Potvrdené: vlajková loď LG G6 bude odolná voči vode i prachu

LG v najnovších videách, ktoré pridalo na svoj YouTube kanál protvrdilo, že očakávaná novinka G6 dostane vode a prachu odolnú konštrukciu. Prinesie aj nové prostredie UX 6.0 prispôsobené pre displej s pomerom strán 18:9.

Výrobca už dávnejšie naznačil niektoré funkcie a vlastnosti, ktorými bude nová vlajková loď LG G6 disponovať. Oficiálne potvrdil 5,7-palcový QHD+ FullVision (1440 x 2880 b.) displej s netradičným pomerom strán 18:9, ktorý vypĺňa takmer celú prednú časť telefónu. Vďaka rozšíreniu hornej i dolnej časti zobrazí obrazovka viac informácií.

LG G6 dostane aj nové používateľské rozhranie UX 6.0 prispôsobené novému pomeru strán 18:9. Vylepšenia sa dočká aj prostredie fotoaparátu. Súčasťou je funkcia Square Camera (režim Štvorec), ktorá obrazovku rozdelí na dva štvorce. Jednoducho tak možno fotiť vo formáte 1: 1, ktorý je populárny na sociálnych sieťach. Nasnímané obrázky je navyše možné súčasne prezerať v priľahlom okne. K dispozícii je aj nový systém snímania Food Mode (režim Jedlo), ktorý dodá snímkam sýte farby vhodné najmä pre fotografie jedla. Takisto budete môcť vytvárať obrázky vo formáte GIF, kombináciou až zo stovky zhotovených snímok.

Nový pomer využijete aj pri multitaskingu. Vďaka rozšírenému displeju je dostupná možnosť prijať hovor vo vedľajšom okne a zároveň prehliadať obrázky, surfovať na internete alebo upravovať kalendár. Fotky v štvorcovom formáte možno jednoducho poskladať do štýlovej koláže. Kalendár reaguje na horizontálne preklopenie a v jednom štvorci zobrazí rozšírenie, v druhom potom detailný rozvrh. Aplikácie je možné vzájomne v oknách donekonečna kombinovať.

LG G6 bude predstavené v nedeľu 26. februára o 12-tej hodine v Barcelone. Na tlačovej konferencii nebudú chýbať ani zástupcovia našej redakcie, a tak sa môžete tešiť na prvé postrehy a živé fotografie priamo z miesta uvedenia. Okrem G6 uvidíme na MWC 2017 aj vynovený rad LG K a Stylus 3.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu