Skončí 4ka? Swan o legitimite licencie nepochybuje

  • Martin 28.10.2015 - 19:49

    Niekto uz pustil do gati a uvedomil si, ze ten slovensky trh nie je az taký "špecifický" a ze vernost sa nie vzdy oplati :D

  • Juraj28.10.2015 - 20:32 Trvalý odkaz

    Kokurencia urobila svoje. Operarori sa boja, že prídu o zisk. Tak podkopavajú nohy im. Bola za, že budú mať nízky zisk.

    galaxi28.10.2015 - 20:55 Trvalý odkaz

    4 centi do eu a po celej eu a giga dat za euro im orange a v o2 nevonia lebo malý zisk.

    markos928.10.2015 - 22:51 Trvalý odkaz

    orange a tcom zacali hladat sposob ako stvorku zastavit, nenazranost nasich doterajsich operatorov nepozna hranic

    Filip Sudak29.10.2015 - 01:08 Trvalý odkaz

    Formalne ma, samozrejme, prokurator pravdu, formalne podminky licence splneny nebyly (respective, z dosud dostupnych podkladu vyplyva, ze splneny nemusely byt). To však neni podstatne:

    Jestlize spravni organ pochybil a vydal rozhodnuti, ktere nabylo jest moci prava a stalo se vykonatelnym, ucastnici rizeni - zde jen SWAN - v dobre vire nabyvaji prava, ktera uzivaji.

    Z podstaty veci neni podstatne, zda ke kassaci nezakonneho rozhodnuti dojde z uredni moci prislusneho / nadrizeneho organu, ci soudem z petitu nekoho jineho, nez ucastnika rizeni (zaloba prokuratury je, skutecne, hnusny bolsevicky relikt), podstatne je, ze se tim vyrazne zasahuje do prav a povinnosti rozhodnutim dotcenych osob, ktera nabyla v dobre vire. Iura quaesita in bone fidei pozivaji, obecne, typove mnohem vetsi miry ochrany, nez prava dosud nekonstituovana / nedeklarovana. K jejich prolomeni tak musi existovat 1) verejny zajem, a 2) tento verejny zajem, svym vyznamem, prevysi ujmu, ktera touto kassaci vznikne ucastnikum puvodnim rozhodnutim dotcenym.

    Lidove receno, je uplne fuk, spustil-li SWAN sve sluzby pozdeji, ci ne. Nikomu tim nevznika zadna ujma, operator funguje, a naopak, zmena by se dotkla neprijemne nejen SWANu, ale i jeho zakazniku. Zadny verejny zajem tu neni.

    Jsem velmi konsternovan, ze vas Najvyssi sud v Bratislave neni na toto s to nahlednout. Jiste, situaci komplikuje obstarozni spravni rad z roku 1967, ktery my uz máme 11 let pryc, a absence samostatneho nejvyssiho spravniho soudu je taky znat.

    Kazdopadne SWANu i vam preju, aby na toto, pripadne, nahlednul alespon vas Ustavny sud v Kosiciach, ktery, oproti ns, funguje o cosi lepe, a aby, vyjimecne, korupce, klientelismus a naduti, hloupi, mafiani nevyhrali nad zdravym rozumem, pravem a spravedlnosti.

    AdoP29.10.2015 - 07:02 Trvalý odkaz

    nar. roaming operatori taktiez zdrzovali pre pristup 4ky k pouzivaniu ich siete.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease29.10.2015 - 11:29 Trvalý odkaz

    Swan chcel údajne spustiť služby v decembri 2014, ale bránila mu v tom neochota zvyšných operátorov dohodnúť sa na národnom roamingu. NR mal byť poskytnutý po 20% pokrytí obyvateľstva, ktoré Swan údajne vtedy spĺňal.

    Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií samozrejme viac krát pochybil. A v extrémnom prípade to zaplatí občan.
    Ale toho sa neobávam. Situácia je diametrálne odlišná ako pri vstupe 3. Operátora (2x zmarený tender atď.). Vtedy boli cez korupciu chránený Orange a T-Mobile pred vstupom konkurencie čo to šlo. Zmenila to až "direktíva" Ek.
    Swan má opačnú pozíciu vzhľadom na priame väzby k RÚ a ministerstvu..

    Rastislav.j29.10.2015 - 14:07 Trvalý odkaz

    „Formalne ma, samozrejme, prokurator pravdu, formalne podminky licence splneny nebyly“
    Sudakf tak to s tebou nesúhlasím:
    1) Podmienky licencie splnené boli do bodky. Ak niečo nebolo splnené, tak to boli podmienky znenia zákona.
    2) Prokurátor, ak má nejaký problém so stavom, mal napadnúť znenie licencie (presnejšie všetkých štyroch), nakoľko k takémuto stavu navádza a to hneď pri jej vyjdení.