Ako nahnevať Číňana

No čo, už sa vám začína náš nový imidž po rozpačitých reakciách páčiť? Pozrite, zvykli sme si na benzín za 1,50 €, na koncesionárske poplatky za nikdy nevidenú estévé a aj na to, že v školách už nevisia portréty Gustáva Husáka.

Podstatné je, že kliatbami opradený piatok trinásteho je za nami a pokiaľ ste nestratili včera v bare svojho miláčika, môžete smelo povedať, že aj bez ujmy.

Začneme operátormi. To sú také vďačné obete. No, bohužiaľ, množné číslo môžeme ihneď zmeniť na jednotné, keďže sa činil iba Telekom. Aj to s mierou, ešte je asi stále v šoku z číslovky 12 na konci roka. Vy ste si na ňu už zvykli? Takže magenta rozširuje pokrytie svojou GGG sieťou, rýchly budete tiež v Kotrčinej Lúčke. Najskôr ju však musíte nájsť. 49°15'12.6"N 18°49'37.67"E. Ale to len pre istotu, nech neblúdite.

Novoročná nálepka SALE už na výklade ružového operátora peken svieti. Ten zlacnil viac než 20 telefónov. Pekné gesto, ale povedzme si na rovinu, taký Galaxy Ace za 170 eur pre paušál za dvacku, si už priam žiadal osekať svoju cenovku.

Väčšina noviniek druhého tohtoročného týždňa úzko a prudko súvisí s jedným veľkým veľtrhom. A rovno najväčším, veď pojem CES v samotnej mekke hazardu Las Vegas je veľkou výzvou. Opäť je všetko lepšie, krajšie a zároveň omnoho horšie, než uvidíme o rok. Tu prekvapil čínsky výrobca telefónov Hui-ja-wei z provincie Shenzhen s modelom Ascend P1 S, ktorý svojimi parametrami a hrúbkou iba 7 milimetrov bude istotne veľmi zaujímavým sústom. A nepochybujeme, že aj za rozumnú cenu.

Sony, krátko po tom, čo defininívne škrtlo Švédov z dlhoročného názvu, známeho aj pod skratkou SE, predstavilo na veľtrhu dva nové modely. Xperia Ion bude len pre zákazníkov AT&T, zato vlajková ponorka Xperia S pre všetkých. Vysoliť päť stoviek za telefón, ktorý akosi odignoroval prítomnosť štvrtého Androidu už pri uvedení na trh, bude chcieť poriadnu dávku uvedomelej triezvosti.

Zato prítomnosť príslušenstva k Androidovým telefónom od Sony môže byť pádnym dôvodom na ich kúpu. Hodinky s mikrodisplejom prepojené modrým zubom s telefónom sú len začiatok. Také žetóny Xperia Smart Tags s technológiou NFC, spúšťajúce rôzne nastavenia fónu pri kontakte s ním, budú určite parádička. Dáte do wc a automaticky sa vám spustí pripomienka, že máte zdvihnúť záchodovú dosku. Manželka to predsa neznáša.

Zaujímavou novinkou, zatiaľ určenou iba pre zhovorčivých amíkov, je Motorola RAZR Maxx. Až 21 hodín vykecávania pri volaní sestre do Arizony umožní 3 300 mAh batéria, čo je doteraz v mobilnom telefóne nevídané číslo. Že vy atakujete hranicu dvoch dní? Pozor, ku vášmu smartfónu pripojená autobatéria z dedovho Favorita ani istý Note s 2500 mAh batériou položený dva dni na okenici sa nerátajú. Bavíme sa predsa o dvoch dňoch praktického používania.

Nokia si prikúpila do svojho portfólia nórsku spoločnosť Smarterphone, dodávajúcu operačný systém do hlúpejších telefónov. Čiže tých, ktoré zvládajú iba malú násobilku a nepoznajú hlavné mesto Zimbabwe. Mať k dispozícií tri operačné systémy a autofókus by malo byť psou povinnosťou každého výrobcu!

O tom, že CES nie je iba o elektronike, presvedčila plebejcov spoločnosť Corning. Super odolné sklo Gorilla Glass 2 je pätinu tenšie a ponúka vraj jasnejší obraz. Jasné? Slovenská Gorila je jej opačným opakom. Cez tú nevidí nikto.

Matúš sa veru riadne zapotil, v rukách sa mu ocitli hneď tri telefóny. Už tretia Vlna s Badou je naozaj poctivým kusom kvalitnej elektroniky pre všetkých, ktorí radšej než aplikácie, sťahujú suknňu frajerke. Od neprekvapivého Samsungu Galaxy Y preskočil rovno k Ashi, ktorej klasické telo sa nebránilo ani dotykom. Nie, žiadne prasačiny sa nekonali, to len fínska Nokia vypustila ďalší nenáročný telefón pre skromnejších používateľov.

Skromne a nenáročne určite nevyzeral dav tisíciek ľudí v Pekingu, ktorí netrpezlivo vyčkávali pred Apple Store na zahájenie predaja fetišu s názvom iPhone SSSS. No ale predstavte si, že ste radový predavač a túto masu ľudí máte v nasledujúcich hodinách obslúžiť. Najlepším riešením je v tomto prípade nechať na dverách stále visieť tabuľku Closed a jednoducho neotvoriť. To sa aj stalo. Poviem vám, nazúrený Číňan je agresívnejší než opitý Záhorák.

Diskusia k článku:

donnie darko 14.01.2012 - 15:16

ano zvykli sme si na novy imidz :) navstevnikov stranky ubudlo,,diskusie tu neprebiehaju skoro ziadne,, je to fakt super :) ten koho bol toto napad moze byt nadmieru spokojny :-)

Manobb14.01.2012 - 15:53 Trvalý odkaz

Testovacia prevádzka pokračuje, t.j. ešte stále si vo fony.sk myslia, že si čitatelia "zvyknú". Je takmer isté, že niektorí si zvyknú ... Otázkou už iba bude, či to číslo bude postačujúce na to, aby si dovolili ignorovať tých, ktorí si nezvykli.
Bye opäť o týždeň ... ;-)

taskar15.01.2012 - 13:07 Trvalý odkaz

fakt si niektori myslite, ze svet bude okamzite presne podla vasho? Je tu tyzden testovacej prevadzky, ale konsktruktivnej kritiky je malo, iba hned "odpis". Teda iba C-B videnie sveta. Ale ten svet taky nie je.
Upratovanie super! Ze stahovanie :-)

Kibus15.01.2012 - 20:05 Trvalý odkaz

Prečo sa musi diskusia otvarat? Prečo neni priamo pod člankom? Kde su staršie recenzie podla značky? Tak komplikované je to tu že sa musi stale niečo hladat a otvarat! Vratte to naspät!!! P.S: Inač dobre čitanie!

Celá diskusia 8 príspevkov