iOS 12 má byť rýchlejší a prinesie množstvo noviniek

  • Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK 05.06.2018 - 09:39

    Znie to vsetko velmi dobre, tesime sa tesime. Hlavne som zvedavy, co to urobi s mojim zaloznym 5s-kom.. Klobuk dole pred Applom, ze bude aktualizacia aj na tak stary model :)

  • anonymous05.06.2018 - 11:08 Trvalý odkaz

    Mám ho už nainštalovaný a nato, že ide o 1 beta verziu, tak je zatiaľ všetko v poriadku, až na zopár nepreložených noviniek, chod je plynulý a reakcie rýchle. Hádam sa konečne dočkáme stabilnej a svižnej verzie iOS :)

    Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK05.06.2018 - 11:21 Trvalý odkaz

    Prve porovnavacky na iAppleBytes vyzeraju na prvu Betu fakt nadejne..

    Tomas05.06.2018 - 11:26 Trvalý odkaz

    No ved po prusere menom 11 by sa uz fakt patrilo

    Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK05.06.2018 - 12:45 Trvalý odkaz

    Merick, sa mi zdalo, ze je z Vasho tabora podozrivo ticho, ale nesklamal si.. :D A nezavid, ze na Tvoju S6 Samsung kasle..

    Tomas05.06.2018 - 13:02 Trvalý odkaz

    To nie je "moj" tabor. To je tabor vsetkych recenzentov atd. IOS 11 bol vo velkom kritizovany vacsinou a bol oznaceny za najhorsi OS, co Apple kedy vydal. Moj S6 dostal 2 nove verzie Androidu a viac som ani necakal a na Nugate stale funguje ako novy (nebyt poklesu vydrze baterie). Problem je asi niekde v "tvojom" tabore, ked nevies uznat chybu a taky fail ako bol iOS 11. Ved Apple to od zaciatku len plata a plata, o com svedci aj nedavna 11.4 beta. Ved iOS 11 je prakticky od vydania az do teraz cely cas len v bete. Je pekne, ze sa to snazia opravit, ale skor to nemali posrat hned na zaciatku. Hold, niekto neznesie kritiku jeho telefoniku a hned beeka.

    Károly Koprda05.06.2018 - 13:16 Trvalý odkaz

    Musim nesuhlasit, ved uz S6 vysla po vybornom KitKate s absolutne dorachanym Lollipopom, ktory bol teda pruser nehorazny, to masivne posielanie dat Googlu a vybitie baterky za par hodin sa nedalo zniest. Viem o tom svoje, mal som vtedy Samsung. To, ze ti staci, ked ti na mobil pridu len dve aktualizacie, je tvoja vec, ale neznamena to, ze to nie je hanba pre Samsung, mna to teda serie dost. Merrick som tu ofiko len oddnes, ale predtym som to tu rad sledoval a vsimol som si, ze si nevynechal jedinu prilezitost, aby si IOS nekritizoval. Mal by si vediet, ze neustala kritika a len kritika vedie k jedinemu - k zaujatosti. Mne sa pacia oba systemy, kazdy v niecom inom a nie vzdy sa ten system vyrobcovi podari, ale snaha doladovat by sa mala cenit a nie vyuzivat na pravidelne kydanie.

    Tomas05.06.2018 - 13:30 Trvalý odkaz

    S6 edge plus vysiel s Lollipopom. Ked bol telefon novy, bezne dosahoval 5,5+ hodiny sot. Ziadne vybijanie baterky. Dalej ma o 1GB ram viac ako bezna S6, taktiez vacsiu baterku. To len pre info.

    A opakukem, ja som si tu kritiku iOS 11 nevymyslel sam a nevycucal z prsta. Ta kritika sa na Apple valila z celeho sveta. Otvor si google a urcite najdes nieco aj ty;) Neviem, co je pre vas take tazke na uznani, ze iOS 11 sa proste Applu moc nepodaril. Takze sa to teraz snazi vyzehlit 12-tkou.

    Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK05.06.2018 - 14:27 Trvalý odkaz

    Pohodka, no flame no game.. :) Asi sa uz opakujes, tak to trosku lezie na nervy, ale peace.. Ozaj, tym SOT 5,5 hodiny ked bol novy, to sa chvalis?
    Inak mne velmi chyba desktopove iMessage na Windows, toho sa vsak asi nedockam.. :(

    Tomas05.06.2018 - 16:24 Trvalý odkaz

    Vzhladom na 5,7 QHD displej a len 3000mah bateriu, v podstate ano. Nie je to ziadna zavratna hodnota,viem, ale to som pisal k tomu udajnemu vybijaniu baterie.
    Asi som znel ako uplny hejter, co som nechcel, konieckoncov mame doma 2 iPhony (6s a 7) a oba su fajn... peace.

    Peter06.06.2018 - 11:21 Trvalý odkaz

    LOL zástanci Apple sa ozvali .... vlastním aj Samsung S6 32gb aj iPhone X 256 gb (popri iných telefónoch) a ak porovnám plynulost a spúšťanie aplikácii tak Xko je pomalšie minimálne o 30%, pri niektorých aplikáciách a ich spustení aj o 30 sekúnd rozdiel, ak ju vlastne spustí a nezamrzne sa v načítavaní... neviem čo tu riešite ovečky, mám Apple a je to najhorší telefón (v tom čo robím na telefóne ja) čo som mal za posledné 3 roky, a to som ich mal požehnane.

    Ešte doplním: včera som stretol priateľku ktorá má iPhone 8. Hneď mi napadlo, že porovnám tie veci co mi vadia v Xku na tom i8. Tak napríklad spúšťanie aplikácii na i8 bolo viditeľne pomalšie ako na xku. A to viditelne tak že to bolo pár sekúnd. LoL a ja som sa sťažoval ná Xko že je pomalšie ako Samsung S6 a to neporovnávam s S8.... pripojeníe na internet bolo rovnaké a taktiež vypnuté všetky appky z pozadia. V hrubom výpočtovom výkone taká S6 nemôže vôbec konkurovať iX ale až tak veľmi vysoký hrubý vykon v telefóne využije človek jedine pri strihani videí a ...

    Po ďalšie, vidím že sa do softvéru odborník koprda. Ak ti vadí masívne odosielanie dať, tak si to vypni, nikdy som to nemal zapnuté lebo nemám záujem aby dom posielal dáta na Google alebo iným serverom... a myslím si že väčšina ľudí čo sa trochu v tomto pohybuje to má vypnuté ... ak porovnám vydrž batérie od kúpi novej S6 až doteraz tak je to skoro rovnaké, a keď si vezmeš že s6 má dosť jemný displej na 5,1 palcovi displej a 2550mah, tak je to podľa mna stále fajn vydrž na 3 ročný fon. (oproti iX ktory má menšie rozlíšenie má 5,8 palcovým displeji)

    Ak ide o aktualizovanie iphonov, prečo by nebol aktualizovaný aj iPhone 5S? Veď každý iPhone je v podstate rovnaký a rovnaký softvér do neho je nahrávaný, jedine sa odlišuje iX lebo nieje 16:9 a iOS nieje robený tak že sa automaticky softvér roztiahne na rôzne pomery ako to má android. A aká ke výhoda v tom že máš toľko aktualizácii na starý mobil? To že už po druhej ide mobil o poznanie pomalšie ? Veď uz i6 sa nedá zniesť ako mu šibe pri iOS 11 a 6s je na to lepšie akurát v 2gb ram ale tiež nič moc ... a v čom je neuveriteľný rozdiel 12 oproti 11ios ? Že je to take super, nič wau tam nedali, ak zoberieš verziu Androidu a porovnaš to s o rok staršou tak je tam aj pár “wau” veci ...

    Peter06.06.2018 - 11:24 Trvalý odkaz

    V čom je lepší terajší iOS (11,12) od terajšieho Androidu (7,8) je akurát jeho využitie na iPadoch, lebo tablety s androidom sú na prácu nič moc (na multimediálny zážitok je to asi narovnako). Používal som viacero android tabletov v rôznych cenových reláciách ale iPady sú podľa mna zatiaľ lepšie.

    Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK06.06.2018 - 12:56 Trvalý odkaz

    Merrick, ved v pohode, myslim, ze tvoj S6 edge+ dokonca vysiel s Lollipopom 5.1.1, takze tam uz boli veci vychytane..a telefon je to stale fajn :)

    Oskar, vitaj.. uf.. skusim postupne:
    Hned tvoj uvodny a druhy odsek dokazal, ze ziadny Iphone X asi nemas, v podstate ako polovica akoze vlastnikov Iphone X prehnane kriticky prispievajucich do diskusii. Vsetko co si napisal, je uzasna fantazia a rozumny clovek si pomysli svoje. Zial ten nerozumny bude hned utekat do obchodu a pytat si ten bajny Samsung S6 /mimochodom bol to na tu dobu famozny a krasny telefon, jeden som mal, ale vsetko raz skonci/. Neviem, ci predavas Samsungy, alebo si plateny hejter. Mimochodom, vies o tom, ze ten Iphone X uz pol roka predavas? Zaujimave, pretoze keby si ho dal na Bazos, tak je to tyzdna prec.. :D

    Co sa vypinania odosielania dat tyka, tak poprve - vacsina ludi su bezni uzivatelia, ktory vybalia telefon a pouzivaju ho a jedine vypnutie dat pre nich znamena byt bez internetu. Mimochodom to vtedajsie velke odosielanie sa dalo naozaj vypnut, ale len specifickou apkou zo storu, takze aj ty si zjavne silny expert.. :D Co je teda najviac vidiet na vyjadreni, ze Iphone 5s je podstate rovnaky, ako Iphone X. Tu uz clovek naozaj uvazuje, ci nie si nahodou po vplyvom.. :D

    A teraz slubujem sam sebe, ze uz na ziadne tvoje prispevky tykajuce sa Apple nebudem reagovat..:)

    Peter06.06.2018 - 16:06 Trvalý odkaz

    Neviem ako sa tu pridávajú obrázky, tak to posielam ako link
    https://prnt.sc/jrkp1v
    myslím, že toto ako odpoveď na moje posledné 2 komentáre postačí, z čoho som si vytvoril svoj názor.
    Daj si to ako pozadie na tvoj mobil :3
    Budem rád, ak už nebudeš reagovať nielen na moje ale na všetky komentáre :* ;)
    Prajem pekný deň pebejec ...

    PS: napísal som, že v softvéry sa Xko od ostatných iphonov líší, ale ak nevie toľko textu tvoj mozog vstrebať a porozmýšľať nad tým, tak sa s tým nedá nič robiť :)

    Tomas06.06.2018 - 17:17 Trvalý odkaz

    Oskar, nemas nejaky vadny kus, ked je tvoj iP X taky pomaly?

    Peter06.06.2018 - 18:19 Trvalý odkaz

    Ako celkovo, ako funkčnosť iPhonu je v pohode. Ale ak porovnávam spúšťanie aplikácií (ktoré vyžadujú internetové pripojenie) tak je pomalšie ako S6.
    Aj čo som si všimol, tak niekedy aplikácie na pozadí, ktoré nevyžadujú obnovovanie obsahu, tak po kliknutí na nich z multitaskingu sa obnovia (opätovne zapnú), pritom iba cca hodinu sú na pozadí (robí to aj pri iba 4 minimalizovaných appkach, čo pamäť ram nemôže byť plne využívaná, aby to vyžadovalo zatvoriť nejaké aplikácie). Mám povolené permanentné osviežovanie aplikácií (či ako sa to presne vola).

    Merrick, nemyslím, lebo kamarát ma tiež xko a nepostrehol som aby bol nejako rýchlejší v načitávaní aplikácií. On ma napríklad problém s FaceID, ktoré mu už skoro vôbec nejde, ide mu asi 4x po reštartovaní mobilu a potom zas nejde až do opätovného reštartu. Mne to robilo zo začiatku, aj som to raz tu spomínal, ale bol som za debila čo nemá X a vymýšľa si, ale už mi to robí iba sem tam, že mi ponúkne iba zadať kód a není ani náznak využitia FaceID. (a nie odborníci.., nesťažujem sa že to robí pri zapnutí mobilu, alebo po dni nepoužívania, ale aj po pol hodine nepoužívania)
    Aj ako som dnes spomínal to porovnanie s iPhonom 8, tak Xko načítavalo trošku rýchlejšie aplikácie ako i8, tak asi to nebude chyba môjho kusu. Asi takto iPhony fungujú a toto je normálna ich rýchlosť, keďže každá ovečka hovorí že je to neskutočne rýchly a plynulý systém, no ja som mal ako posledný iPhone iPhone 5s (pred 4 rokmi), a odvtedy som mal iba androidy, a po prechode z posledných android telefónov (vlajkových lodí) na iPhone X cítim dosť rozdiel v tom, že je pomalší. Keby som nemal s čím porovnávať, alebo by som mal nejaké zalagované telefóny tak som neskutočne spokojný, lebo to nieje zlý alebo nejako spomalený telefón.

    ondrakomous06.06.2018 - 18:46 Trvalý odkaz

    iphone 5s podpora 5let, rekord.