LG Quick Voice - hlasové oládanie pre rad Optimus

LG uviedlo vlastnú službu inteligentného rozpoznávania hlasu Quick Voice. Funkcia nebude viazaná na jeden typ zariadenia ako u Apple alebo Galaxy S III, ale bude dostupná pre rad LG Optimus, a to aj spätne, cez aktualizáciu softvéru.

Quick Voice ponúka hlasový hovor, text, kontakty, alarmy, kalendár počasie, zvládne vyhľadávanie na internete i trasy v mape.

Ovládanie telefónu hlasom je tu už dlhé roky, no až Apple ho priviedol k plnohodnotnejšiemu využitiu, keď zákazníkom pri uvedení iPhonu 4S predstavil inteligentnú hlasovú asistentku Siri so širokým spektrom služieb .

V tomto roku sa pridal i Samsung a súčasťou novej vlajkovej lode Galaxy S III je vlastná funkcia pokročilého rozpoznávania hlasu S Voice. Hoci, tá sa Siri stále nevyrovná.

Novinka od LG s názvom Quick Voice funguje podobne ako dve predchádzajúce služby. Používateľ povie do telefónu svoju požiadavku a mobil ju vykoná, pokiaľ rozumie. Stačí totiž použiť zlý prízvuk a hlasové rozpoznávanie nefunguje korektne. Bohužiaľ, žiadna z inteligentných hlasových služieb si zatiaľ nerozumie so slovenským jazykom. Toho sa snáď dočkáme v budúcnosti.

Quick Voice

Jazyková mutácia v hlasovej službe od LG nebola zverejnená, no dá sa očakávať, že okrem kórejčiny nebude chýbať podpora angličtiny a snáď i ďalších svetových jazykov. Výrobca zatiaľ upresnil čas, kedy bude nová funkcia pridávaná do smartfónov radu Optimus: júl tohto roka. Konkrétne modely, ktoré budú Quick Voice podporovať, výrobca nešpecifikoval.

Zdroj: lgnewsroom.co.kr

Diskusia k článku:

huje® 20.06.2012 - 14:46

Bez aplikácií a najnovšie bez asistentky ani na krok :-P

DJ Pepe20.06.2012 - 16:49 Trvalý odkaz

useless.. ako vsetky ostatne podobne aplikacie..

Celá diskusia 2 príspevky