Poradňa: aké sú rozdiely medzi formátmi videa a fotografií v iOS 11?

  • markos9 24.09.2017 - 03:30

    novy format je uplne na nic, normalny pocitac z win ten format nepozna, odporucam v nastaveni fotoaparatu prepnut na povodny format ako bol pred aktualizaciou, teda ak chcete fotky a videa vediet otvorit aj inde ako v iPhone a facebooku :)

  • markos924.09.2017 - 14:50 Trvalý odkaz

    fonyboy myslim ze taky jpeg co funguje vzdy a vsade milion rokov je super a naco si ma kto komplikovat zivot nejakym heif, minuly rok nas apple presvedcil ze nepotrebujeme podla neho 3,5jack a tento rok ze si nechceme ani len vypnut bluetooth a wifi a este aj novy format na fotky a video nam skusa natlacit do hlavy, akoze mohli by nechat na ludi co im vyhovuje, uz to prehanaju

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne24.09.2017 - 21:46 Trvalý odkaz

    Nechali, prepnes v nastaveniach spat, a si v suchu. .

    markos925.09.2017 - 09:56 Trvalý odkaz

    ano wayne po par dnoch a diskusii na nete som zistil ako prepnut format foto, kolko percent ludi co ma iPhone na to pride? alebo az po case ked zistia ze im pc fotky nepozna? stale vymyslia daku hlupost, najnovsie uz ani touch id nie je potrebne podla nich, kedze to nezvladli zabudovat do obrazovky tak povedia ze na novom X ho vlastne nepotrebujes, apple mam rad ale nemam rad ked robia blbcov z ludi

    kukino11128.09.2017 - 13:05 Trvalý odkaz

    Mam iPhone SE a možnosť prepnutia formatu na "kompatibilny" nemam. mozete poradit? Hladal som v nastaveniach/kamera/formaty. Nic. Pritom si to chcem ASAP prepnut na jpg. Vdaka za pomoc

    Lenka Ivančíková28.09.2017 - 14:23 Trvalý odkaz

    nastavenia - kamera - formaty - najkompatibilnejsi. tak to mam ja na iP 7+. mame doma jeden iP SE, tak pozriem po obede, ked sa k nemu dostanem.

    kukino11128.09.2017 - 15:21 Trvalý odkaz

    Tak som zvedavy, totiz na nejakom zahranicnom fore som sa docital, ze to maju aj ini ludia ako ja, vraj to vyzera tak, ze moznost prepnut spat do jpg maju len telefony s procesorom A10. Ak je to tak, je to na hlavu.

    jardo.suster@g…28.09.2017 - 16:14 Trvalý odkaz

    Na 6S moznost zmeny formatu nemam

    markos928.09.2017 - 16:28 Trvalý odkaz

    ako pisala Lenka, nastavenia-kamera-formaty-najkompatibilnejsi, ja mam iPhone 7plus a da sa to zmenit, ak by sa mi to zmenit nedalo tak by som musel vratit naspet iOS 10.3.3 nejakym sposobom, na nete su navody, alebo dat prec iPhone, celkove iOS11 je pre mna najvacsim sklamanim a najvacsim podrazom od apple pre konzervativnych ludi ako som ja lebo som bol zvyknuty na pohodu a ze vsetko fungovalo ako malo

    jardo.suster@g…28.09.2017 - 16:42 Trvalý odkaz

    ja tu moznost nemam, zrejme to ide len od modelu 7 a vyssie, ako uvadza kolega nadomnou.. Nepatral som po tom, osobne mi je to aj tak fuk:)
    co ta tak stve na 11-ke? mna okrem slabsej vydrze (!) nic, na dvojrocnom zeleze (6S) fici uplne super :) inak vysla opravna verzia 11.0.1, skusal si nahodit?

    markos928.09.2017 - 16:49 Trvalý odkaz

    hawkeye mam tu akoze opravnu verziu ale co tam menili ani oni neuviedli, inokedy napisu, podla mna len mutia vodu.. mna vytaca ze mi dokaslali klavesnicu v rezime na lezato, predtym bola nizsie a natiahnuta na celu plochu, teraz je vyssie a zabera miesto na obrazovke a okolo nej su hnusne sede pruhy, baterka mi vydrzi polovicu doby ako predtym, clir sa mi zapina sam od seba, obcas ma nepocut dobre ked telefonujem a aplikacie sa obcas zblaznia ale tie sa postupne aktualizuju na iOS11 ale napriklad format foto a videa co zmenili tak prve dni su vsetky fotky necitatelne v pocitraci, ja fotim dost vela a keby sa mi ten format nedal zmenit na jpeg tak naozaj pre mna problem lebo s tymi fotkami sa vela hram a naozaj nebudem konvertovat cez daky dalsi program, no a dalej neviem neskumal som ale napriklad ta spodna vysuvna lista predtym bola super a teraz ako z dakeho lacneho samsungu, proste som zvyknuty na to co bolo predtym

    kukino11128.09.2017 - 17:24 Trvalý odkaz

    Hm, tak zda sa, ze odpoved je v manuali ku iOS11:

    Stlačenie fotiek z dôvodu šetrenia miesta: (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 a iPhone 7 Plus) Ak chcete ušetriť miesto, iPhone automaticky sníma fotky a videá v nových, vysoko efektívnych formátoch s názvom HEIF a HEVC. Ak chcete zmeniť nastavenia formátu obrázkov a videa, prejdite na Nastavenia > Kamera > Formáty a vyberte Vysoko efektívny (ušetrí viac miesta) alebo Najkompatibilnejší.

    Takze pravdepodobne na iných telefónoch nadalej foti do stareho formatu jpg, ak pripojim iPhone, vsetky fotky nafotene po update na ios11 vidim v pocitaci ako normalne jpgcka. A musim povedat ze som velmi rad.

    Co sa tyka dovodu, preco som chcel ostat pri jpg je fakt, ze s tym suvisi podpra od dalsich aplikacii v ktorých fotky a videa upravujem, konkretne Photoshop a Premiere. No a tie nove formaty zatial nepodporuju.