Telekom - O2 - Nokia - vedúci - góóól!

Byť hrdým Kanaďanom je pekná kombinácia, ale zbytočná? Nielen kanadský RIM sa potáca v problémoch, ale najnovšie aj páni s kompozitovými hokejkami. Našťastie.

Vy ostatní zabudnite, že sa vaše deti hrajú hokej pred panelákom, kreslia domčeky voskovkami, prípadne si čítajú Danku a Janku. Teraz omladine patrí do rúk Android, najlepšie Samsung Galaxy Y v limitovanej detskej edícií s požehnaním magenty. Kde sú tie časy, keď decká dedili trojročné mobily po svojich rodičoch, prípadne nosili so sebou zopár drobných do telefónnej búdky.

Keď už sme pri tej omladine, uznajte, nestačili by im nové Nokie? Nízka hmotnosť, nízka cena, a žiaľ aj nízke rozlíšenie displeja z časov dávno minulých. Aspoň ten bonus v podobe 40-tich hier na mobil zadarmo vyznieva optimistickejšie, než predstava Lacovho shootoutu dnes večer.

Ružová ofenzíva na poli dátového pokrytia HSPA+ pokračuje aj v takých lokalitách ako je Omšenie či kedysi krásna Krásna Hôrka. No, aby ten vysielač nakoniec neskončil v zbere... S rozširovaním GGG siete sa ponáhľa tiež ou-tú, lebo absencia rýchlych dát je jeho vážnym mínusom, ktorý šikovne využívajú fanúšikovia konkurentov v našich diskusiách. Ale ako dobre vieme, keď sa mínusy násobia, výsledkom je zrazu plus. Cieľom je pokryť 50 % územia do jesene, čiže aspoň 24 500 km².

Okrem neúspechu na mobilnom trhu Veľkonočných ostrovov chýbajú Applu aj vlastné mapy. A načo sa stále kamarátiť s gúglom, keď môže Googlu radšej konkurovať? Najnovšia šuškanda hovorí o DDD mapách. Už sme si akosi zvykli, že jablko musí mať vždy niečo naviac.

Ak ste nedávno v okolí Vinohradov stretli cyklistu pohybujúceho sa priemernou rýchlosťou cúvajúceho Sagana, tak vedzte, že to bol testujúci vedúci. Spojil príjemné s užitočným a výsledkom sú jeho skúsenosti s aplikáciou pre všetkých pohybovo nadaných - Sports Tracker. Teraz môžeme smelo povedať, že v elasťákoch sa potil pre dobro nás všetkých.

Operačný systém Windows Phone bol donedávna výsadou hlavne drahších telefónov. Aj vďaka tomu je jeho fanúšikovská základňa podobná tej, akú má Maduar. Na odhodenie zábran však už postačí iba 240 eur a Nokia Lumia 610 môže skončiť vo vrecku vašich gatí. Na prvé spoznávanie sveta modrých okien je teda ako stvorená.

Ľahké to však mať nebude. HTC to s návratom na výslnie myslí tiež vážne, do rodiny Desireovcov pribudol model, ktorý nechce byť žiadne béčko. Radšej C-éčko. Ale uznajte, telefónov za dve stovky je viac než dosť a v tomto prípade môže byť výraznejším plusom práve Ice Cream Sandwich a nadstavba HTC Sense.

Na záver si necháme jeden softvérový tip. Jablčná aplikácia Profesia vám možno pomôže nájsť vysnívaný job. Ja naprílad už roky márne čakám na pozíciu maséra v tíme trnavských mažoretiek. Vďaka Profesii sa mi rysuje aspoň pozícia hlavného kontrolóra vo výrobe blikajúcich nálepiek na mobily.

Zabudnime však na nálepky aj mažoretky, dneska hráme hokej. A hráme o veľa! Tak držme chlapcom v Helsinkách palce, nech nezakopnú.

Diskusia k článku:

Manobb 19.05.2012 - 15:50

Takže Hujer, dnes prosím Ťa: ... tie palce, čo držíš stále hore, pevne zovri v päste a drž ich dnes výnimočne nie modrákom, ale našim !!! SLOVENSKÓÓÓÓÓÓÓ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

galaxi19.05.2012 - 17:14 Trvalý odkaz

Zasa sa nám do finále rysujú rusy no čo už aj *** sa musí.

(vulgarizmy netolerujeme! - redakcia)

suto12319.05.2012 - 17:53 Trvalý odkaz

Pekne, vysielač v zbere, môže byť...nálepky na mobily, tiež sa kútiky úst trochu pohli, ale Maduar...to bolo jedno z najlepších prirovnaní, aké som tu za tie roky čítal...:-)

galaxi19.05.2012 - 22:20 Trvalý odkaz

A je to tu Rusi. Slovenskóó

Pavol Pavučko19.05.2012 - 23:39 Trvalý odkaz

márne čakám na pozíciu maséra v tíme trnavských mažoretiek to ma rozosmialo :D inac ideme proti ursom :)

Celá diskusia 6 príspevkov