Potvrdené: LG G6 dostane 5,7'' QHD displej s pomerom 18:9 a nové UX 6.0

LG vo svojej tlačovej správe prezradilo niektoré parametre a funkcie, ktoré bude mať vlajková loď G6. Príde aj s novým grafickým prostredím UX 6.0.

Pripravovaný top model LG G6 uvidíme už onedlho na barcelonskom evente. Deň pred otvorením brán MWC 2017. Výrobca už naznačil, čo môžeme od novinky očakávať a v dnešnej tlačovej správe toho prezradil oveľa viac.

LG G6 dostane 5,7-palcový QHD + FullVision displej (1440 x 2880 b.) s netradičným pomerom strán 18:9, ktorý vypĺňa takmer celú prednú stranu telefónu. Podľa výrobcu zvolili tento pomer preto, aby bola zaistená kompatibilita pre existujúci i budúci digitálny obsah. LG očakáva, že sa naštartuje nová éra prémiových smartfónov s pomerom 18:9 a pribudne množstvo filmov i aplikácií prispôsobených novému zobrazeniu.

Používatelia budú môcť prepínať medzi možnosťami zobrazenia 16:9 a 18:9. Novému pomeru budú prispôsobené aj funkcie fotoaparátu a využitie nájde i v multitaskingu. Používateľské rozhranie UX 6.0 prinesie rozšírenú hornú a dolnú časť obrazovky, na ktorú sa tak zmestí viac informácií.

LG G6 bude predstavené v nedeľu 26. februára o 12-tej hodine v Barcelone. Na tlačovej konferencii nebudú chýbať ani zástupcovia našej redakcie, a tak sa môžete tešiť na prvé postrehy a živé fotografie priamo z miesta uvedenia. Okrem G6 uvidíme na MWC 2017 aj vynovený rad LG K a Stylus 3.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease16.02.2017 - 21:39 Trvalý odkaz

Na jednej strane super.
Ale veľmi sa bojím výdrže.
Vidím to na negatívny rekord.

ondrakomous17.02.2017 - 02:15 Trvalý odkaz

me by zajimala cena, novy samsung a apple budou stat v zakladni cene kolem 1000(pomerne presna spekulace), pro ostatni vyrobce bude nesmirne tezky udelat vlajkovou lod s prijatelnou koncovou cenou pro zakaznika, moc drzim palce firmam lg, htc, huawei, ale obavam se, ze v nove nastolenem trendu "tisicovka za zakl. vlajkovou lod" budou mit sanci jen opravdu ti nejepsi. za ty roky uz to vicemene vsichni zname "ohranna gramofon. deska" obavam se, ze technologicky muze uspet jen firma, ktera "financne nestrada". lg si vybudovali docela dobrou pozici v usa modelovou radou "v" , v1,v2, rada g podle me pohrbil modularni telefon g5. marketingove mi prijde nestastny navazovat na neuspesnou radu, u nas tomu rikame "otevirat hroby". dobry je poucit se z chyb, muj nazor je, ze zakaznik potrebuje daleko vice lepsi koncovou cenu jak inovace typu zmena formatu displaye, modurarmi system. z marketingovyho hlediska vlajkova lod nemuze byt experimentalni. Korejci si do budoucna musi odpovedet na dve zakladni otazky!..."proc mame tolik jadernych raket? a koupi si nekdo v Evrope nas telefon za vice jak tisicovku?

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease17.02.2017 - 08:24 Trvalý odkaz

- U LG klesá cena rapídne. V podstate s tradičných výrobcov máva najlepší pomer cena/výkon.
- 18:9 nie je až taký experiment. Keď to preženiem, iba zaplnili volne miesta displejom.
- v Severnej Kórei sú zakázané mobily pre "plebs"

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy17.02.2017 - 19:11 Trvalý odkaz

Tento rok mi to vychadza na G6 alebo na op4 :) jedine ze by niekto prekvapil

Celá diskusia 17 príspevkov