4ka: od zajtra využijete paušály Sloboda aj v EÚ

Trojicu paušálov, ktoré obsahujú predplatené minúty, SMS-ky a 1 GB dát, budete môcť od zajtra využívať aj pri ceste po krajinách Európskej únie.

V polovici mája operátor avizoval, že s novými paušálmi Sloboda budete môcť od júna telefonovať, SMS-kovať a dátovať aj pri cestách po krajinách Európskej únie. Presný termín vtedy nestanovil. Dnes už vieme, že to bude platné od 22. júna 2018.

So Slobodou 100 máte k dispozícii na Slovensku a v EÚ 100 minút alebo SMS správ, so Slobodou 300 to je 300 minút / SMS a Sloboda ∞ ponúka neobmedzené volania a SMS-ky na Slovensku aj v EÚ. Programy zároveň obsahujú 1 GB dát. Všetko, čo je v základnom paušále, môžete využívať rovnako na Slovensku aj v EÚ roamingu.

Tak ako sme vás informovali už v májovom článku, pre dátový balík Sloboda+, ktorým si môžete navýšiť objem dát v programoch Sloboda, však platí prepočítanie cez vzorec podľa platnej regulácie. Z objemu dát v sieti 4ky je v celej Európskej únii využiteľný objem iba 0,83 GB. Platí to pre všetky tri dátové balíky - 10 GB, 15 GB aj Nekonečné dáta, pretože majú rovnakú cenu tri eurá.

Objem dát z doplnkových balíčkov využiteľný v krajinách EÚ si vypočítate nasledovne: 2 x mesačný poplatok bez DPH za paušál delené 6 eurami. V tomto prípade 2,5 eur x 2 / 6 = 0,833. Taký istý vzorec využívajú všetci slovenskí operátori. Pri prekročení objemu vám môže byť naúčtovaný príplatok 0,006 eura bez DPH (0,0072 eura s DPH) za MB (účtovanie je po 1 kB).

Rovnaký vzorec sa uplatňuje aj na balíček GIGA s objemom 1 GB dát a cenou 2 eurá. V zahraničí z neho budete môcť využiť približne polovicu - 0,56 GB. Paušál Sloboda dáta platí iba na Slovensku.

Pokiaľ používate niektorý z programov TO., ktoré platia iba na území Slovenska, môžete bezplatne prejsť na nový program Sloboda. Ostane vám aj využívaný benefit, o nič neprídete. Všetko dôležité o programoch Sloboda sa dozviete v článku 4ka: nové portfólio Sloboda s množstvom dát.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

funboy 21.06.2018 - 20:13

Vážený zákazník, dňa 21.6.2018 v čase od 22:00 do 22.06.2018 02:00 budú z dôvodu plánovanej odstávky nedostupné nasledovné služby: Automatická obnova balíkov, Moja Zóna, eShop, prenos kreditu a aj informácie o výške kreditu prostredníctvom USSD kódu alebo SMS správou. Ďakujeme za pochopenie.

Celá diskusia 1 príspevok