Telekom prináša Smart POS - registračné pokladnice pre každého

  • huje® 25.02.2015 - 13:30

    Subjekty, ktorým od 1.4.2015 vznikne povinnosť používať RP majú možnosť využiť bezplatnú virtuálnu pokladnicu od Finančnej správy

    K virtuálnej registračnej pokladnici je možné pristupovať pomocou počítača cez webovú aplikáciu a pomocou smartfónu cez mobilnú aplikáciu.

    http://www.podnikam.webnoviny.sk/uctovnictvo/registracna-pokladna/regis…

    "Virtuálna registračná pokladnica

    Virtuálna registračná pokladnica je aplikácia, ktorú Finančné riaditeľstvo SR bezplatne poskytuje podnikateľom. Je určená pre tých, ktorým od 1. apríla 2015 vzniká povinnosť používať registračné pokladnice."

    http://goo.gl/8lL5OY

    Určite aj ďalšia možnosť, ktorou je kúpa vlastnej registračnej pokladne bude podnikateľa stáť menej ako riešenie, ktoré s viazanosťou ponúka Telekom a ktorého cena začína na 20 eurách mesačne počas celej doby viazanosti.

  • zemiak25.02.2015 - 14:06 Trvalý odkaz

    Prevadzka registracnej pokladnice nie je az taka lacna zalezitost. Vynatok z cenniku jednej spolocnosti:

    Štandardné podmienky prenájmu:
    Záloha za registračnú pokladnicu je 200 €
    Záloha za archivátor el.žurnálu je 50 €
    Cena prenájmu je 4 € s DPH za jeden deň prenájmu, prípadne dohodou zmluvných strán
    Cena pri dlhodobom prenájme (viac ako mesiac) je 50 € s DPH za jeden mesiac
    Cena uvedenia pokladnice do prevádzky vrátane novej fiškálnej pamäte je 66 € s DPH.
    Cena vyradenia pokladne z prevádzky, archivácia údajov, zápis do PK, demontáž a odovzdanie fiškálnej pamäte podnikateľovi je 24 € s DPH

    huje®25.02.2015 - 14:16 Trvalý odkaz

    Zemiak - ja neviem, či si chcel obhájiť túto službu od Telekomu, alebo si to len vysvetľujem inak, ako si to myslel. Pozrel si sa napr. koľko v obchodoch stoja registračné kasy? Porovnal si to s tým, čo chce od záujemcu o takúto službu Telekom (min. 24x20 €)?

    Ak by si to bol urobil, bol by si zistil, že realizovať prenájom na 24 mesiacov pri cenách, ktoré ty spomínaš, je nezmysel, ktorý žiadny podnikateľ, ktorý vie koľko je 2+2, nebude min., z dôvodu, že kúpa vlastnej kasy (alebo využívanie bezplatnej virtuálnej od finančnej správy) ho bude stáť rozhodne menej.

    Lenka, prečo všetci okrem vás informujú o tom že dátové balíky k tejto službe majú veľkosť 5 a 10 MB a stoja 2,00 € resp. 2,50 €? Keďže je to naozaj exkluzívna cena, ide snáď o dáta, ktoré sú prepravované po zabezpečenej armádnej linke? Spýtal sa niekto zástupcov Telekomu na dnešnej tlačovke, ako bola táto cena kalkulovaná a čo sa v tej exkluzívnej cene skrýva?

    Martin Hombauer25.02.2015 - 15:09 Trvalý odkaz

    Aplikacia financnej spravy ma limit 1000 transakcii mesacne, co je pre vacsinu podnikatelov zasadna prekazka. Ak mas otvorene 7 dni v tyzdni, znamena to maximalne 33 dokladov denne.

    Lenka Ivančíková25.02.2015 - 15:15 Trvalý odkaz

    Lebo su to este nefinalne objemy a ani Telekom este dnes nevie povedat, kolko MB bude vlastne predplateny objem dat na SIM karte k pokladnici. Vsetko sa vraj ukaze casom podla toho, co vsetko bude chciet mat stat od zivnostnikov v online systeme. Informacie priebezne doplnam a zistujem. Ked dostanem odpovede, doplnum do clanku.

    huje®25.02.2015 - 15:18 Trvalý odkaz

    Martin - pri všetkej úcte ja netuším v akom uzatvorenom svete žiješ ak si myslíš, že väčšina podnikateľov, ktorých sa týka povinnosť používať pokladňu po prvom apríli (príznačný termín) má otvorené nonstop a zároveň má viac ako 1000 bločkov mesačne... Pretože ten, na ktorého sa povinnosť vzťahovala aj doteraz už tú kasu dávno má ;-)

    Ak však má niekto zo skupiny, ktorej sa prvoaprílová povinnosť po novom týka, naozaj tých bločkov viac ako 1000 mesačne (čo je limit bezplatnej virtuálnej kasy od Finančnej správy), potom riešenie s vlastnou pokladňou je podľa môjho názoru schodnejšie a finančne prijateľnejšie. Pokladňa je jeho a zaplatí za ňu menej ako chce Telekom. A po prípadnom ukončení podnikania môže kasu, ktorú vlastní, napríklad predať :-)

    Lenka Ivančíková25.02.2015 - 15:24 Trvalý odkaz

    Hujer, kazdy si musi prepocitat, co sa mu oplati viac a ci mu staci mat online softv v PC, kde nemozem mat viac nez 1000 poloziek mesacne (co niekotri lekari nie su schopni splnit) alebo potrebuju mobilne zariadenie, ktore si zoberu so sebou kamkolvek, servis sa mu onho bez problemov postara a podobne. Ved je to len moznost, uvazovat o sluzbe Telekomu, nie prikaz. :)

    huje®25.02.2015 - 15:39 Trvalý odkaz

    Lenka - lekári? Myslíš tých, čo chcú pacientov obťažovať zloženkami?

    Poznáš prenosnú registračnú pokladňu?
    Námatkovo napr. túto: http://www.realex.sk/produkt/1333.Registracna_pokladnica_Euro_50_SMART_…
    Rozmery (Š x V x H) 140 x 90 x 217 mm
    Hmotnosť 0,65 kg

    [img]http://www.realex.sk/uploadedimages/4393_4382_Euro_50_Smart___svetla_tm…]

    Netreba k nej ani sťahovaciu službu ;-) Nejde o najlacnejšiu na trhu...

    Ja len uvádzam riešenia, ktoré sú protikladom tohoto Telekom riešenia za podľa môjho názoru značne uletenú sumu, ktorú podnikateľ Telekomu počas 24 mesačnej viazanosti zaplatí. Nejde o príkaz ako si správne poznamenala ;-)

    A stále ti uniká možnosť bezplatnej Virtuálnej kasy od Finančnej správy AJ v smartfóne s Androidom / iOS

    Lenka Ivančíková25.02.2015 - 15:49 Trvalý odkaz

    nie neunika, len piseme o dalsej moznosti, ktora moze niekomu vyhovovat. Zariadenie ktore od Telekomu bude zakaznik pouzivat bude jeho vlastnictvom, takze nemusi mat ziadnu vysoku vstupnu investiciu niekolko sto eur za registracnu pokladnu. Tieto zariadenia splnaju pripravovanu podmienku Financnej spravy, aby boli VSETKY pouzivane registracne pokladne pripojene online. Preto ta zmienka o SIM karte. Zatial ju nikto nepouziva lebo nemusi, ani zakaznik, ktory si kupi sluzbu od Telekomu. Ale do buducna, ked FS povie, ze treba, bude mat o starost menej. Za online pripojenie bude platit (predbezne stanoveny poplatok) asi dve eura, kde bude tolko dat, kolko bude na online fungovanie potrebovat. Teraz za nic navyse neplati a nikto nechce dve eura navyse k mesacnemu poplatku. Tie udaje o 10 ci 20 MB su len predbezne, vsetko ukaze cas. Len ide o to, ze ked pride ten cas a zivnostnik bude musiet hladat nejaky datovy pausal na pripojenie svojej pokladne do siete, zakaznik Telekomu zaplati dve eura a ma pokoj. Zakon splneny.

    huje®25.02.2015 - 16:01 Trvalý odkaz

    Lenka, uniká, uniká. Stále totiž píšeš o potrebe nosenia PC a tlačiarne do terénu...

    Zámerne som vybral pokladňu Online ready :-)

    Ide každopádne o lacnejšie riešenie ako v článočku uvádzané od Telekomu.

    Keď budú jasné podmienky pre online prístup, určite s dátovými produktami pre tento segment prídu aj konkurenti. To, čo zatiaľ predstavil Telekom - teda 5 MB za 2 eurá je ak budem slušný tak úplná šialenosť.

    Lenka Ivančíková25.02.2015 - 16:08 Trvalý odkaz

    Netvrdim, ze pytat 2 eura mesacne za online pristup je primerana cena, ale o tom, ci je to vyhodne alebo nie mozeme az vtedy, ked budeme vediet moznosti ostatnych operatorov. Zatial sa ani nevie, co vsetko bude stat od zivnostnikov chciet, takze aj to co ponuka predbezne Telekom je len taky "nastrel". Vzdy je kazda ponuka o tom, ze bud ju zakaznici akceptuju alebo nie. Mozno ze ty sa tu rozculujes a iny, realny zivnostnik si povie: dobra vec, idem do toho. :)

    huje®25.02.2015 - 16:17 Trvalý odkaz

    Ja sa ale naozaj nerozčuľujem :-)

    Len vyslovujem vlastný názor na túto v článku spomenutú službu. Úplne presne rovnako, ako Vy (sama si to tvrdila) uvádzate toto od Telekomu ako možnosť - tak v diskusii je priestor na rozvinutie témy a o to sa od začiatku snažím - tému som asi dostatočne rozvinul...

    Ak je min. jeden z operátorov schopný dať na kreditnom internete cenu 0,02 € / MB v silnej prevádzke a 0,01 € / MB v slabej prevádzke, potom sa ťažko hľadajú slová pre tento podľa Teba "nástrel". Lebo podľa mňa toto nie je žiadny nástrel, ale postrelenie sa do jedinej zdravej nohy aj v prípade, že je to len v rovine úvah :-)

    Pokladňa, na ktorú som odkazoval, sa dá zakúpiť aj na splátky, preto aj argument o "vysokej" vstupnej investícii v prípade zakúpenia ERP inde ako v Telekome je scestný ;-)

    Lenka Ivančíková25.02.2015 - 16:19 Trvalý odkaz

    ved pockajme na ponuku konkurencie (ked nejaka bude) a uvidime. :)

    huje®25.02.2015 - 16:49 Trvalý odkaz

    Chcel by som to z mojej strany nejako teda zakončiť a preto k už uvedeným informáciám na doplnenie ešte snáď jedna poznámka:

    V neposlednom rade ste sa ešte mohli na tom dnešnom magentovom evente spýtať, aká bude výška pokuty za nedodržanie viazanosti (to napríklad v prípade bezplatnej aplikácie Virtuálnej pokladnice od FS ako aj v prípade kúpy ERP za hotové nehrozí) ;-)

    Doba je zlá, počas 24 mesiacov sa aj živnostníkovi môže situácia radikálne zmeniť...

    Manobb25.02.2015 - 17:35 Trvalý odkaz

    Lenka, obdivujem Tvoju trpezlivosť. ;-)

    Hujer, aj operatívny leasing je drahší a auto Ti nezostane ... a napriek tomu to mnoho podnikateľov využije. Prečo asi ?
    ... podnikatelia majú dosť iných starostí, preto si dokážu priplatiť za služby "All in One".

    P.S.: /sarkazmus/ Tie ceny sú možno preto také, lebo "červené linky" sa už minuli /tie používajú prezidenti štátov .../, tak idú iba po "modrých" ... /koniec sarkazmu/

    huje®25.02.2015 - 17:54 Trvalý odkaz

    Myslel som si, že som už napísal všetko, až kým sem naprišla osoba s jej typickým primárnym úmyslom, ktorým ale nie je debata k veci...

    Obdivujem ako sem prídeš len za účelom rýpnuť si do človeka v diskusii, ktorý vyjadril svoj názor na službu a ktorý má celkom určite iný názor na vec ako ty, čo meníš kabát podľa toho, kadiaľ fúka.

    Porovnať operatívny lízing auta za niekoľko tisíc eur s kúpou registračnej pokladne, doslova za zlomok ceny auta dokáže len starší referent a podnikateľ tvojho formátu.

    Ak teda tvojej logike veci rozumiem správne, ty aj v prípade, ak ti postačuje bezplatné riešenie od FS (o čom som presvedčený), alebo pokladňa na splátky u autorizovaného predajcu RP by ťa stála cca 2/3 toho, čo ponúka Telekom, by si platil dobrovoľne Telekomu min. 24x20 eur mesačne (+ prípadná pokuta za nedodržanie viazanosti) pretože by si mal All-in-One :-) To je ale naozaj chytré. Teda v tvojom prípade len do okamihu, kedy začneš Telekom ako operátora opäť nenávidieť (čo u teba nikdy netrvá dlho).

    AdoP25.02.2015 - 18:12 Trvalý odkaz

    po 24 mesiacoch viazanosti a splateni pristroja by mal pausal 2 eura (uz malo byt v cene pausalu napr. 19,99) ostat a neplatit viac za nic ine. ak si niekto zaobstara kompatibilnu pokladnicku (mozno uz aj vlastnia, len pripojka je vselijaka) na sim kartu, mal by mat moznost aj bez viazanosti na vyuzivanie sluzby.
    a mimo misu: mne telekom este visi par stoviek megabajtov, lebo po aktivacii easy pecka 1gb/mes./x3mes. som vycerpal a zaplatil som si gb balik. ked prisiel dalsi mesiac a posledny mesiac zdarma na nete, tak bezohladne mi skoncili platene data. taketo spravanie... bud si to nevsimli, alebo balik zdarma a hotovo, nemas sa do toho zakaznik iniciovat navyse. :) hm "voci telekomakom treba byt zmierlivy a vnimat ich miernu zaospalost". :))
    [img]http://www.sikovnamamina.sk/wp-content/uploads/2014/01/Funny-Baby-Sleep…]

    huje®27.02.2015 - 15:51 Trvalý odkaz

    Len pre zaujímavosť - ako to funguje s virtuálnou kasou v Chorvátsku

    "Prvé zoznámenie s virtuálnou registračnou pokladňou

    Keď sa dostavil smäd a hlad, tak mi dobre padla ponuka plážového obchodníka, ktorý priniesol chladené pivo a niečo na spôsob šišky z džemom.

    Vybral som si čo som chcel, zaplatil príslušný počet kún a otvoril chladené pivo. Vtedy som zostal prekvapený z konania plážového obchodníka. Namiesto toho aby vstal a išiel k ďalšiemu potenciálnemu zákazníkovi, tak vytiahol mobil a ťukal do neho.

    Vtedy som si pomyslel, že to nemá ani toľko slušnosti aby odstúpil niekoľko kokov a tam si vybavil telefonát, lenže skutočnosť bola úplne iná. V Chorvátsku zaviedli povinnosť registračných pokladní a tá povinnosť platila aj pre takýto u nás nazývaný ambulantný alebo príležitostný predaj.

    Obchodník niečo naťukal do mobilu a z tlačiarne pripojenej k opasku vytlačil bloček, ktorý mi podal. Až vtedy som sa dovtípil o čo ide. Hneď som ho poprosil o foto."

    Pokračovanie: http://drahovsky.blog.sme.sk/c/375978/prve-zoznamenie-s-virtualnou-regi…