Sony Xperia Z3 Compact - už len krôčik k dokonalosti

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 10.10.2014 - 21:57

    Jedna poznamka k SD karte. Od verzie Androidu 4.4+ nemozu aplikacie tretich stran zapisovat na SD kartu. To znamena ze ak si pouzivatel stiahne napriklad ProCapture na kvalitnejšie fotografie, aplikacia mu pri zvoleni cieľového priecinku na SD karte zahlasi chybu a absenciu karty. Fotky tam ide presunut dodatocne možnosťou z menu pre Ukladaci priestor, ale je to trochu otravne. Pritom natívne google aplikacie, vratane brandovanych od Sony na kartu zapisuju v pohode. Taktiez fotoaparat ma dost mizerne makro moznosti, siroke ohnisko a dlha minimalna zaostrovacia vzdialenost 6-8cm ani pri 1/2.3" snimaci dieru do sveta neurobia. Ale na krajinky a zcasti aj v slabom svetle je fotoaparat celkom pouzitelny, hoci len v ramci manualnych nastaveni, automatika za vela nestoji. Aj napriek 129g je pristroj trosku nemotorny ak ho porovnam s nexusom5, ale ma vyhodu ze mastnota z neho ide zmyt pod vodou ;) Inac s recenziou suhlasim, je to aj napriek nedokonalostiam(pre mna) sviezi vanok po patpalcovych (hoci vybornych) lopatach.

  • ondrakomous10.10.2014 - 23:51 Trvalý odkaz

    fotky v recenzi nejdou zvetsit. pise to nejakou chybu. tak Wayene, ono pouziti sirokeho ohniska je prave kolikrat limitujici u makrosnimku. ale takhle siroky ohnisko uz je hlavne na foceni krajin. moje sigma ma taky siroky ohnisko a hodne spatne se s tim foti makra a treba portrety. proto si myslim, ze to ohnisko nebyla uplne nejstastnejsi volba. lepsi je tak kolem 35.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne10.10.2014 - 23:56 Trvalý odkaz

    Jo. 28-35 mm v prepocte by bolo lepsie, to hej... Ale, da sa s tym zit a aspoň je priestor na egzperimenty.

    ondrakomous11.10.2014 - 00:08 Trvalý odkaz

    pravda. siroky ohnisko se da prezit. startovaci cena je taky slusna. kdyz to srovnas s konkurenci. clovek musi brat cenu v potaz. jinak recenze je dobre napsana. hezky se to cte. diky.

    Lenka Ivančíková11.10.2014 - 00:37 Trvalý odkaz

    uz by to malo byt so snimkami z fotoaparatu v poradku. Vdaka za upozornenie.

    rtg11.10.2014 - 16:07 Trvalý odkaz

    nechapem jednu vec, Xperie robia mizerne fotky, ale ked ich rovnake fotaky pouziju v iPhonoch, tak su fotky neporovnatelne lepsie

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.10.2014 - 16:55 Trvalý odkaz

    To pretoze zalezi aj na tom ako systém s datami zo snimaca nalozi. A iOS ma softvérové spracovanie na inej urovni. Kym system vo viacerých xperiach musi stihat segmentaciu zariadeni a snimacov, iPhone je iba jeden. Alebo dva.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease11.10.2014 - 18:15 Trvalý odkaz

    Kebylen v iPhonoch. Sony snímače sú takmer všade kam sa pozrieš: Samsung, LG, Toshiba, Alcatel, OPPO, Huawei, Xiaomi, Fujitsu, ZTE, Lenovo..
    Žiaľ takmer vždy s lepším výsledkom ako u Sony. Proste ten software post-procesing nevedia (NECHCÚ) doladiť..
    Ale tak fotí to aspoň nadpriemerne a má to INÉ, dla miňja, podstatnejšie benefity.

    Enceladus11.10.2014 - 23:11 Trvalý odkaz

    No.oproti mojej z1c to az taka slava nie je.vydrz rovnaka- pri zapnutej stamine,fotak ten isty a o nicom,ale na fotenie mam zrkadlovku :-) par veciciek na vyse co by som asi nevyuzil android taky isty 4.4.4 je fajn,ale predna strana sa mi velmi paci.skoda,ze moja nie je aj z predu biela.len zozadu,chcel by som sa alw vyjadrit k ramu z plastu.na z1c je kovovy,mne osobne to nevadi,lebo ja beriem mobil ako spotrebny tovar a skrabance v zadu a ci na boku ma nejak nerozhadzu,ale kovovy ram ak nemas v puzdre,obale atd.a pod.sa ti tak rychlo doskriabe a osucha,a nejakeho pedantika by to nastvalo,ale myslim,ze ten pevny plast dookola bude pre pedantov dobra vec.inac ako tak pozeram tak zase sa ziadny zazrak nekonal.btw,z3c nema 3GB RAM? Ale manzelka mala nedavno nizsie zivotne jubileum (30) a chcela by vraj nejaky mobil.je zaryta pouzivatelka samsungu,ale uz som ju spracoval a presvedcil na sony,ale mame problem,sony xperia z3 sa jej velmi paci,ale mne nie :-) musim ju presvedcit na z3c a potom sa modlit,nech sa jej zhnusi a ja si ju rad zoberiem do vrecka :-D som rad,ze od recenzenta konecne pocujem aj chvalu na SONY nie len same dehonestujuce vety.SONY je naozaj dobra znacka smartphonov,ale nikdy nic nedotiahnu do dokonalosti a viem to uplne presne,lebo od mobilu,cez zrkadlovku az po telku mam znacku sony.naozaj,su vyborni,ale robia niektore veci urcite naschval.pekna recenzia,dakujem.

    ondrakomous12.10.2014 - 00:09 Trvalý odkaz

    do Samsungu bys ji musel nahrát cyanogen. ted tam dali ochranu soukromi. googlu z toho tečou nervy. dokonce to chcou koupit.aby ten projekt mohli zničit.jinak nadstavba od Samsungu je nejhorší. pomalá. zasekana. jednou zkusí to rychly prostredi od Sony a už se nebude chtít vrátit. nejhorší je u Samsungu to zvukovy zblunkani/kvakani. odemknes telefon kvak. zamknes telefonkvak. přijde SMS kvak. pises sms kvaka to. je úplně jedno jestli je telefon z plastu nebo kovu. hlavně se nesmí ohýbat v kapse. poskrabani zadního krytu je problém u unibody. tohle by si vyrobce mel pohlidat např. lenovo s850 za poloviční peníze nabizi mobil s odolným sklem na zadní strane. co se tyka fotaku, tak me prijde dost dobry. foti dobre. treba fotka s tim panoramatem hor a tim jarmarkem, nebo coto je. ta je perfektni. subjektivne se mi libi vic fotky z xz3c jak lumie 930. byla recenzovana taky nedavno na fony sk. s takovym mobilem muzes nafotit lepsi fotky jak ze zrcadlovky za 4000euro. zalezi jak ses dobrej.

    Bloodeye13.10.2014 - 13:40 Trvalý odkaz

    Zaujimave, ze nikto sa v recenziach nezmienuje o nylonovych rohoch telefonu. To ste vsetci slepi ci ako :) Sluzia na zmiernenie padov telefonu. To je velke plus a nikto to v sk/cz recenziach nezmienuje.

    A pri porovnaniach reproduktorov s HTC nezabudajte, ze SONY ich ma vodeodolne. Takze az vodeodolne HTC One eye ukaze, ci budu rovnako kvalitne ;)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne13.10.2014 - 18:09 Trvalý odkaz

    Priznam sa, doteraz som si nevsimol, ze by rohy boli odlisne.. :D Aj to zmiernenie padu treba brat s rezervou.. ked to raz spadne na beton, nepomoze mu ani nylonovy roh...

    Michal14.10.2014 - 03:38 Trvalý odkaz

    Telefony Sony su spredu aj zozadu sklenene, to dava hned logiku že sa nejedna o outdorový telefon. A pravda da že ked to raz zle padne na beton tak sa to rozbije a na týchto telefonoch je to vela škody lebo aj ten zadný kryt stoji 50 euro a to nehovorim o tých LCDečkach. SOny ma však tak trochu evolučnu konštrukciu, telo pristroja je nesmierne odolne lebo je kompletne stačene, zliate pod tlakom, tie telefony su nesmierne pevne a komponenty v nich su na milimetre presne pevne zasadene, tieto telefony omnoho lepsie odolavaju otrasom a mikrootrasom )povedzme tak ako to je v pripade hodinie Casio z rady G-shock) tým je to telefon odolnejši trebars na bicykel do terenu, lebo tie rozne senzory ako gyroskop ci akcelerometer , kompas..oni nezblbnu to otrasoch a uderoch. K samotnemu telefonu sa moc vyjadrovat nechcem, vsade ale uplne všade na všetkých zahraničných svetovych forach a recenziach ho vychvaluju do nebies..Na gsm arene ma razom uživatelmi dané najvyššie znamky. Porovnavaju ho kde tu s čím kolvek, každý nad týmto pristojom žasne, ako sa taký HW, stereo repro, display baterku podarilo vložit do tak maleho tela ktore je este aj vodotesne. Sony piše takýmito modelmi evoluciu vo vyvoji smartfonov a zo všetkých vyrobcov tak proste najviac napreduje. Ano je to kročik k dokonalosti. 6iadny mobil nebude nikdy dokonalý..ale ak ma k nemu nejaký najbliššie tak to je Z3c.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.10.2014 - 10:52 Trvalý odkaz

    Tak SONY ma na krku dalsie minus. Objavuje sa coraz viac reportov, ze telefony Z3C praskaju same od seba.

    http://forum.xda-developers.com/z3-compact/general/glass-cracking-t2899…

    Pokazit taketo skvele zariadenie, najskor DRM klucmi, ktore nejde obnovit po odomknuti bootloaderu, a teraz aj odflaknutou konstrukciou SONY k zisku nedovedie...

    Tych prasknutych je reportovanych len niekolko pripadov zatial, a len cas ukaze, ci budu pribudat, a ako sa k tomu postavi spolocnost.

    Skoda, lebo Z3C je naozaj fantasticky pristroj.... kym je v poriadku, a kym pouzivatel neodomkne bootloader.....

    edit:
    viacere reporty su duplikaty, a nazory sa roznia, presiel som si ich este raz poriadne.. a zistil, ze napriklad nemeckemu webu areamobile praskla zadna cast pri testovani

    http://www.areamobile.de/handys/4275-sony-xperia-z3-compact/testbericht

    SONY oznamilo, ze sa jedna o jediny pripad.

    Nech si obraz urobi kazdy sam, ja len dufam, ze ak sa to stane mne, pojde to nejak vyreklamovat.

    Ray Ben14.10.2014 - 20:31 Trvalý odkaz

    Aké svetoborné inovácie, display sa dá zobudiť po dvojkliku, ovladanie v rukaviciach, 20,7mpix fotoaparát s priemernou kvalitou fotiek dostupné len v manuálnom režime,ľahko poškrabatelný zadný kryt a veľa iných úžasných zbytočnosťí a to všetko len za cca 520eur. No nekúp to

    Bloodeye15.10.2014 - 10:45 Trvalý odkaz

    Rayben, kazdy telefon ma nejake muchy, ale Z3 ich ma najmenej. Som typ, ktory musi mat vzdy najlepsi mobil a Z3c to vyhrala, alebo mas nieco lepsie?

    Odvcera som hrdym majitelom a neviem si ho vynachvalit. A to som presiel zo SE-NOKIE-SAMSUNGU-HTC na SONY a mozem potvrdit,ze je to firma, ktora sa najviac snazi svoje modely priblizit k dokonalosti :)

    Mimochodom, tie reproduktory nie su az take zle ako ich recenzent opisuje. Mal som predtym HTC M8 a aj ked hlbkovo sa mu Z3c nepriblizuje, na pocuvanie to uplne staci. Zvuk je pravdepodobne horsi aj z dovodu vodotesnych membran

    Knoxville16.10.2014 - 00:36 Trvalý odkaz

    Napis poziadavky alebo si vytvor v nakupnej poradni temu.Za mna Z2...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.10.2014 - 00:58 Trvalý odkaz

    Za mna asi nexus5. Aj napriek propagovanym negativam je to skvely pristroj. MOŽNO este prva genracia Moto X. G3 laguje pri tom megarozliseni, ak ho das vedla staruckeho nexusu5, uvidis rozdiel. Z2 nie je zlá volba pokial ti nevadi vacsia tehla, chybu neurobis. Samsung neviem, nie som fanusikom Touchwizu, hoci ma zauimave funkcie, stale je to relativne pomale prostredie...
    Ak chces root tak Z3C zatiaľ nie. Je to fantastický pristroj, no ma nejake porodne bolesti pri uvedení na trh...

    Nightmare16.10.2014 - 01:16 Trvalý odkaz

    zamna LG G3 alebo tuto Xperiu Z3 Compact...nahodou kamos ma G3 32GB (3GB RAMka) a nelaguje nic,displej v pohodke

    holubbn16.10.2014 - 01:19 Trvalý odkaz

    NEKUPUJTE TO zamrza .
    švagrina v španielsku si ho kupila a zamrza.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease16.10.2014 - 01:59 Trvalý odkaz

    Normálka, v Španielsku všetko po sezóne zamŕza..

    JaroB16.10.2014 - 02:25 Trvalý odkaz

    Zamŕza ti hlava a klávesnica ... teda ak píšeš o Z3C...

    janesbond116.10.2014 - 04:16 Trvalý odkaz

    stn32: Pokiaľ chceš fon aj na fotenie, tak Sony určite nie.. Vtom prípade Samsung alebo LG

    janesbond116.10.2014 - 09:10 Trvalý odkaz

    Nemusíš mi tu googlit, ja som s5 osobne porovnal s z1,z2 a z3 a ako foťák či kamera sa mi S5 páčil viac. G3 tak isto. Za denného svetla dajme tomu, pri fotení v interiéri jednoznačne Samsung. No ale každého vec čo si kúpi. Z uvedených celkovo by som šiel asi do G3. Je to ozaj krásny podarený "stroj"

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.10.2014 - 10:48 Trvalý odkaz

    jj automatika sony za vela nestoji, manualny rezim odmeni snahu jakz takz ale napr na automatiku iphone alebo note3 to nema...

    ondrakomous16.10.2014 - 20:50 Trvalý odkaz

    si nevidel jak foti ZTE Nubia Z7 s sonackym chipem, bys koukal. predni a zadni kamera fotky jak vino.

    janesbond116.10.2014 - 21:35 Trvalý odkaz

    Odpovedal si si sám a stotožňujem sa s tvojím názorom.. Ak máš možnosť si ich na živo odskúšať,tak to sprav, určite si vyberieš správne.. Ja tipujem, že v takom prípade Ťa g3 ohúri najviac ;)

    Peto16.10.2014 - 21:36 Trvalý odkaz

    Precitaj si recenzie, ale raz vidiet je lepsie jak 100 krat pocut

    ondrakomous16.10.2014 - 22:08 Trvalý odkaz

    na gsm arene je v recenzi srovnani z3c, iphone 6, samsung alpha a rozhodne bych tady netvrdil, ze z3c foti nejak hur, to proste neni pravda. kdyz napise gsm arena "camera very good", tak sou karty rozdany.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.10.2014 - 22:55 Trvalý odkaz

    Rozhodne Z3C zle nefoti, ma vsak svoje limity a fotky najma krajiniek su otrasne, ked som sa hrabal v archive a porovnaval + - rovnaky vyhlad z okna, bol som prekvapeny kolko detailov vytiahol 8MPx Samsung oproti mesacnej 20MPx novinke... nastavenia a experimenty vsak su na strane Z3C a aj ISO12800 ma zmysel. Hoci detaily na snimke nie su skoro ziadne, dokaze urobit fotku aj v totalnej tme. Aj ked potom je aka je, ale je aspon nejaka a to je vzdy lepsie ako ziadna. Inac je to dost otravne, ze SONY nedokaze venovat cas na vyladenie algoritmov ako napr. Apple, ktory s 8MPx snimacom v 6/6+ uplne zadupal konkurenciu do zeme...

    Ale rozhodne Z3C nema zly fotak, ak je v teste 5 fotomobilov piaty, stale je to top5 co sa na trhu da zohnat, a su tony ovela, ovela horsich zariadeni.

    ondrakomous16.10.2014 - 23:21 Trvalý odkaz

    no nevim, jestli si cet tu recenzi na gsm arene, ale iphone je nejhorsi podle tech fotek. oni to srovnavali v nastaveni pro 8mpx. nedelaly vyrezy z 20mpx a tam se prave lame chleba. meli to nastaveny na 8mpx superior auto a hodne slusny. ve vyrezech jednoznacne nejlepsi fotky. podle me iphone 6 nema vubec vylepseny snimac, je to stejny fotak jak u 5c. jsou to jenom klasicky jablickarsky reklamni triky. z3c je nejlepsi mobil na trhu pomer cena/vykon. vubec bych neuvazoval o applu, kvuli tomu jak se ten mobil osklive ohyba a Lg je divny kvuli tem tlacitkum. s5 je zase zmrsenej jejich grafickou nastavbou.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne17.10.2014 - 01:34 Trvalý odkaz

    Nie, recenziu som necital, ale za cca 9 dni som urobil mozno 1000 snimok. Fotoaparat je navykovy je to radost s nim fotit, ale ja neviem pre mna to nie je celkom ono, aj Nexus5 ma krajsie snimky ked konecne zaostri a trafi bod zaostrenia.. Na jednej strane su moznosti a nastavenia, scenicke rezimy, na druhej ten pocit, ze v kazdom smere je to tak 8/10, co je vyborne, stale vsak su zariadenia, ktore daju aj 10... iPhony sice maju rovnaky snimac, maju vsak odlisne algoritmy pri spracovavani obrazu a hoci ten rozdiel nie je extra markantny, je stale vidiet.

    ondrakomous17.10.2014 - 01:47 Trvalý odkaz

    jo, ale nemusime z toho delat western, na praskani pro bezny lidi to bohate staci. pokud budes chtit delat profifotky, tak ti mobil stacit nebude. to je proste fakt. musis si koupit jejich NEX, ted tomu rikaji alpha. nejlip fullframe. z toho sou potom videa a fotky.

    Michal17.10.2014 - 02:03 Trvalý odkaz

    Wayne maš dobre nazory dobre sa mi čitaju tvoje prispevky, diky. Ale tu davam za pravdu viac ondorvi, je to stale mobil, čo človek chce od mobilu? od snimaču ktorý je celým svojim telom menší ako bobula hrachu? žiadny mobil nech bude akýkolvek nikdy ale nikdy nebude stvorený na profi fotky a nikto nikdy ho na profi fotky nebude ani potrebovat. Vždy to bolo a je o tom, že si spravis selfie že spravis momentku že sa s kamošli odfotiš v bare ked po 100rokoch sa s nimi konečne stretnes po tom ako ste sa rozutekali po strednej alebo vysokej škole všetkými smerami do sveta.. A na to tento fotak a viac menej skoro každy v cenovej hladine mobilov 200e a viac stači. Skor by som investoval vo vývoji do tých predných kamier alebo do sSW vychytavok. JE zabavne ked fotak niečo navyše dokaže ked ma dobre softy na upravu či retuše face warpy a neviem čo, ked možes streamovat videa hned na facebook alebo zoutube, robit fotky zo zvukom alebo gifka, tvedy vznikne mnoho zabavnych počinov. A nikto nepozera na detaily pod lupou či na tých stranach kde sa obraz konči či tam je vačši či menši šum. Ak mame bodovo ohodnotit cislom 10 ako najlepši, fotak na mobile ktorý bol doteraz vyrobený tak Z1-Z3 by som kvalitovo dal na 8 možno 8 a pol z 10 s tým suhlasim..A to stači bohato nie len pre bežných ludi ale aj pre naročnejších. Zase na strane druhej tie fotaky s hodnotením 10 určite neponuknu tolko funkcii rozsirení a zabavy. U Sony to je velmi dobrý a rozumný kompromis ktorý nikoho nemože sklamat.

    janesbond117.10.2014 - 02:17 Trvalý odkaz

    Michal.. Ale môže....Áno je pravda,že mobil bude vždy len mobil a nemôžeme mať top kvalitu fotiek, ale keď dokáže nejaký mobil za 400€ urobiť pekne fotky A to aj pri slabom svetle, tak dosť sklame človeka, keď fon v tej istej cene, alebo aj drahší, také fotky už nespraví. Napr. pri odfoteni seba alebo niekoho, ten dotyčný vyzerá ako voskova figurína,lebo ten fon pri slabšom svetle má dosť veľký šum a ten je kompenzovaný nejakým softvérovým vyhladzovanim aby to ako tak vyzeralo..(sony)

    Michal17.10.2014 - 02:25 Trvalý odkaz

    Bežne robím opitý v noci po vonku profesionalne fotky z dorazom na detaily najma ked fotim grcajucich kamaratov tak mi maximalne zaleži na tom aby ich quatro formagi čo hodia na podlahu nevyzeralo ako vyhladena voskova figurina. Ja neviem či žijem medzi zlými ludmi alebo..ale fakt nepoznam nikoho z mojho okolia čo by si zakladal na profi zaberoch mobilom už v akejkolvek situacii. Mal som jedneho zakznika raz, ktorý si na tom zakladal, ktorý za mnou prišiel so slzami v očiach že potrebuje pomoct a vymenit dotykovu pluchu na mobile. On vravel že ten mobil potrebuje lebo je stavebny inžinier a v praci velmi vela foti a najma v zlom svetle pod zemou a podobne a že ma tisice fotiek a potrebuje mat funkčný boli kvoli praci. Jediný človek čo fakt si zakladal na kvalite fotiek v každom ohlade. Btw len pre male info, mal Sonyerisson Satio.

    janesbond117.10.2014 - 02:33 Trvalý odkaz

    sorry kus mi to zblblo A poslalo 3 krat

    janesbond117.10.2014 - 02:43 Trvalý odkaz

    Potom nechápem, prečo sa bavíme o mobiloch, ktoré stoja niekoľko stoviek eur, keď si nezakladáme na takých detailoch.. Potom načo aj fullhd? Načo toľko farieb? Veď je to len mobil..(za 400€ či kolko).. Ja osobne keď mám vysolit za mobil toľko peňazí, tak si potrpim teda na každý detail..
    nakoniec, načo sa robia kvalitné mobily? aby človek mal kde vyhodiť peniaze? či aby si zahral len kvalitnú hru? (V ktorej vidí viac detailov že?).

    ondrakomous17.10.2014 - 17:56 Trvalý odkaz

    tak se podivej na novy jabko jaky je to hnus. a stoji pomalu 1000euro. Placka, kterou ohnout petilety kluci v obchode a kdyz to vemes kolem a kolem, tak je to jenom hracka na machrovani. Xperia z3c stoji polovinu a naprosta spicka. Zadny luxusni fotky neudelas s mobilem, je v tom pidichip. je to proste elektronika, spotrebni zbozi, jsou to vyhozeny penize oknem. zalezi na tobe jestli ses ochotnej vyhodit oknem 400euro nebo 1000euro. oboji je o nicem. Dovolil bych si jeste malou poznamecku, ale je straslive dulezita. JIny telefony chodi do GSM areny, jiny jdou do volnyho prodeje a jiny chodi do napr. Vodafonu. Kvalitni telefony se dneska prakticky nedelaji. A je uplne jedno jestli je to apple, motorola, samsung, lenovo, sony.

    Peter25.12.2014 - 16:46 Trvalý odkaz

    Testoval som tento telefón niekoľko dní a môj záver je, že je takmer dokonalý. Skvelý displej, rýchlosť, UI, skoro najlepšia výdrž mobilu v súčasnosti, ... Až na ten foťák. Nefotí zle, ale na iPhone a hlavne na Note 4 to nemá ani náhodou.

    Knoxville25.12.2014 - 20:11 Trvalý odkaz

    Tak si kúp Z3 compact a budeš mať super výdrž.Nemožeš mať všetko,už to pochop.
    Vždy je niečo na úkor niečoho...

    Peter25.12.2014 - 23:11 Trvalý odkaz

    Villík, dobrý foťák nie je na úkor výdrže batérie. To s tým vôbec nesúvisí. Kúpil som Note 4 a mám tu na testovanie aj Z3 Compact. Note 4 možem vrátiť. Len teraz sa neviem rozhodnúť, či je pre mňa dôležitejšia dokonalá výdrž alebo dokonalé fotky. Či so sebou vláčiť ešte lacný kompakt a lacnú kameru alebo powerbank a nabíjačku. Nie som profesionálny fotograf ale občas musím spraviť dokumentačné fotky a video na web. Málokedy som z firmy von na viac ako pár hodín, ale občas sa dostanem do terénu. Teď babo raď! :-)

    Knoxville26.12.2014 - 00:08 Trvalý odkaz

    Na tie tvoje kvázi dokumentačne fotky a video na net ti staci aj Z3 compact.Ked ides von a mas nieco odfotit je lepsie mat "horsie fotky" ako vybity mobil...

    Peter26.12.2014 - 18:21 Trvalý odkaz

    Zrejme nepoznáš význam slova "kvázi", každopádne máš v poslednej vete pravdu. Môj Note 4 ide 24:37h od plného nabitia a má už len 5% energie. Z toho cca 8 hodín v plane. A obrazovka bola zapnutá 5:15h. Veľmi slabá výdrž oproti Z3C. :-(

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne26.12.2014 - 20:37 Trvalý odkaz

    5:15 je na 5.7" podľa mna intergalakticka vydrž, najmä ak surfujes svetle stránky na amolede... Z3C mi dávala asi 6h displeja vrátane hier bez akéhokoľvek obmedzovania a to mi stačilo na 2.5 dňa cca...

    nerd26.12.2014 - 22:15 Trvalý odkaz

    Ked ti telefon vydrzi v pohode 24 hodin tak to snad staci, raz za den sa snad k nabijacke dostanes.
    Kazdu noc mam telefon na nabijacke a je mi uplne jedno ci vydrzi 36h alebo len 18...

    Peter27.12.2014 - 11:25 Trvalý odkaz

    Wayne:
    http://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z3-Compact-battery-life-test…
    Pozri si tam tabuľku výdrže. Z3C cca 10 hodín, Note 3 cca 6 hodín. To je dosť veľký rozdiel. Ak na tom hráš náročnú hru, tá ti vyšťaví každý mobil veľmi rýchlo. Oni V teste použili skript, ktorý simuluje prehliadanie webu. Hry nehrávam. Podstatné je, že ak sadnem na bicykel a Note bude mať 30%, tri hodiny so spusteným Runkeeperom, 50 fotkami a 2 telefonátmi to nevydrží. A podstatné je, že ani môj powerbank ho neutiahne. 2A proste nestačia udržať stav nabitia pri spustenej aplikácii. Stihol som to už otestovať. iPhone mi to utiahlo A určite aj Z3C. ... Teraz pozerám, že mám obrazovku zapnutú 55 minút a baterka klesla o 12%. Ešte mu dám šancu.