iOS TIP: Najlepšie hry a aplikácie roka 2013

Podobne ako pred pár dňami Google pre Android, aj Apple vybral tie najlepšie aplikácie tohto roka pre svoj iOS. Zoznam tých najlepších a najpopulárnejších aplikácií či hier nájdete v špeciálnej sekcii v iTunes.

Tesne pred koncom roka pribudla v App Store špeciálna sekcia, pozostávajúca z najlepších aplikácií a hier za tento rok. Výber je kombináciou subjektívneho hodnotenia správcov jablčného obchodu a rebríćka najsťahovanejších aplikácií. Zoznam je vytvorený pre iPad a iPhone zvlášť, niektoré aplikácie sa však objavujú v oboch.

Najlepšou aplikáciou sa stalo Duolingo. Výukový systém cudzích jazykov sa podobnej odmeny dočkal aj v rebríčku pre Android, ktorý nedávno zostavil Google. Duolingo vás naučí španielsky, anglicky, francúzsky, nemecky, portugalsky alebo taliansky, pričom postup v jednotlivých lekciách sa synchronizuje s webovou aj mobilnou aplikáciou. Motiváciou vám budú výkony vašich priateľov v tabuľke. V prípade tejto aplikácie sa nám ani nechce veriť, že je úplne zadarmo.

Najlepšou hrou sa stal platený Ridiculous Fishing so svojskou grafikou a ocenené boli napríklad aj FIFA 14 či Asphalt 8: Airbone, na ktoré sme upozornili aj my v redakcii. Klasikou je potom séria Plants vs. Zombies.

Duolingo, FIFA 14 a Asphalt 8. (Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.)

Špeciálnou kategóriou sú aplikácie dizajnované pre iOS 7, kde sa Apple snaží upriamiť pozornosť na fotoeditor VSCO Cam00, platenú RSS a Feedly čítačku Reeder 2 alebo sprievodcu pamiatkami vo svetových metropolách od National Geographic. Kategóriou samou pre seba je potom GTD klient OmniFocus 2 za 17,99 €.

Čítačka Reeder 2, City Guides a OmniFocus 2

Ak svoj smartfón s iOS používate hlavne produktívne, nesmie vám chýbať Evernote, správca úloh Wunderlist či prekladač iTranslate. Všetky sú v základnej verzii zadarmo, rovnako ako videoeditor Magisto. Ten dokáže nahradiť iMovie a zdieľať vaše výtvory priamo na Facebook, Twitter alebo YouTube.

Videoeditor Magisto

V prípade iPadu stojú za zmienku softvér pre DJov a hudobníkov Traktor DJ (8,99 €), krásna encyklopédia zvierat od WWF (víťaz ceny za dizajn od Apple) alebo balíček magazínov do virtuálnej knižnice - napríklad legendárne Evo pre milovníkov automobilov, technologický WIRED, Economist či National Geographic.

Top aplikácie

Množstvo z výberu top aplikácií od Apple pre tento rok je platených. Spoločnosť ale používateľom svojho iOS pripraví aj vianočný darček. Už teraz je v App Store dostupná aplikácia 12 Days of Gifts. Momentálne v nej beží odpočítavanie, medzi 26. decembrom a 6. januárom však každý deň ponúkne nejaký bezplatný obsah. Pieseň, aplikáciu, knihu alebo film. Každá ponuka bude dostupná vždy len počas 24 hodín. Niektoré z darčekov vraj nebudú dostupné vo všetkých krajinách, z dvanástich by ale zopár mohlo zaujať aj vás.

Top aplikácie

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom, stručný článok o rebríčku pre Android tu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu