Samsung Wave 3 (Samsung S8600)

Elegantný dotykový smartfón (OS Bada 2.0) so 4'' WVGA displejom Super AMOLED a slušným 5 Mpix fotoaparátom. Tradičnú výbavu dopĺňa Wi-Fi direct a FM rádio s nahrávaním, pamäť 1 GB rozšíri microSD.

Základné parametre:

konštrukcia: pevná s dotykovým displejom,

OS: Bada Bada 2.0 + TouchWiz UI

procesor: 1,4 GHz

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 126 x 64 x 10 mm,

hmotnosť: 125 gramov overenédisplej: Super AMOLED, 480 x 800 b., dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, rozmery 52 x 87 mm, uhlopriečka 4'' (101 mm),

fotoaparát: fotoaparát 5 Mpix, LED blesk, autofókus, záznam HD videí (1 280 x 720 b., 30 fps),

predná kamera: VGA

pamäť: pamäť 3,14 GB celková (systémová 2,14 GB, používateľská 1 GB) + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 14,4 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: prenos Bluetooth 3.0, microUSB, Wi-Fi (802.11 b/g/n), DLNA (AllShare)

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio (s RDS a nahrávaním), 3,5 mm jack,

ostatné 1: Java, minimalizácia aplikácií, multitasking,

ostatné 2: prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 1 500 mAh, EB484659VU

výdrž: do 8,5 h hovoru / do 580 h pohotovosti

SAR: 0,834 W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji za približne 330 €

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, aktívny kryt objektívu, HDMI.

Softvérová verzia testovaného telefónu: OS Bada 2.0

Obsah balenia: pravdepodobne mobil, nabíjačka ETA0U10EBE, USB kábel, stereo handsfree, dokumenty.

Necelý rok ubehol od predstavenia novej vlajkovej lode s operačným systémom Bada a vlna s názvom Wave III konečne dorazila aj do našich vôd. Samsung už v minulosti avizoval, že najvyššie modely s týmto operačným systémom budú proti konkurencii bojovať najmä cenou a kvalitným elegantným zhotovením.

Modely Wave si ma dizajnovo postupne získavali už od prvého zástupcu, no ten tretí je vážne elegán. S hrúbkou iba 9,9 mm patrí k tým tenším zariadeniam na trhu. Na zhotovenie bol použitý prevažne kov, plastové prvky nájdeme iba v okolí antén (hore – GPS, dolu – GSM modul). Zadný kryt prechádza aj do prednej steny a dalo by sa povedať, že je aj hlavnou konštrukčnou časťou (podobne ako v prípade HTC Sensation). Veľmi zaujímavo je riešené jeho odstránenie; v danom prípade je asi lepšie použiť slovo vysúvanie. Po stlačení tlačidla v spodnej časti môžeme krytom posúvať až do istého bodu, kedy sa kovový kryt sa zastaví. Ten je totižto spojený s telom zariadenia. A to ešte viac pridáva na pevnosti spracovania. Pomer cena / spracovanie radí tento model určite na najvyššie priečky, ak nie dokonca na najvyššiu. Dovolím si tvrdiť, že podobne kvalitné a zároveň elegantné zhotovenie by sme ťažko hľadali aj u drahších modelov.

Väčšinu plochy prednej steny zaberá štvorpalcový displej. Ďalej tu nájdeme slúchadlo, prednú kameru, senzory priblíženia a automatickej regulácie jasu a tri tlačidlá pod displejom. Práve tlačidlami ma Samsung veľmi nepotešil. Hardvérové je iba prostredné (domov), ktorým rozsvietite aj zablokovanú obrazovku. Ďalšie dve sú dotykové. Oproti predchádzajúcim modelom je to podľa mňa krok späť. V pravej stene nájdeme tlačidlo ovládania hlasitosti, a v ľavej iba tlačidlo zapnúť / vypnúť. Slovo "iba" som nepoužil náhodou, "trojke" totiž chýba hardvérová spúšť fotoaparátu, ktorá v modeloch Wave I a II bola prítomná. Horná stena ostala prázdna, dolu nájdeme mikrofón, microUSB a 3,5 mm konektor. Zadná stena obsahuje objektív fotoaparátu, LED blesk a mriežku reproduktora. Tá vystupuje mimo tela a spôsobuje kolísanie zariadenia na rovnom povrchu. Pod krytom nájdeme batériu a sloty na microSD a SIM karty. Tie vyberiete až po odstránení batérie.

Displej s technológiou Super AMOLED patrí medzi to najlepšie, čo súčasný trh môže ponúknuť. Rozlíšenie 480 x 800 b. a štvorpalcová uhlopriečka určite poteší aj náročnejších používateľov. Čitateľnosť v exteriéri je na dobrej úrovni, najmä vďaka automatickému jasu s vysokým rozpätím dolnej a hornej úrovne. Wave 3 sa nemusí hanbiť ani za pozorovacie uhly. Celkovo voči displeju nemám žiadne výhrady.

Procesor s frekvenciou 1,4 GHz udržiava zariadenie svižné, prechody medzi obrazovkami a snímkami v galérii sú rýchle. Hravo si poradí aj viacerými spustenými aplikáciami. Počas používania som nezaznamenal žiadne zaváhanie prístroja.

Používateľské prostredie prešlo určitými zmenami. Po rozsvietení displeja sa zobrazí vynovená zablokovaná obrazovka. Obsahuje informácie o čase, dátume, počasí a zmeškaných udalostiach. V nastaveniach je možné pridať aj ďalšie mestá a zmeniť časový interval prepínania údajov o počasí v nich. Zmeškané udalosti a ich počet nájdete v ľavej časti displeja. Následným potiahnutím tejto notifikácie cez obrazovku sa dostaneme priamo do danej aplikácie (hovor alebo SMS). Odblokovanie prebieha potiahnutím celej obrazovky do ľubovoľnej strany. Na umiestnenie widgetov, skratiek a priečinkov je k dispozícii až 10 domácich obrazoviek, ich počet je však možné zmeniť. Zaujímavosťou je obrazovka ktorá sa nachádza ešte pred tou prvou "klasickou". Dostala pomenovanie Samsung Live Panel, a práve slovo Live vystihuje jej funkciu. Zobrazuje aktuálne informácie o čase, dátume, počasí, kalendári, akciách na burze a správach z portálu AP Mobile. Pri úprave obrazoviek podľa mojich požiadaviek má prekvapil počet widgetov. Dané prostredie má k dispozícii iba widgety digitálne a analógové hodiny, počasie, memo (pripomienka) a kalendár (zobrazuje však iba názov a číslo aktuálneho dňa). V porovnaní s TouchWiz-om v predchádzajúcich Wave-och je to oveľa skromnejšia ponuka. Prostredie sa dá prispôsobiť aj prostredníctvom tém.

Vo výsuvnej lište nájdeme skratky nastavení Wi-Fi, Bluetooth, zvuku, automatického otáčania, zmeškané udalosti a ďalšie informácie. Vzhľad je v porovnaní s OS Android (Samsung) rovnaký, iná je ale dĺžka lišty. Tá sa so zvyšujúcim počtom informácií zväčšuje, naopak u Samsungov s Androidom sa vysunie na celý displej aj keď neobsahuje žiadne informácie.

Medzi práve spustenými aplikáciami sa dá prepínať v správcovi úloh, ktorý sa zobrazí ak dlhšie podržíte stredné tlačidlo. Funkcia hlasového vstupu a výstupu sa spustí po dvojitom stlačení tlačidla domov. Vytvoriť snímku obrazovky sa dá pomocou tlačidiel vypnúť / zapnúť a domov.

Aplikácie v menu sú zobrazené vo forme matice. Aj tu nájdeme možnosť vytvárania priečinkov a mať tak funkčne podobné aplikácie pokope. Najprv je ale potrebné pridať prázdny priečinok na domácu obrazovku, a až potom premiestniť jednotlivé aplikácie doň. Presunutie jednej aplikácie na druhú len tak priečinok nevytvorí. Rovnaký postup je nutný aj pri vytváraní priečinkov na domácich obrazovkách.

Nastavenia aplikácií (hovor, správy, kontakty, kalendár, internet...) nájdeme na jednom mieste (Nastavenia), čo môže byť pre niektorých užívateľov zo začiatku trochu mätúce. Tomuto spôsobu som neprišiel na chuť. Ak som bol v prehrávači a potreboval napríklad niečo zmeniť musel som vyjsť z aplikácie a preklikať sa do nastavení.

Jednou z prvých dôležitých vecí po kúpe nového zariadenia bude, pochopiteľne, import kontaktov. Tu mi Wave III trošku skomplikoval život. Ak je to váš prvý smartfón, s najväčšou pravdepodobnosťou budete prenášať kontakty pomocou SIM karty. No ja už som nejaký ten piatok zvyknutý, že mám kontakty uložené na Google účte a jednoduchou synchronizáciou ich dostanem do zariadenia - Androidu, Windows Phone či iného OS. Hoci je medzi kontami, ktoré sa dajú pridať, aj Google účet, ten vám zosynchronizuje iba e-maily. Nič však nie je stratené. Medzi kontami nájdeme aj účet Exchange ActiveSync, ktorý vyplníme nasledovne:

E-mailová adresa : vaša Gmailová adresa

Užívateľské meno : pri zadávaní emailovej adresy sa automaticky vypĺňa aj táto položka. Meno je vo forme gmail adresy bez znakov "@gmail.com". To môžete zmeniť.

Heslo : heslo gmail účtu

Doména : nevypĺňame

Adresa URL servera : m.google.com

Použiť SSL : Áno

Následne je na výber zapnutie / vypnutie synchronizácie e-mailov (ak ste si pridali už Google konto, tak si ju v tomto účte vypnite. Mali by ste schránku s duplikovanými správami), kalendára, kontaktov a úloh. Práve položka kontakty je pre nás v tomto prípade dôležitá. Následne prebehne synchronizácia a kontakty sa stiahnu do zariadenia.

Po pridaní kontaktov z Facebook účtu sa automaticky prepoja s telefónnymi. Inteligentné vytáčanie zahŕňa iba vyhľadávanie v číslach, s menami si neporadí. Prejdením prstom po kontakte zľava doprava alebo naopak sa objaví ponuka s možnosťou zavolať, napísať SMS, uskutočniť videohovor alebo odstrániť daný kontakt.

Dotykovým tlačidlám pod displejom, ktoré slúžia na prijatie / ukončenie hovoru som vážne neprišiel na chuť. Rovnaké funkcie totižto ponúka aj displej. A ak som držal telefón v ruke (asi v strede, pravý roh sedel v dlani) bolo oveľa pohodlnejšie stlačiť alebo potiahnuť zelené tlačidlo na displeji, než sa palcom naťahovať do ľavého rohu a použiť taktiež tlačidlo reagujúce na dotyk. Citlivosť a odozva boli ďalšími faktormi ktoré ma odradili od používania týchto tlačidiel. Ak som chcel hovor ukončiť, niekedy iba jeden dotyk nestačil. Prvý aj druhý model obsahuje hardvérové tlačidlá a hoci sa tretí Wave snaží byť modernejší, v ergonómii zaostáva.

V nastaveniach nájdeme aj funkciu stíšenia hovoru prevrátením zariadenia displejom nadol.

Aplikácia E-mail si poradí s viacerými účtami. Prednastavené profily sú pre služby Exchange ActiveSync, Hotmail, Google a Yahoo. Ďalšie si môžete pridať v položke Ostatné. Aj tu nájdeme funkciu potiahnutia prsta po správe, ktorá nám v tomto prípade ponúkne tieto možnosti: odpovedať, poslať ďalej, presunutie do spamu a vymazanie e-mailu.

Prístup k webu zabezpečuje internetový prehliadač Samsung Dolphin browser. Spomedzi funkcií spomeniem prehliadanie viacerých stránok v oknách, záložky, zobrazenie histórie a najčastejšie navštevovaných stránok, hľadanie a kopírovanie textu. Prevzaté súbory sa zobrazujú v správcovi sťahovaní. V nastaveniach nájdeme aj funkciu zalamovania textu pri priblížení. Ten sa však zalomí iba po priblížení prostredníctvom dvojitého poklepania, so zoomom pomocou dvoch prstov (multitouch) si nerozumie. V prehliadači OS Android som si už zvykol, že ak potrebujem vyhľadať určitý pojem, nemusím zadať adresu google.sk a následne hľadať, stačí dané slovo priamo napísať do poľa pre URL adresu. Tento prehliadač však túto možnosť neponúka. Ak tam aj napíšete slovo, napríklad ''fony'', pri spustení mu automatický pridá príponu .com a pracuje s ním ako s web adresou. V poli pre URL adresu mi chýbala aj navigačná šípka, pomocou ktorej by som sa pri preklepe rýchlejšie presunul na dané miesto. Spoliehať sa tak musíte iba na presnosť dotyku. Plnohodnotný flash by sme tu hľadali márne, k dispozícii je iba vo verzii Lite. Čiže žiadne flash animácie ani videa na portáloch. Podarilo sa mi spustiť iba Youtube videá. Zvuk bol v poriadku, no obraz sa pravidelne zasekával.

Wave III môžete využiť aj ako mobilný prístupový bod.

Fotoaparát s rozlíšením päť megapixelov, automatickým ostrením a LED bleskom robí pomerne kvalitné fotky. Vlastný názor si môžete urobiť zo snímok v našej galérii. V nastaveniach nájdete bohatú ponuku režimov: detekcia úsmevu, panoráma, na výšku, na šírku, noc, šport, oslava / interiér, pláž / sneh, západ slnka, súmrak, jesenná farba, ohňostroj, text, svetlo sviečky a protisvetlo. Ďalej tu máme možnosť zvoliť si režim zaostrovania (automaticky, makro), nastaviť rozlíšenie, vyváženie bielej, ISO, detekciu žmurknutia, geotagging a ešte pár ďalších. Video si poradí s rozlíšením až 1 280 x 720 bodov, no priblíženie vtedy nie je k dispozícií. Počas nahrávania môžete preostrovať na ľubovoľné body dotykom prsta na displeji.

UKÁŽKA VIDEA (súbor 29 MB, MPEG4; obraz: 1280 x 720 b., 30 fps; celkovo: 90 MB / min.)

Prehrávač hudby dokáže roztriediť skladby podľa interpreta, albumu, žánrov a priečinkov. Posledné spomenuté využijete pri skladbách s neúplnými tagmi, nakoľko prehrávač by ich podľa interpreta a albumu dosť chaoticky roztriedil. Na základnej obrazovke prehrávania ďalej nájdeme možnosti zobrazenia informácie o práve prehrávanej skladbe, zdieľania prostredníctvom služby Allshare, zapnutia 5.1-kanálového priestorového zvuku (iba so slúchadlami), aktivácie režimu náhodného prehrávania a zmenu režimu opakovania. Okrem obrázka albumu je možné zobraziť aj vizualizáciu prehrávanej skladby, v tom prípade sa obrázok umiestni za vizualizáciu. Na prispôsobenie zvuku poslúžia rôzne efekty (koncertná sieň, čistota hudby, zvýraznenie basov...) a ekvalizér s prednastavenými profilmi. Otočením zariadenia na ležato sa zmení prostredie prehrávania na zobrazenie disku. Posúvaním obrázkov albumu sa prechádza medzi jednotlivými skladbami. Vybratú skladbu spustíte dotykom na obrázok. Ovládanie prehrávača nájdeme ako vo výsuvnej lište, tak aj na zablokovanej obrazovke. Hlasitosť prehrávania zmeníte aj pri zablokovanom displeji. Po vybratí slúchadiel sa prehrávanie zastaví. Slúchadlá v balení postačia iba veľmi nenáročným poslucháčom. Nie som žiaden audiofil, ale viac ako dve skladby som s nimi počúvať nevydržal.

FM rádio s funkciou RDS (zobrazenie názvu stanice) a RT (názov skladby alebo relácie) ponúka okrem "klasických" funkcií ako uloženie a vyhľadávanie staníc aj jednu veľmi zaujímavú. Je ňou nahrávanie aktuálneho vysielania naladenej stanice. Nahrávka sa ukladá do zložky Zvuky -> Nahrané súbory vo formáte mp3.

Prehrávač videí si poradí s formátmi 3GPP, H.263, H.264, MPEG4, WMV. Pochváliť sa môže vstavanou podporou pre DivX videa, dokonca aj v HD kvalite. Dokáže prehrať aj titulky, pri ktorých oceníte možnosť časovej synchronizácie. Zapotil sa ale pri prehrávaní súboru .mkv. Obraz sekal a video bolo nepozerateľné. Rovnaké video som vyskúšal v systémovom prehrávači na modeli Galaxy S a výsledok bol presne opačný. S obrazom si poradil, no nešiel zvuk. Doinštalovaný prehrávač z Android Marketu však súbor prehral bez problémov. A práve v takýchto prípadoch je cítiť slabšiu podporu aplikácií pre OS Bada.

Aplikácia Polaris Office má na starosti prezeranie a editovanie Office súborov. Pri vytváraní príjemne prekvapí možnosť zvoliť si medzi súbormi typu 97-2003 a 2007 (napr. .doc alebo .docx).

Na správu osobných informácií poslúži kalendár s informačnou lištou, budík s viacerými budeniami a nastavením dní opakovania, stopky, časovač, poznámka, úloha, kalkulačka a diktafón. V obchode s aplikáciami Samsung Apps nájdete zaujímavý kalendár (Slovak Calendar) pre Slovensko, s meninami a sviatkami krajín V4 + Rakúska.

Hoci v ponuke s aplikáciami nájdeme aj položku Youtube, je to iba odkaz na mobilnú verziu tejto služby, nie aplikácia. Video sa prehráva vo vstavanom prehrávači.

O navigáciu sa postarajú mapové podklady Route 66. Má to však jeden malý háčik. Tým je platená licencia. Na 30 dní si vyžiada 3,99 €, rok stojí 15,99 € a neobmedzená licencia vás vyjde na 23,99 €.

V aplikácii Java nájdeme niekoľko hier na vyplnenie voľného času. Sú to však iba trial verzie. Zvyčajne ponúknu prejsť zadarmo jeden level. To, či ste ochotní zaplatiť za každú hru 3,99 €, necháme už na vás.

Aj Bada má svoj obchod s aplikáciami. Kedže je tento OS produktom Samsung, názov spoločnosti figuruje aj v jeho názve: Samsung Apps. Jeho obsah sa s postupom času zväčšuje, no napredovanie nie je zďaleka také rýchle, ako v prípade Android Marketu alebo Appstore a stále my tam chýba veľa potrebných a kvalitných aplikácií. Týka sa to aj widgetov. Načo mi je desať domácich obrazoviek, keď tam prakticky nemám čo umiestniť? Mínusom je aj to, že ak som našiel niečo zaujímavé, zvyčajne to bolo spoplatnené. Spomeniem pár slovenských aplikácií:

www.SME.sk - aplikácia slovenského spravodajského webu

Natankuj.sk – aktuálne informácie o cenách PHM na čerpacích staniciach, informácie o autostopoch, dopravných obmedzeniach, hliadkach na ceste a odcudzených vozidlách.

Horoskop_SK - denný, ročný, partnerský, erotický horoskop a týždenný horoskop v slovenskom jazyku

Jizdni rady CR a SR – aplikácia určená prevažne českým občanom s informáciami o MHD v českých mestách, no nájdete tu aj autobusové spoje v SR a vlakové spoje v Európe.

Byť v interaktívnom kontakte s priateľmi je v dnešnej dobe už samozrejmosť. V zariadení nájdeme hneď niekoľko aplikácií, ktoré sa o to postarajú.

Aplikácia ChatON je klient od spoločnosti Samsung, ktorá sa dá použiť na viacerých platformách. Registrácia prebieha na základe vášho telefónneho čísla. Medzi hlavné funkcie tejto služby patrí posielanie správ, skupinový chat a zdieľanie obrázkov a videa.

Windows Live Messenger a Yahoo Messenger nájdeme v zložke Komunikátor.

KINT (Keep in Touch) je aplikácia s možnosťou pridania týchto účtov: Gtalk, Facebook, MSN, Yahoo, ICQ, AIM. Nájdete ju v obchode Samsung Apps, kde sú dostupné aj aplikácie Facebook a Twitter.

Známou súčasťou rozhrania TouchWiz sú aj Huby. S aplikáciou Social Hub máte všetky vaše správy, emaily a novinky zo sociálnych sietí vždy pokope. V Music Hube si môžete kúpiť skladby alebo albumy vaších obľúbených interpretov. Cena jednej skladby sa pohybuje okolo 1 €, album získate za približne 10 €.

Medzi ponukou aplikácií sa asi pristavíte pri ikone s názvom Caster. Je to služba, ktorá umožňuje zozbierať obsah z mobilného alebo počítačového prehliadača a uložiť ho do zariadenia. Následne je možné daný obsah zdieľať prostredníctvom aplikácie samotnej, správy, emailu a Facebooku. Pre zozbieranie obsahu z počítačového zariadenia je potrebné nainštalovať rozšírenie.

Možnosťou prepojiť zariadenie s počítačom prostredníctvom programu Kies disponuje aj model Wave III. Dá sa využiť na synchronizáciu kontaktov, aktualizáciu firmvéru, prenos multimédií. Funkciu Kies cez Wi-Fi nájdeme v Nastaveniach a zložke Pripojenia. Zo začiatku sa vyskytli menšie problémy keďže zariadenie nevidelo žiaden počítač v sieti. Program Kies však obsahuje pomocníka, ktorý vám poskytne návod ako zmeniť určité nastavenia (napr. firewall) aby prepojenie fungovalo.

Na zdieľanie súborov môžete použiť aj funkciu Wi-Fi Direct, ktorá umožňuje prenos bez potreby vytvorenia prístupového bodu. Najprv bolo potrebné prepojiť zariadenia v nastaveniach, a až následne som mohol odoslať obrázok z galérie.

Wave III ma svojou výdržou príjemne prekvapil. Udržal som mnou tempo počas dvoch dní (neustále pripojenie k EDGE, prezeranie webu a kontrola e-mailov, sťahovanie aplikácii cez Wi-Fi, asi 30 minút hovorov) a možno by vydržal ešte aj pol dňa navyše. No nerád vyšťavujem batériu na úplné minimum.

Výhody:

+ konštrukcia, konštrukcia a konštrukcia

+ Super AMOLED displej

+ WiFi Direct

+ synchronizácia prostredníctvom Kies

+ natívna podpora DivX HD

+ výdrž

Nevýhody:

- chýba priama synchronizácia kontaktov z Google účtu

- dotykové ''zelené'' a ''červené'' tlačidlo

- microSD vymeníte iba po odstránení batérie

- chýba hardvérová spúšť fotoaparátu

- nízky počet widgetov a zaujímavých / potrebných aplikácií v Samsung Apps

- Flash iba vo verzii Lite

Orientačná cena: 315 € (epicentrum.sk)

Záver

Na model Wave 3 som bol veľmi zvedavý. Kedže vlastním Samsung Galaxy S, zaujímalo ma, či by som ho vymenil za práve tento model. Výsledne pocity sú však zmiešané. "Trojka" je veľmi pekný smartfón s výbornou konštrukciou, krásnym displejom ale pre mňa to nie je to pravé "orechové". V mojom prípade je najväčším mínusom slabšia ponuka aplikácii a widgetov oproti Androidu.

Na druhej strane, ak by som mal niekomu, kto ešte nevlastnil smartfón poradiť reprezentatívny, rýchly a cenovo dostupný model (cena / výkon), Wave 3 by bol určite prvá voľba. Natívna podpora DivX HD spraví z tohto zariadenia výborný prenosný prehrávač s ešte lepším displejom, päť megapixlový fotoaparát s natáčaním HD videí ocení pri rôznych momentoch a aj prostredie OS Bada 2.0 bude asi pre ''nesmartfoňáka'' priateľskejšie ako Android.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 30.08.2011 - 18:06

"obsah balenia: pravdepodobne mobil", autor ma zmysel pre humor. :) Inak vyzera fajn, zaujimava cena. Ozaj je to s tou Badou este take zle?

anonymous30.08.2011 - 20:29 Trvalý odkaz

hellwet: fuu tak to je co povedat pekne to vyzera ta cena urcite bude dobra kedze je to bada

anonymous30.08.2011 - 20:49 Trvalý odkaz

gembec: dobre vypada ale badu nechem.

anonymous30.08.2011 - 21:01 Trvalý odkaz

MACO: Pekne! To by bolo fajne ale počkam na mensiu uhlopriecku.

anonymous30.08.2011 - 23:59 Trvalý odkaz

milan: Už dávnejšie sa pracuje na takzvanom projekde ANDROBADA.
Hardware ho zvladne určite.Vidím to tak že ked bude u nás na trhu tak idem doňho,ak to nepokazia cenu...dúfam že nie kedže Wave II bol lacnejší ako prvý Wave...aj stále je,mimochodom je pekný ten telefon:)

Celá diskusia 20 príspevkov