Nové funkcie Samsung Galaxy S4 na videu

Nástupca Samsungu Galaxy S III prináša nielen vyšší výkon a krajší displej, ale hlavne je vylepšený o nové inovatívne funkcie. Výrobca zverejnil štyri videá, ktoré predstavujú funkcie Air View, S Translator, Dual Camera a Sound & Shot.

Nová vlajková loď predstavená v skorých hodinách 15. marca 2013 nepriniesla nový dizajn, ani prevratné použité materiály, ale opäť prekvapila novými funkciami, ktoré môžu majiteľovi spríjemniť používanie smartfónu.

Základné info: Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 prinesie päťpalcový Super AMOLED displej s Full HD rozlíšením, 2 GB RAM, od 16 do 32 GB vnútornej pamäte s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 64 GB a operačný systém Android 4.2.2 Jelly Bean.

Smartfón sa dostane na trh v dvoch verziách s rôznym typom procesorov. Podľa posledných správ z New Yorku sa v Európe bude predávať so štvorjadrovým 1,9 GHz procesorom Qualcomm, na vybrané trhy príde s osemjadrovým 1,6 GHz procesorom Exynos 5. Batéria ponúkne kapacitu 2 600 mAh.

Novinka disponuje dvomi kamerami. Zadnou 13-megapixelovou a prednou s rozlíšením 2,1 Mpix. Obidve kamery dokážu nahrávať videá vo Full HD kvalite. Nová funkcia Dual Camera využíva práve prednú kameru na to, aby zhotoviteľ snímky zadným fotoaparátom mohol na fotografiu pridať svoj portrét vyfotografovaný prednou kamerou. Skombinujete tak dve fotografie do jednej.

Funkcia Sound & Shot umožní pridať k vyhotovenej snímke hudbu alebo hlasový odkaz.

Výbornou pomôckou na cestách môže byť S Translator, online prekladač reči, textu či správ v reálnom čase. Výsledný preklad môže byť opäť buď písaný, alebo hovorený. Na slovenčinu môžeme, aspoň zatiaľ, zabudnúť.

Užitočnou funkciou hlavne v zime alebo keď máme mokré ruky je Air View, ktorá slúži na zobrazenie náhľadu e-mailových správ, úloh z aplikácie S Planner, obrázkov alebo videí na displeji jednoduchým priblížením prsta. Umožní ovládať displej nielen bez dotyku, ale napríklad aj v rukaviciach.

Samsung predstavil aj súbor nových služieb, vrátane integrovaného obchodu s multimediálnym obsahom Samsung Hub, ktorý poskytuje komplexnú ponuku – hudbu, video, knihy a hry, ktoré je možné jednoducho prezerať, ako keď listujete časopisom. V rámci jediného účtu môžete obsah nakupovať aj spravovať a nechýba integrovaný vyhľadávač.

Nájdeme aj známu službu CahtON, ktorá ponúka textový, hlasový a video chat cez Wi-Fi alebo mobilné dáta. V rámci služby môžete využiť aj prekladač S Translator.

Služba Group Play umožňuje používateľom zdieľať s priateľmi fotografie, hudbu, dokumenty a hry bez nutnosti prístupu k sieti.

Telefón Samsung Galaxy S4 je prvým zariadením s predinštalovanou funkciou payWave spoločnosti Visa na zabudovanom zabezpečovacom prvku, ktorú môžu využívať operátori mobilných sietí aj banky. V nasledujúcich mesiacoch sa súčasťou zabezpečovacieho prvku stanú aj ďalšie platobné aplety rôznych značiek. Bezkontaktné NFC platby budú globálne a na komerčnej báze dostupné okrem použitia zabezpečovacieho prvku na SIM karte aj pri použití zabudovaného zabezpečovacieho prvku.

Samsung sa už vyjadril, že niektoré nové funkcie a služby budú neskôr dostupné aj pre Samsung Galaxy S III. Majitelia staršieho modelu tak budú mať menej dôvodov na prechod na nový Galaxy S4.

Zdroj: youtube.com a tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu