Google Asistent prichádza na zariadenia s OS Android 6.0 a 7.0

Interaktívny osobný asistent neostane len exkluzívnym hlasovým pomocníkom vybraných smartfónov. Využívať ho budú môcť všetci majitelia androidov, v ktorých beží verzia Marshmallow alebo Nougat.

Hlasový pomocník, ktorý bol integrovaný do systému v Google telefónoch Pixel, bude dostupný aj na ostatné zariadenia s OS Android 6.0 Marshmallow a 7.0 Nougat. Už tlačová konferencia, na ktorej bola predstavená vlajková loď LG G6 odhalila, že Google Asistent bude v novinke súčasťou systému. Fungovať má aj pri vypnutej obrazovke. Dalo sa preto očakávať, že neskôr sa služba dostane aj na ďalšie zariadenia.

Google Asistent je nástupcom služby Google Now a staršej verzie Asistenta, ktorú mnohí používatelia androidov dobre poznajú. Nový hlasový sprievodca je interaktívnejší. Pracuje s väčším množstvom vašich osobných dát získaných z kontaktov, kalendára, aktuálnej lokality a podobne. Upozorní vás na aktualizácie vašich obľúbených webových stránok, pri odchode z domu na plánovanú schôdzku upozorní na zmenu počasia a pripomenie napríklad dáždnik. Dostanete odpoveď aj na otázku, čo dnes hrajú v kine a ako sa dostanete do múzea.

Google na svojom blogu oznámil, že odštartoval globálnu dostupnosť tejto služby. Na jednotlivé trhy sa šíri postupne. Medzi prvé patrí Austrália, USA, Kanada, Veľká Británia a Nemecko. Podporovaným jazykom je angličtina a nemčina. Kedy dorazí na Slovensko nie je zatiaľ známe. Google Asistenta spustíte rovnako ako Google Now: dlhým podržaním tlačidla Domov alebo vyslovením "Ok Google".

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu