Porovnanie: iPhone 5S, Z3 Compact aj S5 mini fotia veľmi podobne. 8 Mpix úplne stačí

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 05.11.2014 - 15:46

    Moje porovnanie (ospravedlnte prosim nizku uroven obsahu, ked mam v ruke telefon, nesnazim sa o co najumeleckejsie zachytenie sceny).
    Z3Compact:
    http://ow.ly/DRdf0
    http://ow.ly/DRdlf
    http://ow.ly/DRdqS

    5S
    http://ow.ly/DRdyE
    http://ow.ly/DRdEj
    http://ow.ly/DRdIr
    http://ow.ly/DRdNL

    a nakoniec ta ista cca scena s odstupom mozno tyzdna...

    Z3C
    http://ow.ly/DRdW1

    5S:
    http://ow.ly/DRe4B

    (edit: upravene a skratene linky, bol to riadny bordel)

  • rtg05.11.2014 - 21:39 Trvalý odkaz

    na rovinu, tych 20mpx Xperie vyzerako ako 8mpx, ale fotaku v mobile znacky Prestigio...

    janesbond105.11.2014 - 22:00 Trvalý odkaz

    Z uvedených fonov na fotenie (za mňa to je):
    1. S5 mini
    2. iphone
    3. Z3c

    Michal05.11.2014 - 22:10 Trvalý odkaz

    Wayne. Lenze ta rovnaka scena s odstupom tyzden nieje v ziadnom pripade rovnaka,kedze s xperiou mas podstatne horsie svetelne odmienky a fotis z tiena do tiena zatial co s iphonom mas na celej fotke prirodzene denne svetla. Rtg,prestigio tak ako 90percent telefonov pouziva optiku Sony. Co sa tyka rozlisenia,nie uplne suhlasim,ze 8mpix staci a medzi 8 a 21 clovek nevidi rozdiel. Pixely vzdy udavaju len velkost fotky a zalezi od velkosti uhlopriecky a rozlisenia zobrazovacieho zariadenia na ktorom sa fotky prezeraju. Ak mate display s 4palcami a rozlisenim 400x800 bodov tak clovek nevidi rozdiel ani medzi 3,2 mpix a 21mpix. Na hd displayi alebo full hd a 5palcov plus nieje vidiet rozdiel medzi 8 a 21mpix takisto ani na 15az21 palcovej obrazovke notasu alebo Pc s rozlisenim do full hd. Ale skus si to pustit na 130cm uhlopriecke so 4k rozlisenim smart telky. Tam rozdiel medzi 8 a 21 uvidis velmi dobre. Zatial co 8mpix je na hranici tak 21je este daleko v pohode za maximalnymi moznostami zobrazenia toho televizora.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne05.11.2014 - 22:19 Trvalý odkaz

    Ano Michal, ale 5S vykresli scenu podstatne detailnejsie vzdy... Nechcem sem davat fotky zo sukromia a oba telefony naraz som nemal zial na realne porovnanie....

    Michal05.11.2014 - 22:38 Trvalý odkaz

    Nehadam.sa,ze iPhone,cez to vsetko ze apple nemusim a aj s faktom,ze tiez pouziva optiku sony foti o poltriedku lepsie. Ano pravda. Ale sonycka nefotia zle,alebo len dostacujuco,tak ci tak ta kvalita je nadpriemerna. A i tak,je to mobil,sosovka velka ako zrnko sosovice. Nikdy nemozes ocakavat zazraky a ziadny telefon nikdy nebude vhodny na profi foto. Z3c kvoi tomu ohnisku foti inak proste ako ostatne dva mobily v porovnani,praveze akoby s dojmom,ze sa foti z vacsej zdialenosti,objekty su mensie,sirka zaberu vacsia,nasledne v porovnani detailov to pre sony vyjde horsie. Ale ten rizdiel je malo badatelny a vobec nie priepastny. Takze defacto myslim si,ze clovek privita mierne horsiu fotku,malinko a radsej vacsiu sirku zaberu. Neviem z mojho pohladu to je subjektivne,proste si moc uvedomujem,ze je to mobil proste a tak nemam extremne vysoke ocakavania. A tak radsej uprednostnim vysoku hodnotu isa,sirsi zaber a softverovu rozmanitost telefonov Sony ako o yrosicku lepsiu kvalitu. Ale kebyze mam hodnotit z tychto fotiek v porovnani. Z3c dam na tretie miesto a na prve iphone. Ale ked tie telefony chytim do ruky za ucelom,ze idem fotit a hrat sa. Iphone po chvilo zahodim lebo ma znudi po tretej fotke.

    Nightmare06.11.2014 - 00:15 Trvalý odkaz

    Ked poriadny fotak tak urcite nie pouzivat mobil na fotenie len fakt na momentky moj nazor

    ondrakomous06.11.2014 - 18:04 Trvalý odkaz

    na te fotce z toho okna to jde videt. ze ten rozdil mezi iphone a sony je fakt velkej. no jestli to nebude tim, ze si to fotil o tyden pozdeji. i ty makra jsou hodne pekne u 5s, jenom v popisu mas chybu, nevim co je s5mini. v clanku mas dvakrat 5s a zadny fotky s5mini. pritom v nazvu clanku mas uvedeny tri mobily. napr. james bond1 napsal, ze nejlepsi je s5mini, nevim jak k tomu dosel, kdyz tam zadny fotky s5mini nemas.

    janesbond106.11.2014 - 21:53 Trvalý odkaz

    Možno za to, že som komentoval článok a nie wayneho fotky..

    Michal07.11.2014 - 00:16 Trvalý odkaz

    Ondro i ked hodnotim kvalitu fotiek na ip lepsie tak,kebyze je rovnaka scena a svetlo tak sony to zvladne lepsie,uz som to komentoval,ta scena pri robeni fotiek s ip bola odealne zo strany cela vysvietena dennym prirodzenym svetlom pricom so sony sa dana scena fotila z tiena do tiena a v rohu so slnkom v chrbte,cize omnoho rosie,zdoraznujem omnoho horsie podmienky.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne07.11.2014 - 00:57 Trvalý odkaz

    Michal, nezvladne. Automatika preexponuje, jemne detaily ako listy, ihlicie su machula, aj ked clovek ide do manualnych nastaveni. Tu istu scenu by Xperia na automatike prepalila. Na forach som cital, ze s prichodom Lollipopu dostane aplikacia fotoaparatu uplne novy kod, tak som zvedavy, mozno kvalita stupne. No este viac dufam, ze SONY pride s inovaciou v oblasti senzora, aj optiky. Ja sa nechcem dotknut fanbois, Z3C je fantasticky telefon, kvalita hovorov je najlepsia aku som kedy pocul, displej mal najziarivejsiu bielu aku som kedy videl, velkost perfektna. No, clovek pusti GTA:SA na max, alebo urobi par fotiek pri zamracenom pocasi a zamraci sa aj sam...

    a na zaver, porovnanie minimalnej zaostrovacej vzdialenosti, a co to robi s makrom.

    Hore Nexus 5, dole Z3 Compact

    http://imgur.com/a/nIG3f

    (ano, na sacku s hygienickymi vreckovkami nie je nic sexy, ale vtedy som na stole narychlo nic lepsie nenasiel, sorry).

    A na zaver cestne prehlasenie:
    V ziadnom pripade netrpim zaujatostou voci firme SONY, ci predsudkami, naopak, ich telefony sa mi velmi pacia, a model Z3C som chcel odkedy bol predstaveny. Je to vyborny telefon, ale dalsie dva roky si s nim predstavit neviem. Verim vsak, ze SONY pridu s niecim zaujimavym "do roka a do dna".
    :)

    Michal07.11.2014 - 01:22 Trvalý odkaz

    Klud wayne,ja na teba s nejakou zaujatostou vobec neutocim. Ale tu scenu z okna kde kazde auto ma inu farbu a fotka je roznoroda a pestrofarebna i tak,si dupnem Sony zvladne lepsie. Ta fotka z parku kde je strom strom a potom dalsich sto stromov a vsade zelene listy,to je to o com vravis,tam to sony zvlada podpriemerne,co je trochu zaujimave voci faktu ce cybershoty sonyericsdony ci som mal c510 alebo k810 s tym v ziadnom pripade take problemy nemali a to su 7rocne telefony. Ake zase aj ta sosovka bola objemovo 4-6 krat vacsia,teda samotne teliesko fotaku. S tym makrim suhlasim. Musim priznat vsimam si to na mojej z1c,ta vzdialenost na optimalne zaostrenie sapohybuje kdesi az na hranici 10cm. Man taku aplikaciu army swiss knife sa to tusim vola a tam je jedna funkcia,lupa sa vola. Tu istu aplikaciu som mal na predoslej xperii P,a ked som sa s tym bavil a sakrametsky si priblizoval z velkej blizkosti..trebars priatelkyne vlasy na koberci tak viem ze s xperiou p mi stacila polovicna vzdialenost. Hej to marko je nejake posrane.

    janesbond107.11.2014 - 01:54 Trvalý odkaz

    Nedavno som z1 porovnal s lg g2 čo sa tyka fotenia a natáčania a od vtedy som pochopil , že sony v tomto smere ma este hodne čo doháňať.

    Michal07.11.2014 - 02:27 Trvalý odkaz

    prave chcem citovat slova v zmysle akom som to pochopil ja.. "čo sa týka fotenia a nahravania videa"..maju čo robit vsetci vyrobcovia aby dohnali Sony. Nikdy som nefotil mobilom, vždy som mal kompakt..so Z1c fotim..prečo? preto lebo ten fotak ma baví. ponuka progresivny softver s otvoreným systemom, možnosti doinštalovania aplikacii a rozširenie funkcionality. Dovoluje aby akýkolvek stavany alebo doinštalovaný SW využival potencial HW. Neriešim kvalitu, ohniskovu zdialenost, rychlost uzavierky atd..na tom sa da stale pracovat, u akehokolvek vyrobcu, a zlepšovat..to už bolo vynajdene davno..ale takýto progresivny soft ma jedine Sony, progresivny v zmysle PROGRES. čiže pokrok, zvyšovat megapixely a pod vie každy, nahanaju sa už roky..ale vytvorit niečo uplne nove a evolučné? Na kvalitu fotiek ti na mobile prdím, je to mobil nie fotak. Takže logicky ma zaujima to čo fotak vie a tu su ini vyrobcovia pozadu važne o evolučný krok pozadu.

    Knoxville07.11.2014 - 05:00 Trvalý odkaz

    Su ludia ako si ty ktori ti s s prepacenim kaslu na kvalitu snimok a zameriavaju sa na to co telefon dokaze tak ako si to napisal a ja ti to nezazlievam(neber to v zlom,lebo do urcitej miery mas pravdu).Na druhej strane vsak stoja ludia ktori z urciteho dovodu (nech uz je akykolvek) nechcu riesit tieto veci.Chcu proste mat fotak alebo asi skor kvalitu snimok lepsiu ako ostatne znacky,teda hlavne fotky.Preto si myslim ze cielova skupina ako si napr. ty je natolko mala aby Sony bolo tam kde je,cize v strate.
    P.S. urcite su to aj ine dovody kvoli comu klesaju zisky...

    janesbond107.11.2014 - 08:09 Trvalý odkaz

    Nejak nechápem istý postoj k tejto téme ale nevadí..
    Je doba, v ktorej ľudia využívajú mobily takmer na všetku bežnú prácu, ktorú môže mobil nahradiť.(samozrejmé nie profi) ..Manažér už nebude nosiť notebook na bežné veci ale mobil. Na dovolenkách, koncertoch či celkovo, ľudia v drvivej väčšine používajú mobily na fotenie a nehovoriac na fotenie nečakaných situácií v živote a preto chcú čo už len z mobilu mať fotky ktoré (v rámci možností ) budú čo najkvalitnejšie.. Kto by stále nosil so sebou foťak? Argumet ako "mobil nikdy nebude dokonale fotiť "a podobne, je asi taký, ako keby som povedal, že neriešim kvalitu zvuku na mobile lebo mobil nikdy nebude dokonale hrať ako hifi ...ale ako vidíme rieši sa ..všetci čo sme tu každý deň riešime na mobiloch , či zvuk, či displej, FOŤÁK atď... keď má človek dať za mobil také peniaze (často krát viac ako za nejaký notebook alebo foťák), tak si vyberie (alebo aspoň by chcel) čo najlepšiu voľbu. Však preto tu sme veľa krát a debatime nie?

    Michal07.11.2014 - 12:04 Trvalý odkaz

    Tak pri navrate k meritu članku a veci pri priamom porovnani len a len kvality zaberov bez ohladu na cenu zariadenia,ostatnu vyhode a funkčnost ci samotneho pouzivania,moznosti softu na fotenie ta xperia dopadne v porovnani s tymito konkurentami najhorsie,vsak to vidim a aj som to uz v tejto diskusii spomenul.
    Avsak ako je hned v nadpise napisane pristroje fotia velmi podobne a pre kohokolvek sa rozdiely hladaju len pri detailnejsom skumani zaberu.
    Fotky z xperie nie su zle alebo len dostacujuce,su nadpriemerne no vsak niesu najlepsie a za vrcholom,ktore ponukaju ine znacky su trosku pozadu,vsak ja sa nehadam.
    Lenze tu ma napada ten pomer,vsak nikto si nekupuje mobil len a len kvoli fotaku predsa. Nikto zdravy neda 400e a viac len kvoli fotaku na mobile,ked za tu cenu kupi fakt kvalitny fotak a na telefonovanie moze mat Nokiu 105.
    Z3c je komplexne vybaveny telefon,ktory mozno mozno okrem vykonu nieje v nicom najlepsi na trhu, ale ma vsetko nadpriemerne alebo vysoko nadpriemerne a proste nema slabe miesto. Kvalitou fotiek tiez nieje najlepsi ale oproti tymto pristrojom zase je lepsi alebo vynikne samotnym softom fotaku a jeho funkcionalitou,lepsou bateriou,audiom,displayom,vykonom,odolnostou.
    Z3c je proste v globale najkomplexnejsi telefon.
    Mozno vyzeram ako nejaky Sonyfil,svojim.sposobom viac fandim motorole,nokii aleebo blackberry lebo Sony ma nasie*a tym,ze na jeden podareny telefon musi vyrobit 5 sh*tov ale Z1c ci Z3c su fakt niekde inde,vo vseobecnosti.

    ondrakomous07.11.2014 - 12:37 Trvalý odkaz

    diky Michale, ze si z toho zase udelal diskuzi o telefonech sony. ty si proste odbornik na vsechno.

    Michal07.11.2014 - 12:57 Trvalý odkaz

    Ale ondro aj o Z3c je celý ten članok ale ešteže si sa ozval a prispel zrnkom tvojej mudrosti do diskusie, už som myslel, že Ti rodičia nezaplatili fakturu za internet. Vlastne len tvoj prospevok je jediny uplne od veci a do sikusie nepatriaci..no teraz vlastne už aj tento moj. hawk.

    janesbond107.11.2014 - 12:59 Trvalý odkaz

    Michal.. Jasne, ze nik si nebude kupovať drahý mobil len kvôli foťaku, ale väčšina si kupi drahy mobil a chce v ňom mať co najlepší foťak (aspoň ja som si všimol takú požiadavku väčšinou pri majiteľoch drahších mobilov) no sony túto požiadavku bohužiaľ nespĺňajú, či sa Ti to páči, alebo nie . A úprimne koho resp. koľkých majiteľov fonov zaujímajú nejaké možnosti, nastavanie softu kamery? Mňa osobne zaujíma to, aby sa rýchlo spustil a čo najrýchlejšie spravil tú najlepšiu fotku, alebo video. A keď už spomíname tu rýchlosť a stabilitu, xperie majú dosť vážny problém s kamerou ako prišiel kitkat. Časté padanie, zamrzanie a známa hláška "fotoaparat nie je dispozícii" mne to robil denne na akom koľvek kitkate a veľa ľuďom tiež. Na druhej strane aby som nepísal len ako nejaký hater sony.. Konštrukčne, hlavne ich vodeodolnostou ale aj vyladenosťou systému sú ozaj velmi podarené a pokiaľ človek oželie, spomínané nedostatky vrátanie kus väčších rozmerov, je to dobrý fónik.

    ondrakomous07.11.2014 - 13:20 Trvalý odkaz

    on je papousek od sony, s nim se neda normalne bavit.

    Michal07.11.2014 - 13:40 Trvalý odkaz

    Ondro další tvoj príspevok mimo misu. Tu sa vedie stale normalna diskusia ked človek preskočí tvoje príspevky. Nikto sa tu s nikým nehada a nikto na nikoho neutočí, okrem teba. Nechces prudiť radšej na nejakom českom fore? medzi pepikmi si budeš lepšie rozumieť. Tam Vás bude viac takých chrobakov pytlikov.

    Michal07.11.2014 - 13:50 Trvalý odkaz

    Takto, skusim to vysvetlit trošku z ineho pohladu. Spomínaš na dobu ked boli prve smartfony a clovek to nevedel docenit a bol si verný "dumb" fonom? Lebo ešte nevedel realne využit potencial otvoreneho operacneho systemu? Smartfony su tu od 90tych rokoch a snad až v 2010 ich konečne ludia vedeli docenit. Celkom dlha doba nie, kým tomu bežny človek nezačal chapat. S tým softom čo tam Sony použilo je to podobne. Narozdiel od iných vyrobcov, je to otvorený system a nie uzavrety od vyroby kde clovek sa musi spolahnut len na to čo mu vyrobca da od vyroby do vienku. Možno príde doba kedy to pochopia iní vyrobci, možno pride doba že sa Sony vrati k normálu a možno o 10rokov, podobne ako so smartfonami aj s fotakom to bude o tom, že budeš mat Foťák a na markete desiatky,stovky aplikacii ktorými si doinštaluješ do fotaku čokolvek čo budeš chcet. Zaleži len od toho ako sa k tomu vyrobcovia aplikacii tretich stran postavia. Neospevujem to že to funguje uplne najlepšie, že kvalita je super a aj celé prostredie a grafika toho softu je vec osobneho vkusu. Hodnotim to len z pohladu progresu, nápadu, vývoja a je to o krok ďalej, a či ten krok je spravym smerom ukaže čas.

    janesbond107.11.2014 - 13:55 Trvalý odkaz

    Držme sa dnešnej reality, technológie a vyhnime sa fantazirovaniu o minulosti či budúcnosti. Dospejeme k prospešnejsím názorom...aspoň v tomto vlákne..

    ondrakomous07.11.2014 - 13:58 Trvalý odkaz

    clovek, kterej peje ody na firmu, ktera ma nejvetsi dluh v dejinach mobilnich telefonu se tezko bude drzet reality. je mi uprimne lito lidi, kteri k nemu chodi servisovat, nebo nakupovat, vetsiho zabednence jsem v zivote nevidel.

    Michal07.11.2014 - 14:01 Trvalý odkaz

    Ondro nemal by si byt ešte v škole? vieš čo? ale nič..:D už si tvoje infantilne prispevky bez akehokolvek argumentu ani nebudem všimat. Proste pepik, každe jedno forkum slovenske..hokej, futbal, filmy..to je jedno..musi mat aspon jedneho svojho pepíka:D už ta beriem s rezervou, ako Maskota. povyšil som ta.

    ondrakomous07.11.2014 - 14:03 Trvalý odkaz

    podivej se na ty tri vyrezy fotek(detaily), vidis, ze sony je nejhorsi? vidis to? nebo vidis neco jinyho? co tady zase vypisujes za historicky romany. to nikoho nezajima, mas tam tri fotky, kde je sony jasne nejhorsi, uz to chapes?

    Michal07.11.2014 - 14:07 Trvalý odkaz

    Hééj? No ked sa pozrem na to Hifi, strieborne tak celkom jednoznačne je na tom najhoršie Iphone. na tej keramike v poličke je to zase Sony. a ta pletena blbinka v dalsej policke je všade rovnaka. Teda medzierky su najmenej vditelne na Sony ale zase Iphone ma v tej poličke tmu. Ale ja som zabudol že tvoj orlí zrak vidi aj veci čo bežný smrtelník nevidí, takže ty to urcite vidis omnoho lepšie ako ostatní a verím tomu, že aj pixely si narátal. Rozdiely su tak minimalne nech do toho pozeram ako pozeram, tiene zalomovanie svetla..že fakt je to na 90percent rovnake. Keby tam neboli napisane nazvy mobilov pod fotkami tak by si netrafil ktorý je ktorý.

    janesbond107.11.2014 - 14:40 Trvalý odkaz

    Michal. Kašli na tie fotky.. Ono je to v skutočnosti ozaj tak, že tá xperia je na fotenie horšia ako fony od Samsungu, lg čí aplu..myslim fony z rovnakej triedy..

    ondrakomous07.11.2014 - 14:48 Trvalý odkaz

    on to nikdy neprizna. je to sony fanatik. takovy jsou nejhorsi. ti nehledi napravo, nalevo. bude dobry, kdyz se fony.sk slozi tobe na letenku na veletrh, abys konecne videl poradnou Chinu, abys konecne poznal trosku ten svet. Takhle sedis porad doma v tom vasem malomeste a trepes. ty delas servisaka v nejakych mobilech, pritom me pripada, ze ti chybi kontakt s mobilnim svetem, tim myslim lidi, kteri se o mobily zajimaji trosku vic. absolutne ti chybi rozhled. prijde mi, ze si clovek fakt z malyho mesta, ktery zna akorat ty hloupy znackovy mobily. ve velkych mestech uz frci jiny znacky, tomu ver. nekdo ti to tady dobre psal, ne kazdy clovek potrebuje znackovy mobil. jsou lidi, kteri si radsi koupi neznackovy a budou s nim spokojeni. v diskuzi jde o to, aby si respekoval nazory druhych lidi a diskutoval. diskuze nejsou o monologu, kdy budes basnit o jedne firme, uvedom si, ze sem chodi lidi, kteri mobilum rozumi stejne dobre jako ty. nechodi sem jenom neodborna verejnost, je potom skoda, ze tady vypisujes takovy obrovsky kvanta, udelej si vlasni blog a tam si to vsechno pis. respektuj, ze to je web fony.sk., nepatri to tady tobe.

    Michal07.11.2014 - 14:59 Trvalý odkaz

    Zase si mimo misu, na jednej strane 4 uplne odveci prispevky, fakt ta to ešte baví? "Videt poradnou činu" to skutočne trh potrebuje, najlepšie, najkvalitnejsie vyrobky a hlavne originalne, boli vždy z činy. A ano tvoj opat presný nazor, Autorizovaný servis v blave ale ty maš zase nejaký svoj pocit. Vo velkých mestech fičí jine značky, tomu ver. dalšia perla, ty dávaš ondro. Kažeš tu o respekte ale snad každy tvoj druhy prispevok začina slovami "neni pravda" takže ty asi nepoznaš vobec význam toho slova.

    janesbond107.11.2014 - 15:04 Trvalý odkaz

    Na takzvané naznačkove značky mam svoj názor ..V skratke - nekupil by som si to ! a tým som na túto tému povedal všetko.

    ondrakomous07.11.2014 - 15:24 Trvalý odkaz

    je pravda. ze pises jak blbec. podivej se na mezikvartalni prodeje. sony pomalu bankrotujou. rust China lenovo, xiaomi, huawei.to sou fakta.ty pises nepodlozeny blaboly. to ze ty dobre prodavas v Bratislave sony nema v globalim meritku vliv.. to je plivnuti do louze.pokud se mam vyjadrit k clanku. tak sony osklive sumi. samsung. ani apple nesumi. tot vse.

    Michal07.11.2014 - 15:44 Trvalý odkaz

    Jop, takže zdroj portal o peniazoch. Ja mam argument ty maš zase iba svoj dojem. Sony nie je len xperia, ich mobilna divizia vykazuje sice straty ale to sa u nich taha od tej havarie vo fukušime.

    Japonská spoločnosť Sony oznámila nečakaný, viac než 8-násobný rast kvartálneho čistého zisku, keď vyťažila z lacného jenu, ako aj z predaja niektorých aktív.
    Japonská spoločnosť Sony oznámila nečakaný, viac než 8-násobný rast kvartálneho čistého zisku, keď vyťažila z lacného jenu, ako aj z predaja niektorých aktív. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

    Spoločnosť dnes oznámila, že jej zisk za 1. štvrťrok finančného roka 2014/2015, to znamená za obdobie od apríla do konca júna, dosiahol 26,8 miliardy jenov (194,68 milióna eur). Pre porovnanie, v rovnakom období predchádzajúceho finančného roka predstavoval zisk 3,1 miliardy jenov. Mimoriadne úspešný výsledok bol o to nečakanejší, že ekonómovia predpokladali stratu.

    Prevádzkový zisk sa zdvojnásobil na 69,8 miliardy jenov z 35,5 miliardy jenov v 1. kvartáli finančného roka 2013/2014. Analytici očakávali prevádzkový zisk len na úrovni 16,6 miliardy jenov. Tržby vzrástli medziročne takmer o 6 % na 1,81 bilióna jenov.

    Japonský výrobca elektroniky a hracích konzol si úspešne počínal najmä v kľúčovej hernej a sieťovej divízii. Tým sa mu podarilo vykompenzovať náklady spojené s reštrukturalizáciou. Okrem toho firma vyťažila tiež z predaja technologického centra v Japonsku, ako aj z predaja akcií vo výrobcovi videohier Square Enix.

    ondrakomous07.11.2014 - 16:05 Trvalý odkaz

    dyt ty neumis ani pri citovani uvist zdroj.to ze ti to tady psali ctyri lidi Xkrat. tak to svedci presne o tvym arogantnim stylu psani. je to cisty blaboleni zakomplexovanyho servisaka.

    Michal07.11.2014 - 16:17 Trvalý odkaz

    myslím že hned v prvej vete mam napisané "takže zdroj portal o peniazoch" tak sa vola ten zdroj portalopeniazoch.sk. ty musis byt strašne nahulený ako tak čitam tie tvoje prispevky. Lebo fakt si jediny kto blabolí. Trepeš tu ako Sony ma najvacsie prepady tržieb v celej historii mobilných telefonov, trepes tu ako idu zbankrotovat..a ked ti prekopirujem članok zo zdroja, ktorý popíšem že sa vola portal o peniazoch, čo je nazov domeny.. kde je napisane že Sony vykazuje zisky tento rok aj minulý rok aj so stratovou mobilnou diviziou..tak blaboly zakomplexovaneho jedince.. Ty si načisto prepnuty..fakt..už ta nekomentujem , uplne ani tvoje prispevky nejdem čitat, však ty si totalne prepnutý ignorant. Však sa absolutne nedržiš žiadnych faktov, len tvojich domienok. Normalne ja sa s hlupakom hadat nejdem, ono nezainteresovaní si nemusia všimnut rozdiel.

    janesbond107.11.2014 - 16:17 Trvalý odkaz

    Klud chlapc! Píšte k veci a neosočujte sa .. nie ste v škôlke.

    ondrakomous07.11.2014 - 16:38 Trvalý odkaz

    ty si presna kopie -johnyho- z mobilmanie. ten furt trolli o applu. ty trollis o sony. tos ten zdroj radsi nemusel ani uvadet.stacilo napsat dalsi blabol. si tvoje prispevky nectu. je to ztrata casu.ale vadi mi. ze pod kazdej clanek pises nesmysly.

    Milan08.11.2014 - 14:59 Trvalý odkaz

    Mě nejvíc vyhovují fotky Z3-ky.
    Na detailu je dobře vidět i značka na hifi a hrníček osvětlen taky akorát (samsung přesvětlený a aPl. tmavší)

    Michal08.11.2014 - 18:52 Trvalý odkaz

    mne v tom vyreze zase najviac sedia asi fotky z S5mini. Tie fotky su proste dost podobne a určite by sa tolepšie porovnavalo keby bola predloha, keby daný zaber bel fotený aj nejakým poriadnym fotakom a človek by nasledne mohol porovnat ktorý s mobilov sa k tomu približil najviac.