Nainštalujte si Windows Phone 8.1. Poradíme vám, ako na to

  • ondrakomous 22.04.2014 - 18:43

    toto bych nedoporucoval zkouset, prece jen je to verze pro developery, neni to urceny pro beznyho uzivatele a sirokou verejnost, uz sem se setkal s tim, ze pak borci breci, ze jim treba nefunguje market a uz s tim nedokazou nic delat.

  • MoPed22.04.2014 - 18:43 Trvalý odkaz

    vsetko super, ale co takto aj vysvetlit negativa a hlavne, ze to nie je final ?? teraz kazdy chumaj nainstaluje WP8.1 a zas budu vsetci nadavat, ze im nejde toto, nejde tamto, seka im hudba a podobne vtakoviny

    ondrakomous22.04.2014 - 18:52 Trvalý odkaz

    oni uz ten update delaji pomalu rok, termin nikdo nevi, sou to desni sneci, tato verze nema pozitiva, je plna negativ, ty chyby budou opravovat dalsiho pul roku, minimale, no, a kdyz to vyjde na vanoce, tak budeme vsichni slavit, kluci diky. vylepseni jsou dve, pruhledny dlazdicky a notifikacni lista, kterou ma android pet let, mozna vic, bombastickej pokrok. dalsi pozitivum je, ze nokia se prestane jmenovat nokia, a "nokie" s androidem nebudou mit google market, vitej ve svete blaznu. ani se nedivim, ze je android tolik let drti.

    Dominik22.04.2014 - 19:47 Trvalý odkaz

    ondrakomous trepeš neskutočné bullshity, navyše DP nieje prístupné pre každého, len pre developerov, to sú ľudia ktorí si za ten účet zaplatili a pracujú na rôznych aplikáciách, fór je v tom, že sám mám DP účet, nemusím ti vymenovávať aké pozitíva prináša WP8.1, pretože je ich hodne a človek ktorý v ruke WP8.1 nemal, o tom nemôže vedieť nič.

    WP7.8 bola stonásobne stabilnejšia a rýchlejšia so stonásobne slabším HW v porovnaní s android high endami, stabilita, výkon.

    Android, fú, najrozšírenejší OS, lebo je v každej zabugovanej sračke.

    Lenka Ivančíková22.04.2014 - 19:53 Trvalý odkaz

    V clanku je uvedene, ze ide o developersku verziu a oficialny update sa caka v najblizsich mesiacoch. A ze tento postup je len na vlastne riziko s moznou stratou zaruky. Zrejme je to individualne, ale mne funguje vsetko.

    DoubleG22.04.2014 - 20:00 Trvalý odkaz

    Treba si to osobne skúsiť. Momentálne testujem na Lumii 520 a všetko šľape tak ako má.
    Čo sa týka aplikácie hudba, celkové zrýchlenie nastalo po vypnutí vysielania v nastavenia apky. Mimo to, je to oddelená súčasť systému, takže aktualizácie na nápravu prídu v blízkej dobe (hneď prvá už dnes).

    ondrakomous22.04.2014 - 20:08 Trvalý odkaz

    nazev clanku se jmenuje "Nainštalujte si Windows Phone 8.1. Poradíme vám, ako na to", asi sis to zapomnel precist, cos mi tim developerskym uctem jako chtel rict, na 920 nesel do nedavna ani market ve verzi 8,1. nikdo netvrdi, ze je windows pomaly, napsal jsem "jsou desni sneci", to znamena, ze updaty trvaji dlouho, nevim, co microsoft ladi pres pul roku. narazel jsem na absurdni rozhodnuti ze strany microsoftu, uvedu priklad povoli android-zakazou google, asolutni nonsense, to tvrdi vsichni, i ti z odbornych kruhu, dalsi nonsense prejmenovat nokii na microphone, dyt si z toho akorat lidi na netu delaji srandu. tady v redakci rikali, ze windows je konkurence schopny, myslim si, ze je porad znacne omezeny v poctu kvalitnich aplikaci. A toje prave to nejvetsi omezeni pro beznyho uzivatele, pac my jako chcem clash of clans a jiny kvalitni gamesy, pac nas ty telefony staly fakt balik! rekni to svymu sefovi, kdyz ses ten vyznamnej developer. na ostatnich platformach sou davno Plants vs. Zombies 2, proc ne na windows? proc nemam idos jizdni rady na windows? a proc jizdni rady od nokie nepodporuji CR? proc v nokia camera nejsou dotazene funkce zaostreni pohybu a akcni snimek, kdy mi to sklada nesmysly, ktery v zaberu vubec nejsou? proc nikde v nastaveni fotaku nemam mereni expozice/nejdulezitejsi funkci? proc kalendar vidim zmenseny a nevidim jednotlive utalosti? proc mi mizi v noci 10% baterky? proc ma ie vyhledavaci listu dole a zabira mi 0,2palce uhlopricky pri surfovani? proc mam v nastaveni zamykaci obrazovka a dal otoceni obrazovky, proc to neni v jedny sekci, kdyz se tyka obrazovky? zase proc mam oddil jazyk+oblast a dalsi sekci rec?proc mam v systemu ikonu ucet nokia, uplne mimo nastaveni uctu. proc mi v nocnim rezimu sviti cely display a nesviti jenom hodiny?-na co je app social, zase nejaky nastaveni uctu dany jenom tak?!----premyslite vy vubec u toho?

    jarpo22.04.2014 - 21:37 Trvalý odkaz

    ,,na 920 nesel do nedavna ani market ve verzi 8,1."
    Trepeš! Na dvoch L920, na ktorých bol WP8.1 inštalovaný hneď druhý deň po uvolnení, ide od začiatku všetko na jedničku, samozrejme vrátane marketu. Tak isto na jednej L820 ktorú má brat.
    Netvrdím, že je to konečná verzia, ale šlape výborne.

    ondrakomous22.04.2014 - 21:44 Trvalý odkaz

    ne, on totiz ten dotycnej pouzil nejakej developerskej ucet, jinej ne ten svuj, pak se nemohl z nejakyho duvodu dostat do marketu, no a pak se nemohl dostat ani k te puvodni verzi systemu, cili si totalne rozhasil telefon. treba microsoft zjistil, ze je spion od googlu nebo normalni podvodnik. a prave proto jsem musel zakrocit. pozor, toto je verze jenom pro vyvojare, neinstalujte si to, neni to bezpecne.

    kiko2022.04.2014 - 22:05 Trvalý odkaz

    práve inštalujem, len sa chcem spýtať že keď sa vrátim na wp8 ostane mi aj záruka ?

    ondrakomous22.04.2014 - 22:08 Trvalý odkaz

    proc sem tady psal asi sedesat vykricniku, prave si prisel o zaruku.bezva konecne sme developeri, nez nam microsoft posle faktury. vidim ozubeny kolecka, hosi, neco se deje. neco to migruje, pomoc!!! co mam delat?....ty vogo, modlim se, aby se spustil android. mam v tom 16gb erotaku s paulou wild, tzv. vintage, trosku nam ta migrace vazne.

    DoubleG22.04.2014 - 22:22 Trvalý odkaz

    ondro, ten tvoj dotyčný bol asi totálne mimo... čo ma s tým spoločný developerský účet? od čias GDR 3 update (black), je to povolený postup od MS ako sa dostať k najnovším verziám OS práve kvôli ladeniu aplikácií ešte pred vydaním oficiálnej aktualizácie. Nič viac. Už len samotný proces inštalácie, ktorý je riešený cez OTA hovorí za všetko.

    A čo sa týka reklamácií, tak doteraz som sa nestretol v diskusií či v SK, CZ alebo globálne, kde by neuznali reklamáciu kvôli developer preview. Kto a ako bude skúmať, či ste vývojár aplikácií alebo nie? Nikto.

    ondrakomous22.04.2014 - 22:31 Trvalý odkaz

    k te aktualizaci te ten telefon musi vyzvat automaticky, pokud to tam nahrajes sam, tak je to podle me na stejny urovni, jak kdyz tam nahrajes nelegalni soft, nejsem pravnik a neznam presny vyklad, ale myslim si to, musel bys asi nejak prokazovat, ze si developer, cili odbornik, protoze v zakone bude nejaka obecna formulka, "neodborny zasah", taky nevim, jak to mate vy na slovensku. tady ti telefon na reklamaci nevezmou, staci, kdyz te uvidi ve dverich, kamaradka takhle reklamovala samsung s4, to sem asi nemel nikdy rikat, ale on ji fakt blbnul reprak, teda v mem pripade to byla spis vyhoda. mela samsung, tak sem ji porad premlouval do nokie, rozumis, spravnej fanousek samsungu. neco jako ochrana spotrebitele tady neexistuje, v televizi to dela akorat parta "erudovanejch" babicek, to bola len taka pikoska....doplneno po updatu. win 8,1 Prvni system na svete, ktery mi sezral za 5minut 15% baterky. Jo a diky, ze ste z jednoduchyho systemu udelali slozitej android.

    LAPoska22.04.2014 - 23:47 Trvalý odkaz

    ondrakomous neonanuj tu... vypni vsetky automaticke aktualizacie aplikacii a synchronizacie a nebude zrat o nic viac... ked nepomoze, tak tovarenske nastavenie urcite pomoze... ja mam 8,1 uz asi tyzden(hned vten den som nahodil ako vydali) a vsetko funguje ako ma na 925

    Lenka Ivančíková22.04.2014 - 23:52 Trvalý odkaz

    kiko20, teoreticky ano, ale ked sa tam nahra spat povodna ROM, malo by to byt vsetko v poriadku. Ondro, po nainstalovani developerskej aplikacie, ti ten telefon ponukne aktualizaciu sam, automaticky. Nie je to nelegalny sotf. To nie je ako "varena" ROM u Androidu. Zalezi aj od postoja servisu.

    ondrakomous23.04.2014 - 00:16 Trvalý odkaz

    Dobře nezazvoní mi ráno budik. Pac se mi tou aktualizaci vybila uplne bateria. Zazalujem ich o 1mil. Dollarou.

    Miroslav23.04.2014 - 00:50 Trvalý odkaz

    akurat to skúšam na lumii 920 a vsštko zatial fachá v poriadku, chcel by som sa opytať že dufam ž s tym developerskym kontom ktoré som si vytvoril pre získanie 8.1 sa nespájaju žiadne poplatky či?

    DoubleG23.04.2014 - 01:53 Trvalý odkaz

    necro: ziadnych poplatkov sa nemusis obavat, je to uplne free

    ondrakomous23.04.2014 - 05:41 Trvalý odkaz

    Uz vim, co mi vadí na nastavení, chybi tam jednoduchý graficky ikony. Příklad display mala ikona displaye. Klávesnice mala ikona klávesnice. Baterie jednoduchá ikona baterie. Za tento genialni nápad si uctuju 30000dollarou. Pac text sam o sobě bude dycky neprehledny.

    Bajzik2623.04.2014 - 10:06 Trvalý odkaz

    Developer verzie inštalujú na iOS "neoficiálne bez devúčtu" už od iOS 6 a teraz sa tu idú všetci rozhorčovať že na fony.sk vyšiel článok ako to spraviť s WP 8.1 :D ...

    Richard Hombauer23.04.2014 - 11:04 Trvalý odkaz

    Bajzik, rozhorčuje sa tu len jeden človek ;)

    ondrakomous23.04.2014 - 11:16 Trvalý odkaz

    Jako vylepšení tam sou, ale cekal sem u fotaku např mereni expozice. Bodove stredove atd..dale sem cekal formát 1:1, pac instagramujes dycky cverec, chvalim seriovy snimani a autofocus, konečně slusnejsi automatika, baterku to moc nezere, takže parada. Dlazdicky průhledný supr. Rychlost spickova. Google úcty supr. Co me nejvíc stve je polozka nastavení, desne chaoticky a nepřehledný a slozity pisu to minimálně po ctvrty. Kalendář vypadá konečně jako kalendář, driv vypadal jak pestrobarevna placacka na mouchy.....instalace trvala tak hodinu, vše funguje na jedničku, zítra to můžete vypustit, diky kuci, sem prijemne překvapen.Nokia forever!!!

