Apple Music: na počítači s otáznikmi, na iPhone výborná alternatíva k Spotify

  • Lumiak625 03.07.2015 - 16:34

    Tak zaujato napísaný článok... Google má jednoduché rozhranie, tak je to zlé. Keby to malo logo Apple bolo by to super. Meníte sa na IT bulvár a nechápem média ako môžu niečo chváliť čo je horšie a nie to ani PR článok a od Apple majú 0€. DEEZER a konkurenčné služby sú lepšie. Tak popíšem Deezer a jeho výhody oproti Apple plecharine... Deezer sa dá jednoducho zaplatiť cez zoznam.sk SMS platbou za 5,50€ s DPH. Hraje na viacerých zariadeniach, tak netreba žiadne rodinné predplatné. V nastaveniach sa dajú spravovať. Ja tam mám 2 Lumie. V nastaveniach sa dá nastaviť HD prehrávanie čo Apple plecharina nemá. Aplikácie Deezeru sú pre viaceré platformy a hraje aj v prehliadači, tak v pohode môžem službu používať aj na Linuxe. Deezer má lepšie rozhranie ako vaša Apple plecharina. Mám kartu interpreta a môžem sa ľahko preklikávať k podobným umelcom podľa žánru. Režim offline a playlisty sú samozrejmosť. Offline album môžem stiahnúť aj v HD kvalite čo Apple plecharina nemá. Keby som chcel počúvať rádio na nete sú ich tisícky, tak zbytočne robíte z plech rádia Apple modlu... Služby ako Deezer sú hlavne o tom, že, ak chce človek počúvať svoju hudbu a tvoriť si playlisty, tak použije služby ako Deezer. Chápem, že ste nenapísali nevýhody - napr., že chýba HD streaming. To sa zaujatému autorovi nehodí. Neznášam Apple plecharinu, lebo sa snažili zničiť bezplatné služby ako Spotify tým, že chceli podplatiť vydavateľstvá, aby stiahli obsah z konkurenčných služieb. Navyše neprinášajú nič nové. Integrovanie do OS tiež nič nerieši. Navyše tie ikramy aj zahltíte, ak si uložíte hudbu offline do ikramov. Predstavte si, že by to bol obsah v HD.... Lumie majú pamäťové karty, tak no problém... Príjemné počúvanie Apple plechariny a píenie sluchu prajem.

  • Matej Krajčovič03.07.2015 - 17:04 Trvalý odkaz

    Apple Music na iTunes na PC je myslím v článku skritizované dostatočne ako pomalé a na hranici použiteľnosti.
    Platba SMSkou je zaujímavá, v prípade iOS však nemusíš posielať ani tú, keďže stačí jeden klik (platobnú kartu máš už zadanú kvôli nákupom všetkých aplikácií z AppStore.
    Dátový tok je diskutabilný rovnako ako celkové UI, jedna vec je porovnávať tok, no Spotify, Deezer i Apple Music majú rozdielne formáty kódovania (AAC/Ogg atď), nemyslím si, že práva toto je niečo čo rieši bežný user.

    Tvorba playlistov či rádio - to majú všetky služby bez rozdielu. Ak sa ti zdá, že Apple Music bola v článku venovaná najväčšia pozornosť, je to preto, že je na trhu novinkou, nie preto, že ho hodnotíme ako najlepší.

    Lumiak62503.07.2015 - 17:08 Trvalý odkaz

    Pri Deezeri píšete, že môžete zabudnúť na desktopovú aplikáciu. Pozreli ste sa do obchodu, ak používate Windows 8.1? Nájdete tam aplikáciu Deezer a budete môcť vytvárať playlisty a sťahovať offline albumy aj v HD kvalite.... Keď sa cez tú aplikáciu prihlásite cez Windows 8.1 v nastaveniach medzi zariadeniami bude aj desktop, alebo notebok, alebo tablet s W8.1...

    Lumiak62503.07.2015 - 17:14 Trvalý odkaz

    Neplatil by som platobnou kartou spoločnosti, ktorej vykradnú obyčajný cloud s celebritami. V článku je zlé porovnanie, lebo Deezer nestojí rovnako SMS platbou cez zoznam.sk stojí 5,50 čo je menej. Článok ako taký nevyzerá ako recenzia - skôr ako blog Apple fandu... Zabudli ste spomenúť konkurenčnú službu Rdio. :) Apple Nusic prišiel posledný a s najhoršou ponukou a kvalitou streamovania.

    Peto03.07.2015 - 17:55 Trvalý odkaz

    Ty si viac zaujatý jak všetky články fony.sk dohromady, sa uvedom už konečne...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne03.07.2015 - 18:01 Trvalý odkaz

    Lumiak si smiesny. Vies ako to vykradnutie fungovalo? Zaspamovali prihlasovacie mena slovnikovymi a standardnymi heslami z takehoto zoznamu http://gizmodo.com/the-25-most-popular-passwords-of-2014-were-all-doome… ... ziadna funktionalita icloudu alebo bezpecnostna ficura nebola prelomena :D Obcas mas v argumentoch svetle miesta a fakt zaujimave nazory ale obcas das len na jedna pani povedala a ani si neoveris aky blud vlastne prezentujes ako svoj nazor.

    Uz to vyzera ze ta prenasledujem a komentujem kazdy tvoj prispevok ale neviem si pomoct sorry :D

    Lumiak62503.07.2015 - 20:03 Trvalý odkaz

    Aplikáciu Deezer som používal ešte, keď bol, iba Windows 8 dávno.
    Ak človek o niečom píše mal by si to aj naštudovať. A zaujatosť vidím už vo vete, že sa budú predstavitelia konkurencie (Spotify, Deezer...) triasť.
    Tu je Deezer v obchode MS. Ak nemáte Windows8.1 stačilo použiť GOOGLE:
    http://www.windowsphone.com/sk-sk/store/app/deezer/abf78126-7301-e011-9…

    Taká istá aplikácie aj v obchode Windows

    http://apps.microsoft.com/windows/sk-sk/app/deezer/e48b595e-b20a-4eb3-9…

    Lumiak62503.07.2015 - 20:19 Trvalý odkaz

    Ak by som autorovi článku krivdil, tak sa ospravedlňujem, ale v článku je kopec zásadných chýb.
    Recenziu si predstavujem, že sú popísané výhody a nevýhody služby a ponuky s konkurenciou.
    Takéto vety do recenzií nepatria (to používa IT bulvár): Ťažký spánok tak budú mať šéfovia Deezeru, Spotify či Google Music, keďže iTunes priamo konkuruje ich desktopovým aplikáciám alebo webovému rozhraniu.
    Nakoniec si autor protirečí, že to webové rozhranie je pomalé.
    Tiež nech si poriadne naštuduje konkurenčné služby a potom môže písať čo má Deezer. Ak nevie všetko čo je jasné, nech použije k podkladom Google. Diskutujúci môžu robiť chyby, ale autor článku by nemal. Mal by vedieť o čom píše. A ospravedlňujem sa za viac príspevkov. :)

    Matej Krajčovič03.07.2015 - 21:14 Trvalý odkaz

    Este raz, Deezer na Windowse nemá .exe / x64 / dektopovú aplikáciu (program) bežiacu na ploche Windowsu. Je zatial len v (momentalne neverejnej) bete.
    To čo sem postuješ je Metro aplikácia, vhodná na tablety s plnohodnotným Win a dotykovým displejom, nie na desktop, ved nejde ani zmenšiť jej okno, porovnanie tohoto s iTunes a Spotify desktop snád nemyslíš vážne.

    markos904.07.2015 - 02:53 Trvalý odkaz

    lumiak prepac ale naco riesis clanky o apple ked si voci nemu tak velmi zaujaty? vsetko od apple je pre teba v zasade zle, ked sa objavi akykolvek apple clanok hned mas uzasne vyjadrenia k tomu, tes sa zo svojej nokie z windowsom a daj ostatnym pokoj, dohovoril som, howgh

    Lumiak62505.07.2015 - 01:15 Trvalý odkaz

    Deezer som používal na notebooku s W 8.1... Takže vidno, že autor nevie nič o konkurenčných službách. Markos, tak nech autor presne píše o kunkurenčných službách. Metro si prepnem aj na notebooku a zapnem Deezer apku aj na desktope s W8.1.

    aston14706.07.2015 - 01:36 Trvalý odkaz

    Skusal som Apple music a pride mi to podarene, aj algoritmus pri prehravani sa triafa do mojho vkusu. Ale kedze na Spotify mam uz kopec playlistov a manzelka tiez tak ostanem pri Spotify. Aj ked je asi otazka casu ked ma auto presvedci, ze to bude Apple music (defaultne po pripojeni telefonu pripoji app Hudba :). Len by ma zaujimalo ci rodinne zdielanie je viazane na userov alebo zariadenia, lebo keby na userov tak to je potom skutocne super.
    A pre toho diskutera co tu riesi nejaku platbu cez SMS cez nejaky ****.sk, ked riesis ci 5,49 alebo 6,99 nemas na to, prejdi do ilegality ;).