Android a iOS TIP: Google Fotky - neobmedzený fotoalbum v cloude

  • Miso 14.11.2016 - 09:24

    Za sumu 0,99€ mesacne sa da rozsirit ulozisko iCloud na 50GB. To by mohlo vacsine postacovat.

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.11.2016 - 09:41 Trvalý odkaz

    iCloud je vhodny na zalohy zariadeni, ak ma clovek doma viac apple zariadeni. Google fotky postacuju. Mne sa pacia zdielane albumy, kde za par sekund mam pre rodicov sumar fotiek a videi z vyletu s detvakom do Bratislavy...

    jonjon14.11.2016 - 14:52 Trvalý odkaz

    Ta kompresia nie je az taka mierna - je dost viditelna, co je skoda, inac by to bolo super. A nedopracoval som sa k tomu ako zablokovat aby album ktory som s niekym zdielal, uz ten clovek nemohol zdielat dalej.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.11.2016 - 16:30 Trvalý odkaz

    Viditelna je pri 1:1. Na socialne siete a aj do tlace 10x15 to staci...

    jonjon16.11.2016 - 11:24 Trvalý odkaz

    Pocviem to teda inac: ak si odfotis fotku kvalitnym fotkaom, bde mat rozlisenie 4000x3000px a google ti ju sprzni komprimaciou, tak pri velkosti 2000x1000 ti to mozno az tak vadit nebude (vela ludom uz aj tu ano). Ale ked sa zvysi rozlisenie obrazoviek a budes si chciet raz tu fotku pozriet na 4K/8K obrazovke, ktora ti ju uz ukaze v plnej velkosti, tak uz tam uvidis aj tu komprimaciu.
    Jednoducho, je to skoda ze komprimuju.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.11.2016 - 11:49 Trvalý odkaz

    Toto je primarne sluzba pre mobily a tablety.... Preco uvazujes smerom ku kvalitnemu fotaku? Ked mas kvalitny fotak, zaplat si office365, kde mas na rok 1TB onedrive uloziska v cene sluzby, bez prznenia komprimacie. Tiez vie verejne albumy a pristup z mobilov...

    Tieto myslienkove pochody mi vzdy pripomenu blaznov z rozpravky o mudrom Matkovi, kde na rebriku do komory sekera zavesena, cela rodina horekovali, ze Matko sa vezme s Dorkou, i dieta budu mat, i to dieta na povalu bude chciet ist a potrasie rebrikom, z rebrika mu sekera na hlavu padne a ho zabije.

    edit: a videl som desattisice cvakov z kvalitnych fotoaparatov, ktorym google fotky neublizia, naopak, kliknutie na upravy -> automaticky, im dokaze skor pomoct, i skrz kompresiu.

    foto z mobilov, tiez nemaju zapnute najlepsie komprimacne moznosti, a nevyuzivaju hardver naplno, kym si clovek nestiahne aplikaciu vyuzivajucu napriklad camera2api(ta mi fungovala iba na LG G4, samsungy aj oneplus maju akekolvek manualne upravy obrazu zlomeme. Samsung ma aj automatiku), v podstate nevie, co mobil dokaze .

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy16.11.2016 - 12:18 Trvalý odkaz

    pouzivam Quickpic, mam 5TB zadarmo a ked sa mi zalohuje foto co 16MPix a 5MB tak aj ked ju stiahnem spat zo servetu tak ma stale tieto parametre...

    jonjon16.11.2016 - 21:42 Trvalý odkaz

    Podstata clanku je "neobmedzene ulozisko". Preco by som si mal platit za nejaku sluzbu, ak mi niekto ponuka zadarmo priestor s dostatocnym limitom na kus/fotku (16mb na fotku je super velkost). Ide o to ze google fotky su super vec (neobmedzene, pohodlne, vela dat na fotku) ale kazia to nejakou kompresiou (zbytocnou).

    @edit: caro zazitku z fotografovania prave nie je v kvantite (desatisicoch bezmyslienkovych cvakoch) ale kvalite fotky (umeleckej aj technickej)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne17.11.2016 - 00:30 Trvalý odkaz

    obcas vyrobcovia ponuknu nejake GB navyse na neobmedzenu kvalitu. LG davalo 100GB na 2 roky. Google dava neobmedzene foto v povodnej kvalite + 4K videa zadarmo dozivotne (zatial) k pixelu.

    Platit si samozrejme nemusis, kazdy kto rozumie kontextu a ako biznis funguje vie, ze zadarmo, nikdy nie je naozaj zadarmo, kazda verejna internetova sluzba ma svoje kompenzacie nuloveho poplatku.

    K foteniu sa uz nevyjadrujem, videl som toho naozaj dost, co ludia maju po verejnych galeriach, a stratil som doveru v ludstvo. Mozno raz...