    jarpo23.04.2014 - 15:34 Trvalý odkaz

    Ondro, žiadny OS nebude nikdy bez chýb, resp. v každom nájdeš niečo, čo ti nebude vyhovovať. Musíš si len vybrať ten, kde nájdeš najmenej mínusov pre teba...

    ondrakomous23.04.2014 - 16:43 Trvalý odkaz

    Kdybys mi to neřek, tak to nevím, stridam smarty pomalu jak muj sef manželky. takze aktualizovano, vydrz baterie je fantasticka, system skoro nezere! neuveritelne, fotak se taky vyrazne zlepsil, myslim, ze to meri jinak expozici v interieru, driv to melo dost problemy s prepalama, hlavne v interieru napr. svetlo z oken, ted uz je to lepsi, testovano na lumii 920.

    aesace24.04.2014 - 12:43 Trvalý odkaz

    Vcera som naistaloval, takze sa estelen zoznamujem, ale uz teraz mozem povedat, ze zmien je viac nez som cakal a prinasaju vela pozitiv. Nemozem si pomoct, ale po prechode z androidu(3 mobily) na WP8, som celym tymto systemom prijemne prekvapeny. Nehovorim,ze je dokonaly, ale je ovela prehladnejsi a pritom dost vsestranny. Este by to chcelo rozsirit pristup k file systemu, nastavit lepsi pristup k zmene vsetkych moznych nastaveni pre developerov, ale mozno prave tym by sa z toho stal dalsi lemravy android...
    Kazdopadne 8.1 prinasa super kalendar, notifikacnu listu, zmenu dlazdic pre vacsie displeje, pribudli drobne ale uzitocne vylepsenia v nastaveniach - spotreba dat, notifikacie aplikacii a pod..A vsetko slape bez problemov. Takze spokojnost.

    ondrakomous24.04.2014 - 21:38 Trvalý odkaz

    chlapci, ako sa robi downgrade?

    DoubleG24.04.2014 - 23:23 Trvalý odkaz

    Stiahneš si oficiálny program Nokia software updater for retail. A ten ťa už bude navigovať graficky krok po kroku. Pozor, prídeš o všetky veci. Tak si urob všetky zálohy.

    Peter Stúpala25.04.2014 - 11:48 Trvalý odkaz

    Ďakujem veľmi pekne za článok! Včera som to nainštaloval na moju Lumiu 820. Priznám sa, mal som z toho vytvorenia dev.účtu a aj samotnej inštalácie trochu obavy, lebo nie som žiadny expert na takéto veci, ale vďaka Vášmu článku išlo všetko hladko... WP8.1 je teraz oveľa variabilnejší. WP urobil touto aktualizáciou veľký krok dopredu.

    Lenka Ivančíková25.04.2014 - 12:39 Trvalý odkaz

    Sme radi, ze neboli ziadne problemy. :-) Aj podla nas je WP 8.1 opat o nieco viac konkurencieschopny system.

    Martina4626.05.2014 - 08:21 Trvalý odkaz

    instaloval niekto na lumiu 625? uz som to raz isla spravit, ale obavy mi nedovolili, stve ma na 8 dost zakladnych veci, co 8.1 riesi.

    DoubleG26.05.2014 - 11:43 Trvalý odkaz

    Nemusis sa obavat, postup je jednoduchy a rovnaky pre vsetky windows telefony. Telefon si sam bude instalovat upgrade, cela sranda trva polhodinku az hodinku podla okolnosti. Osobne mam wp 8.1 od sameho zaciatlku na Lumii 520 a ziaden problem sa neobjavil doteraz pri pouzivani.

    Martina4626.05.2014 - 15:32 Trvalý odkaz

    mensi problem, v minulosti som chcela uz 8.1 , ale som ho nakonies nestiahla, na appstudio som sa vsak zaregistrovala, ale potom som tusim registraciu zrusila, lebo ma nechce prihlasit, vyhodi mi, ze uzivatel uz existuje, ale ako existuje, ked som registraciu zrusila? co sa s tym da robit?