Apple vydal aktualizáciu iOS 7.0.4

Apple vydal ďalšiu aktualizáciu iOS 7 opravujúcu drobné chyby a prerušovanie hovorov cez FaceTime. Dostupná je pre iPhone 4 a novší, iPad 2 a novší ako aj oba iPady mini. V príade štvrtej generácie iPodu Touch tieto vylepšenia zahŕňa iOS 6.1.5.

Iba pred mesiacom vydal Apple opravný balíček posúvajúci číslo verzie operačného systému iOS na 7.0.3. Ten opravoval chybu v Messages a umožnil vypnúť takzvaný parallax efekt (3D animácie ikon podľa informácií z pohybového senzora). Niektorí používatelia sa totiž sťažovali, že im pozeranie na takto pohybujúce sa ikony nerobí dobre a dokonca im v kombinácii s niektorými typmi tapiet domácej obrazovky spôsobuje nevoľnosť.

Teraz je tu aktualizácia iOS 7.0.4. Apple nevydal podrobný rozpis zmien, je však známe, že opravuje chybu spôsobujúcu "padanie" a prerušovanie spojenia pri hovoroch prostredníctvom FaceTime.

Aktualizácia je dostupná pre iPhone 4 a novšie modely, teda iPhone 4S, 5, 5S a 5C. K dispozícii je aj pre iPady druhej až štvrtej generácie, iPad Air a oba iPady mini.

Rovnako sa dočkal aj prehrávač iPod touch piatej generácie. Nová verzia iOS 7 sa neušla jeho štvrtej generácii, tá totiž zostala na iOS 6 bez takzvaného flat dizajnu. Apple však myslel aj majiteľov starších zariadení a chybu vo FaceTime v tomto prípade odstraňuje aktualizačný balíček iOS 6.1.5.

ikona

Apple vydal aktualizáciu iOS 7Aj tento rok Apple v septembri oficiálne sprístupnil najnovšiu verziu operačného systému iOS. Na používateľov čaká nové grafické prostredie a desiatka systémových noviniek.

Oba updaty by mali všetky zariadenia poskytnúť automaticky prostredníctvom OTA (over-the-air) aktualizácie. Manuálne ich možno vyvolať cez voľbu Aktualizácia softvéru v nastaveniach alebo prostredníctvom iTunes.

Update pre iOS

Hacker MuscleNerd zároveň na svojom Twitter účte potvrdil, že iOS 7.0.4 môžu bez obáv inštalovať aj používatelia, ktorí by svoje zariadenie neskôr chceli "jailbreakovať". Oproti minulým verziám iOS 7 totiž nepridáva žiadnu ochranu navyše. MuscleNerd a jeho tím na jailbreaku pre iOS 7 stále pracujú .

Apple zároveň redizajnoval aj iBooks a výukovú aplikáciu iTunes U. Elektronické knihy tak prišli o vizuál s drevenými policami a obe aplikácie teraz majú nové ikony a podobu, ktorá lepšie zapadne medzi čistý vzhľad iOS 7.

iBooks

Upravená podoba iBooks. (obr: Engadget.com)

Zdroj: 9to5mac (1, 2)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu