Telekom prináša Smart POS - registračné pokladnice pre každého

Telekom podáva pomocnú ruku všetkým, ktorí pri svojej práci musia zo zákona používať registračné pokladne. V jednom balíku dostanú komplexné riešenie.

Ako prvý operátor na Slovensku prináša Telekom portfólio inteligentných registračných pokladníc pod názvom Smart POS. Ide o komplexné a efektívne riešenie, ktoré v jednom balíku prinesie všetko potrebné.

Subjekty, ktorým od 1. apríla 2015 zo zákona pribudne povinnosť používať elektronickú registračnú pokladňu tak môžu mať o starosť menej. So službou Smart Pos získa zákazník za mesačný paušál registračnú pokladnicu alebo fiškálnu tlačiareň. Ďalšie vstupné investície nepotrebuje.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

V úvode ponúkne Telekom na výber z troch zariadení. SmartPrinter je mobilná fiškálna tlačiareň s Bluetooth pripojením. Už si nemusíte kupovať samostatnú pokladňu, stačí vám smartfón s operačným systémom Android, v ktorej bude nainštalovaná špeciálna aplikácia, a ten prepojíte so SmartPrinterom. Tlačiareň má integrovanú batériu, takže si ju môžete zobrať kamkoľvek so sebou. Cena mesačného poplatku je pri dvojročnej viazanosti 23,99 eur.

Telekom ponúka aj fiškálnu tlačiareň PegassinoFT vhodnú pre pripojenie k PC. Komunikuje s väčšinou dostupných pokladničných systémov. Mesačný poplatok je 21,99 eur.

Treťou v ponuke je all-in-one pokladnica DATECS DP-50 určená hlavne pre mobilný a stánkový predaj za 19,99 eur mesačne. Je kompaktná a má dlhú výdrž batérie.

V mesačnom poplatku za službu Smart POS sú zahrnuté aj všetky potrebné licencie, prvotné nahratie tovarových položiek, úvodné školenie, servis a technická podpora. Ku všetkým zariadeniam získate aj dátovú SIM kartu pre potreby online pripojenia, ktoré bude požadovať legislatíva (predbežný mesačný poplatok je 2 € až 2,50 €, všetko bude upresnené až vtedy, keď štát oznámi zákonné povinnosti a dátum odkedy budú platiť).

Pozn. redakcie: objem dát nie je zatiaľ bližšie špecifikovaný, spôsob kontroly spotreby zisťujeme. Získané informácie doplníme do článku.

Živnostníci budú mať možnosť používať aj online riešenie od štátu, ktoré je síce bezplatné, ale obmedzené na počet 1 000 položiek mesačne. Fungovať bude iba ako online softvér do počítača, takže k nemu budete musieť mať aj pripojenú tlačiareň. Nosiť so sebou do terénu PC (notebook) spolu s tlačiarňou bude zrejme problematické. Takisto nie je presne známe, čo bude softvér Finančnej správy obsahovať. Telekom tak ponúka komplexné riešenie spolu so servisom a poradenstvom.

Aplikácia pre iOS príde v priebehu tohto roka, presný termín zatiaľ operátor nešpecifikoval. Formát SIM karty je štandardný, použiteľný do veľkosti nanoSIM.

Fiškálne tlačiarne prinášajú tiež možnosť budúceho prepojenia s mPOS terminálmi a cloudovým softvérom v Aplikačnom obchode Telekomu. Službu si môžete objednať už dnes, registračný formulár nájdete na stránke www.telekom.sk/smartpos.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

huje® 25.02.2015 - 13:30

Subjekty, ktorým od 1.4.2015 vznikne povinnosť používať RP majú možnosť využiť bezplatnú virtuálnu pokladnicu od Finančnej správy K virtuálnej registračnej pokladnici je možné pristupovať pomocou počítača cez webovú aplikáciu a pomocou smartfónu cez mobilnú aplikáciu. http://www.podnikam.webnoviny.sk/uctovnictvo/registracna-pokladna/registracia-virtualne-registracne-pokladnice/38108 "Virtuálna registračná pokladnica Virtuálna registračná pokladnica je aplikácia, ktorú Finančné riaditeľstvo SR bezplatne poskytuje podnikateľom. Je určená pre tých, ktorým od 1. apríla 2015 vzniká povinnosť používať registračné pokladnice." http://goo.gl/8lL5OY Určite aj ďalšia možnosť, ktorou je kúpa vlastnej registračnej pokladne bude podnikateľa stáť menej ako riešenie, ktoré s viazanosťou ponúka Telekom a ktorého cena začína na 20 eurách mesačne počas celej doby viazanosti.

zemiak25.02.2015 - 14:06 Trvalý odkaz

Prevadzka registracnej pokladnice nie je az taka lacna zalezitost. Vynatok z cenniku jednej spolocnosti:

Štandardné podmienky prenájmu:
Záloha za registračnú pokladnicu je 200 €
Záloha za archivátor el.žurnálu je 50 €
Cena prenájmu je 4 € s DPH za jeden deň prenájmu, prípadne dohodou zmluvných strán
Cena pri dlhodobom prenájme (viac ako mesiac) je 50 € s DPH za jeden mesiac
Cena uvedenia pokladnice do prevádzky vrátane novej fiškálnej pamäte je 66 € s DPH.
Cena vyradenia pokladne z prevádzky, archivácia údajov, zápis do PK, demontáž a odovzdanie fiškálnej pamäte podnikateľovi je 24 € s DPH

huje®25.02.2015 - 14:16 Trvalý odkaz

Zemiak - ja neviem, či si chcel obhájiť túto službu od Telekomu, alebo si to len vysvetľujem inak, ako si to myslel. Pozrel si sa napr. koľko v obchodoch stoja registračné kasy? Porovnal si to s tým, čo chce od záujemcu o takúto službu Telekom (min. 24x20 €)?

Ak by si to bol urobil, bol by si zistil, že realizovať prenájom na 24 mesiacov pri cenách, ktoré ty spomínaš, je nezmysel, ktorý žiadny podnikateľ, ktorý vie koľko je 2+2, nebude min., z dôvodu, že kúpa vlastnej kasy (alebo využívanie bezplatnej virtuálnej od finančnej správy) ho bude stáť rozhodne menej.

Lenka, prečo všetci okrem vás informujú o tom že dátové balíky k tejto službe majú veľkosť 5 a 10 MB a stoja 2,00 € resp. 2,50 €? Keďže je to naozaj exkluzívna cena, ide snáď o dáta, ktoré sú prepravované po zabezpečenej armádnej linke? Spýtal sa niekto zástupcov Telekomu na dnešnej tlačovke, ako bola táto cena kalkulovaná a čo sa v tej exkluzívnej cene skrýva?

Martin Hombauer25.02.2015 - 15:09 Trvalý odkaz

Aplikacia financnej spravy ma limit 1000 transakcii mesacne, co je pre vacsinu podnikatelov zasadna prekazka. Ak mas otvorene 7 dni v tyzdni, znamena to maximalne 33 dokladov denne.

Lenka Ivančíková25.02.2015 - 15:15 Trvalý odkaz

Lebo su to este nefinalne objemy a ani Telekom este dnes nevie povedat, kolko MB bude vlastne predplateny objem dat na SIM karte k pokladnici. Vsetko sa vraj ukaze casom podla toho, co vsetko bude chciet mat stat od zivnostnikov v online systeme. Informacie priebezne doplnam a zistujem. Ked dostanem odpovede, doplnum do clanku.

Celá diskusia 19 príspevkov