Apple vydal iOS 8.0.1, inštalácia však môže spôsobiť problémy

Aktualizácia by už po týždni od oficiálneho vypustenia iOS 8 mala priniesť niekoľko drobných vylepšení a opráv. Prví majitelia najnovších iPhonov 6 a 6 Plus sa však okamžite začali sťažovať na vypadávajúci signál či nefunkčnú čítačku Touch ID.

Nová verzia iOS je vonku len týždeň a Apple už pripravil jej prvú aktualizáciu s označením 8.0.1. Tak ako obvykle, najjednoduchšie ju do svojho i iPhone 4S a novších, prípadne iPadu 2 či iPadu mini a novších nainštalujete cez over-the-air update priamo z nastavení vášho zariadenia, karty Všeobecné a položky Aktualizácia softvéru. Dostupná by mala byť aj pre iPod touch 5. generácie a samozrejme tiež najnovšiu dvojicu iPhone 6 a 6 Plus.

Pokiaľ však patríte k prvým majiteľom tohtoročných noviniek, dôrazne odporúčame s aktualizáciou počkať. Internet totiž zaplavili prvé reakcie majiteľov 4,7 a 5,5-palcových modelov, ktorým s iOS 8.0.1 nefunguje čítačka odtlačkov prstov Touch ID a dokonca tiež vypadáva mobilný signál z BTS staníc operátora.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zoznam zmien môžete vidieť priamo na displeji svojho telefónu pri sťahovaní updatu alebo na našich screenoch. My sme sa 71,5 MB aktualizáciu pokúsili nainštalovať na iPhone 5S. Vzhľadom na spomenuté problémy sme boli opatrní a zariadenie vopred zálohovali prostredníctvom iTunes.

iPhony 5 či 5S by problémami s čítačkou a príjmom signálu mať nemali, nám sa však naše 5S-ko zatiaľ aktualizovať nepodarilo. Telefón tesne pred inštaláciou hlási zlyhanie pripojenia na internet a iTunes ako najnovšiu verziu ponúka stále iba iOS 8.0, nepomôže teda ani pripojenie káblom k počítaču.

Je možné, že spoločnosť rozširovanie aktualizácie kvôli problémom nateraz pozastavila, alebo len opäť prišlo k preťaženiu serverov pre tradične veľký záujem majiteľov zariadení od Apple. Článok budeme aktualizovať.

ikona

iOS 8: rýchlejší systém, fotoaparát, widgety a prepínač pre LTENová verzia iOS na iPhone 5S ponúka zrýchlenie väčšiny úkonov, lepšie zaostrovanie fotoaparátu či správu batérie a dlho očakávaný prepínač sietí štvrtej generácie už aj pre zákazníkov Orangeu. Widgety i HealthKit svoj priestor využijú až o niekoľko týždňov, klávesnica je skôr sklamaním.

Zdroj: 9to5mac

Diskusia k článku:

Nightmare 25.09.2014 - 02:05

...radsej nakusnutu hrusku...

Lumiak62525.09.2014 - 13:07 Trvalý odkaz

Na Lumii update na WP 8.1 bol bez problémov. Mali ste si kúpiť radšej Lumiu. Za tie peniaze by mal Iphone šlapať ako švajčiarske hodinky, ale švajčiarske hodinky neskladá čínsky Foxconn. Neviem kto by si kúpil BMW s logom poskladané v čínskej továrni, ktorá skladá výrobky aj pre iné značky a nalepí tam logo a dám tam americký OS. Už tých článkov o Iphone je moc. V článku máte preklepy v spodnej časti - iPhony 5 či 5S by PROBLÉMYAMI s čítačkou... Možno v tých Iphonoch blbne špehovací.Carrier IQ. :)

Enceladus25.09.2014 - 22:23 Trvalý odkaz

Ach jaj,dufam,ze si uz ajfonaci konecne uvedomia,ze tie ich ajfony su len imidzovka za doost vela penazi

zemiak26.09.2014 - 10:37 Trvalý odkaz

Klud, 8.0.2 je vonku. Nokia doteraz nema update pre nebrandovane Nokie 1520.
Apple aspon vydava update pre vsetky zariadenia naraz.

Celá diskusia 6 príspevkov