Porovnanie fotoaparátov: Huawei P9 vs. iPhone SE

  • ondrakomous 21.05.2016 - 21:01

    co leze z toho malyho jabka je zazrak, huawei nezklamal, jinak dneska jsem si ho prohlizel a musim uznat, ze dispay na p9 je nadherny oproti starymu display na iphonu je to obrovskej skok dopredu.

  • Nightmare21.05.2016 - 21:55 Trvalý odkaz

    no to klobuk dole pred P9 dost ludi odpisovalo P9 s Leicou

    Misko21.05.2016 - 22:22 Trvalý odkaz

    Fony.sk vdaka za porovnanie, je to zaujimave citanie. Dovolil by som si par postrehov/oprav k clanku:
    “Predný 1,2 Mpix fotoaparát iPhonu je ostrejší, kvalitnejší než 8 Mpix fotoaparát nad displejom P9-ky.” – toto ma zarazilo, myslel by som si ze aj ked nie vsetko je o Mpix ale 8 vs 1.2 by som vsadil peniaze ze 8 robi lepsie fotky.
    “Ani z jedného zariadenia objektívy 12-megapixelových fotoaparátov nevytŕčajú. V puzdre je to nevýhoda, skôr sa zanesú špinou, ale inak má takéto zapracovanie do tela iba samé výhody.” – pani, neviem ako a kde nosite svoje telephony ale pojem “spina” je pre mna silna kava  Moj telefon mam v Spigen Rugged Armor (zadna stena hruba 1.5mm) od prveho dna a jedine co obcas musim spravit je pretriet objektiv ak je upatlany od prstov.
    “Oba ponúkajú prepnutie na prednú kameru na opačnej strane obrazovky, než ako to rozumne vidíme napríklad v nových Samsungoch. “ – tento trend sledujem uz dlhsiu dobu, vzdy spominate v suvislosti s prepinanim prednej/zadnej kamery na tom “spravnom” mieste len Samsung. Prepnutie na prednu kameru swajpnutim po obrazovke (co osobne povazujem za este jednoduchsie nakolko netreba trafit jeden konkretny bod) ponukal uz HTC One M8, tipujem ze M9 rovnako. S desiatkou ste mali zatial iba zoznamenie, teda by som mohol prizmurit oko, no nakolko ste skusali prostredie fotoaparatu tak neviem ci sa toto dalo prehliadnut. Najma ak zoberiem do uvahy ako si na tom zakladate (teda aspon usudzujem, nakolko sa to spomina takmer v kazdej recenzii).
    “Oba ponúkajú rýchlu reguláciu expozície po ťuknutí do displeja (a zaostrení na označený objekt). iPhone túto funkciu, a rovnako tiež uzamknutie expozície podržaním prsta, ako jediný ponúka aj na prednom fotoaparáte.” – presne toto iste ponuka HTC 10 (ako druhy na svete  Toto je iba fakticka poznamka, nakolko je nieco co by ste zistili az pri teste a beriem ze ten ste este nerobili, takze to je iba update pre vas.
    Odpoved na zaverecnu otazku – urcite by som si vybral P9 a to nielen preto ze je to Android. P9 by momentalne pri zohladneni co je na trhu bol celkovo mojou druhou volbou po HTC 10 ak by som nechcel cakat na novy nexus by HTC.
    Btw. Posledna fotka je dole hlavou 
    Este raz, vdaka za clanok. Keep up the good work folks.

    Richard Hombauer23.05.2016 - 00:53 Trvalý odkaz

    to burso83:
    predny fotoaparat - trvam na tom. naco tolko slov, staci pozriet porovnatelne zabery.
    prach = spina. v nohaviciach, na zahrade, pri behu popri Vahu, na turistike v lese...
    HTC 10 nedokaze prepnut kameru na prednu potiahnutim prsta, ale ma to presne ako Samsungy. takze HTC sa vzdalo tebou vychvalovaneho systemu tahom prsta (nikdy sa mi to nepacilo) a presedlalo na styl udany Samsungom (co sa mi paci). Nemozeme vsak uvadzat vsade vsetky priklady. Vyberam si len ten zasadny. Tenatoraz opravnene nove Samsungy.
    HTC 10 to ponuka presne rovnako ako iOS. mas pravdu a tesim sa z toho.

    Robert23.05.2016 - 01:00 Trvalý odkaz

    Vdaka za clanok a porovnanie. Rozhodujem sa medzi tymito dvoma mobilmi. Je dobre mat maly sikovny fotozapisnik vzdy vo vrecku. Skoda, ze nemahu moznost fotit do raw (dng) formatu. Aspon 12bitoveho. To este nejaky rok potrva. Ale aj tak som prekvapeny, co dokazu dnesne smartfony s tak malymi objektivmi a snimacmi.
    K clanku 2 veci:
    - 8 mpx nemusi byt lepsi ako 1.2 mpx, hoci druha hodnota je aj dost malo. Hustota pixelov na pidisnimacoch je skor na skodau ako na osoh. To iste plati pri zadnych kamerach. 12mpx fotak moze mat lepsie vysledky ako 20mpx, pretoze je citlivejsi na svetlo. V noci je poznat rozdiel vo vysledku. Samozrejme treba brat do uvahy aj kvalitu objektivu, svetelnost, citlivost ostrenia a pod. Rovnaky princip ako na zrkadlovkach.
    - ani po precitani tohto clanku sa neviem rozhodnut, ktory vziat. Kupou sa nerozhodujem len medzi fotakmi a ergonomiou, ale vyberam si aj operacny system a podporu aplikacii. Tazke rozhodovanie.

    Robert23.05.2016 - 01:14 Trvalý odkaz

    no a zabudol som dodat, ze leica objektiv v huawei mobiloch neznamena kvalitu. Skor sa jedna o marketingovy tah. Podobne ako carl zeis so sony. Pri klasickych fotoaparatoch je to ina liga.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.05.2016 - 01:30 Trvalý odkaz

    za 550 pomaly zozenies Samsung S7 (z eshopov na heureke. nie je to mozno 100% ok nakup - ale ta moznost tu je). A ten, aj ked ma brutalny post-procesing a ostrenie hran, je ovela rychlejsi (a subjektivne) aj kvalitnejsi, nez nejaky huawei. ajfony fotia posledne 4 generacie (5s-6-6s-SE) +- rovnako, drobne zlepsenie tam je, nie vsak nijak drasticke.

    ak ti nevadi vydrz baterie, iphon 6 bude lepsia volba ("lacna" 64GB verzia). ak chces android, S7 je podla mna lepsia volba. ta cena za huawei je dost vysoka, ak by stal 399, tak ok, ber ho, ale za 549 z kamennych predajni - tak, to by asi neslo.

    Knoxville23.05.2016 - 01:41 Trvalý odkaz

    Jasne ze za rovnaku sumu radsej Samsung ako Huawei...
    Wayne mozes mi do spravy napisat skusenosti zo S7 Edge? Vdaka. Zaujima ma ta aktualizacia Always On...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.05.2016 - 01:48 Trvalý odkaz

    Naco do spravy, kazdy kto to zapol, to po chvili vypol. Ide to na nervy, presne ako spominaju aj v recenzii. :-) A to je asi tak vsetko k AlwaysOn.

    Knoxville23.05.2016 - 01:56 Trvalý odkaz

    Do spravy som myslel celkove klady a zapory z pouzivania telefonu...

    Misko23.05.2016 - 01:58 Trvalý odkaz

    To ze predny fotak foti lepsie na iPhone som nikdy nespochybnil, skor som sa tomu cudoval. Nemam pocit ze by som niekedy vychvaloval prepinanie kamery na One M8, nemam problem zvyknut si na prepinanie na 10. Napisal som to raz a bolo to skor na doplnenie prikladov. Apropo, preco je tento styl udany prave Samsungom, ktory priniesol moznost prepinania prednej kamery na zadnu az s modelom S6 v roku 2015? som presvedceny ze toto uz ponukal minimalne jeden iny vyrobca na trhu davno pred rokom 2015.

    Knoxville23.05.2016 - 02:00 Trvalý odkaz

    Nefunguje to ako na Motorole ten Always On? Lebo tam mi to absolutne neprekaza...

    ondrakomous23.05.2016 - 02:06 Trvalý odkaz

    iphone se ma zadni cocku srovnanou do roviny se zadnim krytem, je lehce zapustena dovnitr cca pul mm, ale rozhodne tam neni sebemensi skvirecka, zpracovani a slicovani je naprosto precizni, zadny prach se tam nema sanci dostat, zustavaji na nem maximalne otisky prstu, jediny co se muze stat, ze uzivatel, mozna recenzent pred vami zatlaci kryci sklo dovnitr, uz jsem to videl, na to clovek musi davat opravdu majzla, aby to sklo nelestil silou. clovek musi byt opravdu opatrny a starat se o to sklo, nelestit obycejnym hadrem, nedotykat se zbytecne atd. jinak huawei podle me obstal, nicme porad se ukazuje jedna vec, pokud chce nekdo uspet s dobre foticim mobilem, pak musi radikalne zvetsit snimac, snimace se zvetsiji opravdu minimalne skoro bych rekl zelvim tempem. huawei ma sice "leicu", ale to je jenom leica na papire, kdy jenom inzenyri spolupracovali na vyslednym vystupu, opravdicka leica je na mobilu panasonic CM1, protoze panasonic opravdu spolupracuje s leicou na profesionalni urovni. respektive, kdyby panasic trosku pritlacil na pilu, vydrtril by vsechny, na tento mobil fotil jeden kluk v Cechach ted ho myslim prodal a vratil se na iphone, podle me budou cca 4-5 kusu na celou CR, oficilane se ani neprodava, musim rict, ze ta kvalita vystupu me zaujala, tam uz je bokeh, kresba, nicmene cenove ses pomalu na urovni leica D lux, obdoba je panasonic LX100 a to sou zatracene dobry compakty, na to se zadny mobil nechyta. takovy slusnejsi fotak je leica M, stoji par drobnych 4700euro. muj zaver, pokud nekdo nevyrobi poradny velky snimac budou to porad stejny sumitka, coz je tedkonc nemozny, protoze se vyrobci predhani, kdo bude mit mene mm na tloustku.

    Richard Hombauer23.05.2016 - 14:30 Trvalý odkaz

    ondro, ja hovorim, ze ked je takyto mobil so zarovnanym objektivom (P9, SE) v obale, puzdre, tak objektív je automaticky v priehlbine, v ktorej sa ochotne zachytava prach. ked mam iPhone 6S v gelovom puzdre, objektiv je pekne zarovnany s obalom a ziaden prach na nom nemam. chapes? :) kto nenosi mobil puzdre (kryte, obale), ten oceni riesenie P9, SE, kto nosi mobil v nejakom kryte, ten oceni skor riesenie iPhonu 6/6S, Galaxy S6, mozno aj S7 (ale s tenkym puzdrom), HTC 10, atd. :)

    ondrakomous23.05.2016 - 14:55 Trvalý odkaz

    chapu, jo to mas pravdu, to je nevyhoda, vnimam to uplne stejne, ty pouzdra jsou nestesti, protoze tam opravdu zapadava prach pod kryt, co je jeste horsi, ze se casem "protlaci do toho hliniku", pokud clovek pouzdro jednou za tyden peclive nevycisti, tak na to bacha. osobne mi pouziti krytu vadi, nekupujes si drahy kovovy mobil, abys ho strcil do plastovyho pouzdra, otazka jestli mas na vyber, pokud chces, aby ti telefon par let vydrzel.

    Nightmare23.05.2016 - 17:56 Trvalý odkaz

    ved najnovsie po aktualizacii sa da nastavit na S7/S7 Edge kedy sa ma zapnut AlwaysOn alebo aj uplne vypnut takze nemalo by to nikomu uz vadit dobra vec ktora tam chybala

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.05.2016 - 18:35 Trvalý odkaz

    Neviem Nightmare, az tak som to neskumal. Vadi to jeho preblikavanie kazde 2-3 minuty. Ked mas telefon na stole niekde v perifernom zornom poli a on ti stale preblikava, najma v noci, je to dost otravne. Bud potom telefon odlozit z dohladu, no ked niekto ma nove sansungy verim tomu, ze chce na ne pozerat, S7 edge je sexy telefon, alebo AOD vypnut. Ficura je to fajn, viac sa mi vsak paci appka AC Display. No neprisiel som na to este ako ju pouzivat s odtlackom prsta aby po odomknuti isla rovno na plochu. Hral som sa s tym chvilu a bolo to AC display -> lockscreen -> plocha.

    pedes24.05.2016 - 14:00 Trvalý odkaz

    to: burso86 "
    Fony.sk vdaka za porovnanie, je to zaujimave citanie. Dovolil by som si par postrehov/oprav k clanku:..."
    Myslím, že je vámi to krásně popsané. Srovnávací test také velmi dobrý. V Případě fotoaparátu na Huawei je zde navíc ještě možnost si vyhrát s hloubkou ostrosti a dostat ze snímků ještě víc.