Sony Xperia E3 - primálo priestoru pýta pamäťovku

  • Michal 30.01.2015 - 20:25

    Ešte ste zabudli napisať, že je to extremne škaredý telefon. Važne to myslím, v tej bielej, hrany také nažltnuté obrovský nevyužitý priestor okolo a nad pod displayom. Najškaredsí mobil roku 2014

  • Matej Krajčovič30.01.2015 - 20:52 Trvalý odkaz

    Preto píšem o ostatných farebných variantoch, v ktorých sa E3 predáva, žltá vyzerá oveľa lepšie.

    ondrakomous30.01.2015 - 21:40 Trvalý odkaz

    presne kvuli tomuhle mobilu a dalsim takovym povedenym kouskum dnes v sony propousti 1000zamestnancu mobilni divize. titanik se potapi.

    Michal30.01.2015 - 22:19 Trvalý odkaz

    Pritom ten telefon svojou funkčnou vybavou nie je zlý, na danu cenovku ma mierne nadštandartný display. Foták, predná kamerači audio je adekvatne cene. Xperia UI spolu s týmto HW, ktorý nie je zase uplne najhorší (berem v uvah cenovu kategoriu a fkt, že podaktorí vyrobcovia ešte použivaju 512ram) je vzhladom k triede tiež mierne nadštandartný. Bateria so slusnou kapacitou a stamina režimom je velke plus. Telefonu vlastne nič potrebne nechýba,aj podporuje pamatovky, ma diodku, NFC, podporuje LTE, celkom kvalitnu pevnu konštrukciu a tiež prijatelnu cenovku. Vlastne jedinou slabinou je ta vnutorná pamat a pre mna osobne dizajn, je to sice subjektivny nazor, ale fakt sa mi telefon maximalne nepáči. A ešte jedno plus..nekazia sa..od uvedenia na trh, som pokazený riešil jeden jediný.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease31.01.2015 - 17:35 Trvalý odkaz

    On ten mobil nie je škaredý. Problém je skôr 58.6% screen-to-body ratio. Taký pomer displeja k rozmerom má v dnešnej dobe málo čo. Teda zrejme nič. 5" Honor 6 má takmer rovnakú veľkosť. Alebo naopak kolega Z3 Compact je o 10mm kratší, o 5mm užší s väčším displejom využitie plochy 70.6% :-D

    "4GB" rom v dnešnej dobe nič a nestačí ani úplným laikom, lebo aj keď sa o mobily vôbec nezaujímajú, aplikáciami a užívaním vedia mobil dosť zaťažiť. NFC a LTE je síce nadštandard, to ich ale nezaujima vôbec.

    V portfóliu 2013 malo Sony v nižšej a strednej triede čím konkurovať. Xperie M, L, SP mali dobrý pomer cena/výkon. V roku 2014 bez adekvátnej náhrady.

    Už by to mali odstrihnúť, doba pokročila, nedá sa v low-mid triede konkurovať agilnej Číne.
    Súhlasím s komančom, aj kôli takýmto fonom Sony zvažuje, čo ďalej s mobilnou diviziou..

    Michal31.01.2015 - 19:05 Trvalý odkaz

    Tak tak, v strednej triede to maju dnes silnejšie značky tažke HTC a SONY to v roku 2014 nezvladli vobec, tie telefony nie su zle, ani cenovky nemaju premrštené, kazovost je pomerne malá a nadstavba je plynula a odladená. Lenže Huawei to v strednej posledný rok maximalne roztočil a myslím že tam za nimi vyrazne zaostavaju už aj silnejsí hraci ako Samsung ci LG a potom tu mame LEnovo či Prestigio, ktoré sa na slovensku celkom dost predava. Takže ak sony strednej triedy tak skor staršie modely roku 2013, ktoré je však zase už tahšie kupit. Ja som sa už vyjadril, že SONY by to malo obmedzit, oni strasne zle podnikaju. Paci sa mi, že neustale noveý vývoj, nové diely, nove modely al to ide všetko do penazí tak že sa to neoplaca. Mali tu tu strednu triedu zavret a orientovat sa len na radu Z, vydavat 3 modely rady Z (mala, velka, ultra) plus 2-3tablety ročne. Ušetria vela penazi na vývoji, na výrobe dielov, na servisoch. Fakt je to dnes v sile činskych značiek nerozum, každý pol rok nové 2 modely v strednej triede, uplne nové, každy jeden diel uplne nový, nový navrh nová vyroba. To je strasne nakladne, SOny proste nepoužije predosle diely, stale len nove.

    Napr taka Xperia Z2, Z3 a Z3c maju rovnake stereo audio v rovnakej casti telefonu. človek by povedal že to bude aj rovnaký diel, z predošleho modelu, nie. 3 telefony a 6 roznych reprakov. Prerabaju na zlom podnikaní na predraženosti výroby a neustalom vývoji. Tam by mohli 2 tretiny ludi prepustit a o nič by defacto neprišli. Dufam, že ich to napadne, lebo samotne telefony Xperie sa predavaju 50-60milionov xperii ročne predaju a samotný pomer vklad-zárobok na tom zarabaju výborne, ale minaju to do dlhu na zlom fungovani, servisoch, výrobe a dieloch.

    ondrakomous31.01.2015 - 19:19 Trvalý odkaz

    souhlasim s obema, spis je mazec, jak se to cely sebehlo rychle, jak ta hranice mezi uspechem a neuspechem je tenka, kazdopadne rok 2015 bude pro spoustu vyrobcu asi poslednim. sony by se meli zamerit na radu Z a delat jenom spickovy telefony, temi levnymi modely si naopak hodne pokazili reputaci, souhlas, ze ta filozofie sony je nezdrava, kdyby takhle podnikal kazdy, tak sme davno zbankrotovali vsichni, oni radsi udelali tri prumerny mobily ve stredni tride jak jeden poradny, presne jak pises pak je ta vyroba nakladna, ale o tom nerozhoduji lidi na pasu, o tom rozhoduje vedeni firmy. tenhle telefon xperia e3 je ukazkovy sony mobil, totalne prumerny telefon, neni nic v cem by vynikal. u sony mi chybel takovej vetsi hlad po uspechu, huawei je daleko dravejsi a chytrejsi. je smutny, ze firma s takovym potencionalem ten potencional nedokaze vyuzit, ted je totalne prevalcoval iphone, na trzich, kde meli nejvetsi tzni podily jim vsechno sebral apple, byla to fakt rana do vazu. kdyz ti jina firma ovladne 50% trzni podil, tak se muzes jit lidove receno jit klouzat, je dost tezky se dostat zpatky. jednou z te spicky vypadnes a uz se tam nedostanes. proste usli na vavrinech, tak nejak se to rika. huawei se na tu spicku musel dostat, to stejny jiny firmy, ktery do mobilniho byznysu vstoupili pozdeji, sony se spis roky veze na te jejich "fialove prumerne brecce", v jedne veci vsak musim nesouhlasit, ze jejich mobily nejsou poruchovy, jejich mobily jsou neuveritelne poruchovy a tam pravdepodobne vznikla i ta spatna povest. kazdy trosku solidnejsi servisak vam rekne, jak sou ty levnejsi mobily od sony lidove receno "ojebany".

    Nightmare31.01.2015 - 19:29 Trvalý odkaz

    nebojte sa v Sony to dobre vedia

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne02.02.2015 - 12:38 Trvalý odkaz

    S̷r̷a̷n̷d̷a̷ ̷z̷e̷ ̷E̷1̷ ̷e̷s̷t̷e̷ ̷p̷a̷m̷a̷t̷o̷v̷k̷u̷ ̷m̷a̷,̷ ̷E̷3̷ ̷u̷z̷ ̷n̷i̷e̷.̷ Som myslel ze Xperia M bol posledny model s tym strasnym body to display ratio ale asi nie.

    Lumiak62502.02.2015 - 13:19 Trvalý odkaz

    Ja mám Xperiu M dual v bielom a mne nevadí. Dokonca mi vyhovuje, že to miesto voľné tam je
    Aspoň nedochádza k stlačeniu niečoho nechceného, keď mobil beriem odniekiaľ. Mne sa aplikácie na kartu nepodarilo preniesť a niekde som čítal, že na Sony to ani nejde. Tiež som, ale nezaplnil pamäť. Z 2,03GB mám stále 0,92GB voľného miesta a vlastné súbory na karte. Nedočítal som sa nič o batérií. Ja si môžem batériu vymeniť čo je dnes u väčšiny smartov nemožné. Xprie aj Lumie majú dobrý dizajn. Huawei už nie je dravý. Skôr Lenovo ho prekonáva - dizajnom, cenou aj železom.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne02.02.2015 - 22:39 Trvalý odkaz

    ale stale lepsie ako to 4.7 qHD spred roka :-)

    @mental ja mam SONY ako znacku rad aj im fandim, ale zial, tie posledne modely su take ... nemastne neslane, hlavne low-end... M2, E3, alebo E4 s Mediatekom... Napriklad rada ZL/ZR/Z/Z1/Z1C mi pridu ako posledne fakt dobre modely.. Snad Lollipop nieco zmeni. Minimalne ako CM12 na Z3C, ktora ide rootnut so zalohou DRM klucov :-)

    Ale to je len moj zaujaty nazor za ktory ma asi nemas rad :-(

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease03.02.2015 - 12:48 Trvalý odkaz

    My sme narážali na toto: "Sranda ze E1 este pamatovku ma, E3 uz nie."
    E3 pamäťové karty podporuje :)

    A neboj mám ťa rád ;-)