mesačný poplatok)

6. Sony Xperia M2 (nepredáva sa)

7. Sony Xperia E3 (nepredáva sa)

8. Samsung Galaxy A3 (úvodná platba 49 € + 4 € mesačný poplatok)

9. LG F60 (nepredáva sa)

10. Sony Xperia M4 Aqua (úvodná platba 49 € + 4 € mesačný poplatok)

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu