Google asistent príde aj na tablety a staršie androidy

Interaktívny osobný asistent bude dostupný aj pre smartfóny s operačným systémom Android Lollipop a využívať ho budú môcť aj majitelia tabletov. Zatiaľ len na vybraných trhoch.

Hlasový pomocník Google asistent bol najskôr integrovaný v telefónoch Pixel, v marci tohto roka prišiel na smartfóny s OS Android 6.0 a 7.0, a o dva mesiace neskôr bol k dispozícii už aj pre platformu s iOS.

Teraz Google na svojom blogu informoval, že mieri na starú verziu Androidu 5.0 Lollipop aj na tablety. Pri tabletoch ale stále platí podmienka Androidu minimálne vo verzii Marshmallow.

Interaktívny hlasový sprievodca pracuje s množstvom vašich osobných dát získaných z kontaktov, kalendára, aktuálnej lokality a podobne. Upozorní vás na aktualizácie vašich obľúbených webových stránok, pri odchode z domu na plánovanú schôdzku upozorní na zmenu počasia a pripomenie napríklad dáždnik. Dostanete aj odpoveď na otázku, čo dnes hrajú v kine a ako sa dostanete do múzea.

Google asistenta sa najskôr dočkajú používatelia s nastaveným anglickým jazykom v USA, Veľkej Británii, Indii, Austrálii, Kanade, Singapure, Japonsku, Južnej Kórei, Brazílii a Nemecku. Podporovaná je aj španielčina v USA, Mexiku a Španielsku. Hlasového asistenta pre tablety v angličtine si užijú iba v USA.

Pomocník pribudne po aktualizácii systému a vyvoláte ho dlhým podržaním domáceho tlačidla. Ikona pomocníka by mala pribudnúť aj v menu medzi aplikáciami. Na trhoch, kde nie je dostupný, sa spustí asistent bez hlasovej podpory.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu