MyPhone Hammer

Lacný dual SIM mobil klasickej konštrukcie s alfanumerickou klávesnicou, certifikáciou IP67, odolný proti vode, prachu a nárazom, 2'' QCIF displejom, VGA kamerou, LED svietidlom, FM rádiom, Bluetooth a 1 700 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: vlastný

chipset: MediaTek MT6250 D

procesor: ARM7-EJ 260 MHz

frekvencie: GSM 900 / 1800 Mhz

rozmery: 119 x 53 x 20 mm,

hmotnosť: 140 gramov overenédisplej: TFT, 256-tis. farieb, 144 x 176 b., uhlopriečka 2'' (51 mm)

fotoaparát: fotoaparát 0,3 Mpix, nahrávanie VGA videí (640 x 480 b.)

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 32 MB + 64 MB RAM + microSD karta (do 16 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB, mass storage

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio, 3,5 mm jack,

ostatné: informačná dióda, LED svietidlo, kalendár, budí, poznámky, záznamník hlasu, internetový prehliadač,

batéria: Li-Ion batéria 1 700 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: približne 59,90 eur, v predaji

Neobsahuje/nepodporuje: LED blesk, autofókus, UMTS, LTE, HDMI, Wi-Fi, GPS, NFC, multitasking, prehliadač dokumentov,

Obsah balenia: mobil, batéria, nabíjačka, USB kábel, slúchadlá, pomôcka na skrutkovanie, dokumenty

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Poľský producent cenovo dostupných telefónov má vo svojom portfóliu aj odolné modely telefónov s certifikáciou IP67, ktorým neublíži ani pobyt v extrémnych podmienkach a oceníte ich pri pohybe v náročnom teréne, pri práci na stavbe, v prašnom prostredí alebo v lete na rafte. Okrem 3,5'' androidu Hammer Iron nájdete v obchodoch model s klasickou konštrukciou a hardvérovými tlačidlami. Ten sa nám v redakcii objavil na testovanie. Už na prvý pohľad je jasné, do ktorej kategórie MyPhone Hammer spadá. Jeho základná hardvérová výbava, rozlíšenie displeja a fotoaparátu vás pri jeho používaní prenesie o niekoľko rokov dozadu. Čo sa mu dá, vzhľadom na účely používania a cenovku, odpustiť.

Plastové telo je po bokoch a na exponovaných častiach chránené robustnými gumenými prvkami a na prednej i zadnej časti sú neprehliadnuteľné skrutky. Po odskrutkovaní zadného krytu nájdeme dva sloty na SIM karty (klasickej veľkosti) a miesto na microSD kartu do veľkosti 16 GB. Jej prítomnosť je nutná lebo bez nej sa vám nepodarí zhotoviť ani jednu fotografiu. V spodnej časti zadnej steny je otvor na pútko, telefón tak môžete mať napríklad zavesený na krku. TFT displej s 2-palcovou uhlopriečkou má slabé QCIF rozlíšenie 144 x 176 bodov.

Po bokoch sú umiestnené klávesy ovládania hlasitosti, 3,5 mm audio jack a nabíjací microUSB konektor sú pod gumeným krytom. Na prenos súborov medzi telefónom a počítačom vám poslúži dodávaný USB kábel, zariadene podporuje mass storage, takže vnútorné úložisko a microSD kartu uvidíte v PC ako externý disk. V hornej stene je LED svietidlo, ktoré sa ovláda samostatným tlačidlom pod displejom. Na fotografovanie a nahrávanie VGA videí je určený 0,3 Mpix fotoaparát bez prisvetľovacej diódy. Poslúži len na momentky, kvalitné snímky nečakajte. V menu nechýbajú položky Kalendár, Poznámky, Kalkulačka, Budík, Nahrávanie zvuku ani Internetový prehliadač. Doručenú správu alebo zmeškaný hovor indikuje blikanie modrého podsvietenia klávesnice. Užitočná funkcia.

ikona

MyPhone Hammer - dvojsimkáč zameraný na odolnosť a výdržRecenzia odolného telefónu s klasickou klávesnicou a certifikátom IP67. Nevadí mu ponorenie do vody, pády ani prach. Zamrzí slabý displej a podpriemerný fotoaparát.

Vo výbave nájdeme ešte podporu GPRS, Bluetooth, FM rádio a vďaka prítomnosti slotu na microSD kartu a 3,5 mm jacku môžete telefón použiť aj ako MP3 prehrávač, Výhodou je 1 700 mAh batéria, ktorá by mala, vzhľadom na špecifikácie produktu, vydržať niekoľko dní bežného používania na jedno nabitie. Reálnu výdrž a skúsenosti z používania prinesieme v samostatnej recenzii.

MyPhone Hammer kúpite na Slovensku v dvoch farebných verziách - čiernej a oranžovej za cenu približne 59,90 eur. Nájdete ho napríklad v internetovom obchode Digitall.sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu