Amazfit Stratos (Amazfit Pace 2): inteligentné hodinky na túru aj do bazéna

Športové inteligentné hodinky s GPS, odolnosťou voči vode, snímačom tepu, meraním maximálnej spotreby kyslíka a transflektívnym dotykovým displejom.

Spolupráca Xiaomi a Huami priniesla niekoľko modelov inteligentných hodiniek a náramkov. Už sme otestovali výborný a lacný Mi Band 2 či jedny z najzaujímavejších hodiniek AmazFit/Pace. Koncom minulého roka ste si mohli prečítať recenziu AmazFit Bip s trojtýždňovou výdržou na jedno nabitie a dobre čitateľným displejom.

Aktuálne sa kolega Tomáš venuje hodinkám Amazfit Stratos, čaká na preklad prostredia do slovenčiny a aktualizáciu systému, ktorá by ho mala doladiť. Kompletnú recenziu tak prinesieme neskôr. Niektoré weby, vrátane slovenských, ich uvádzajú pod názvom Amazfit Pace 2, ten však nie je oficiálny.

Základné parametre:

Transflektívny LCD 1,34'' displej, rozlíšenie 320 x 300 b., hmotnosť 70 gramov, dvojjadrový procesor, 4 GB pamäť, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, vodeodolnosť 5 ATM, snímač tepu srdca, GPS, Glonass, VO2 max, príjem notifikácií, meranie spánku, výdrž 5 dní na jedno nabitie, analýza z 12-tich druhov športu, 22 mm vymeniteľný remienok.

Hodinky využijete ako predĺženú ruku smartfónu na príjem notifikácií aj sledovanie športových aktivít. Presné meranie zabezpečí integrované GPS a poteší snímač tepu srdca. Amazfit nevadí pobyt vo vode, výrobca medzi športami uvádza okrem behu, cyklistiky, turistiky a iných aj plávanie. Zmerajú vám maximálnu spotrebu kyslíka VO2 max a čas na zotavenie.

Všetky namerané dáta môžu byť synchronizované a sprístupnené na serveri Strava. Amazfit Stratos spĺňajú normu 5 ATM, bližšie sme sa odolnosti zariadení venovali v článku Ako je to s vodeodolnosťou smartfónov a inej techniky? Automaticky sledujú vaše denné aktivity, prejdené kroky, spálené kalórie, kvalitu spánku a nastavené ciele.

Hodinky majú leštenú keramickú obrubu, tri hardvérové tlačidlá pre ovládanie, vymeniteľný 22 mm silikónový remienok odolný potu a 1,34-palcový transfletívny farebný displej s rozlíšením 320 x 300 bodov. Batéria ponúka maximálne 5-dňovú výdrž na jedno nabitie. Do 4 GB vnútornej pamäte si môžete uložiť obľúbenú hudbu a hodinky využívať na počúvanie aj bez pripojeného telefónu.

Amazfit Startos kúpite z oficiálneho internetového obchodu v čiernej farbe za cenu 199,99 USD. Na Slovensku sa predávajú za približne 190 eur.

Zdroj: amazfit.com

Diskusia k článku:

kalliopp 22.05.2018 - 14:24

Hodinky do bazena to asi nebudu, ak splnaju iba 50ATM, co je maximalne sprchovanie. Na bazen by bolo treba mat hodinky od 100ATM vyssie. V kazdom pripade pekny krok vpred a hodinky sa mne osobne pacia.

Lenka Ivančíková22.05.2018 - 14:46 Trvalý odkaz

na potapanie nie su urcene, plavanie je v pohode.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy22.05.2018 - 16:45 Trvalý odkaz

kalliopp ak by mali 50ATM tak mozes robit aj "hlbkove potapanie" :)
50m/5ATM
100/10ATM
s garminmi 5ATM som sa do 5-7m ponaral aj v slanej vode a ani po 2 sezonach problem nebol.
kazdopadne by som bol pri plavani so specifikaciou 5ATM opatrny.

[IMG]http://i65.tinypic.com/nxsubb.jpg[/IMG]

200€ za cinana?! kam tento svet speje

Peter22.05.2018 - 18:02 Trvalý odkaz

oxy, myslím, že ak testy hodiniek dopadnú dobre, tak cena je úplne v poriadku na dané funkcie, myslím že až nízka, ale je to činan ako píšeš. No je to Xiaomi, ktoré ponúka dobrý hardvér aj softvér (súdim z mojích skúseností a porovnávaní xiaomi zariadení s TOP zavedenými výrobcami). Do karát by neskutočne zahralo to, ak by sa oficiálne u nás predávali a boli ponúkané aj xiaomi obchodom v BA.

Pred pol rokom som si kúpil smarthodinky od firmy MOBVOI s android wear, respektíve teraz wearOS, na skúšku za cca 200,-. Po pár dňoch používania som prestal používať Samsung Gear S3 frontier (pred nimi som mal moto 360 a alcatel one touch go) a odvtedy používam iba hodinky od Mobvoiu. Nevedel som do čoho idem pri ich kúpe, no bola to uplna novinka, ktorá mala pozitívne ohlasy, a neľutujem. Zaplatil som vopred a prisli mi do 3 týždňov (neviem či z USA či z Anglicka). Je to môj malý telefón, pri ktorom nemusím mať mobil ak mam pripojenie na wifi a chcem využívať aplikácie využívajúce internetové pripojenie (ma aj GPS, mikrofon, reproduktor, proste všetko čo si zmysliš, okrem slotu na karty). No a dalšia veľká výhoda je to, že ich ani necítim na ruke, keďže su z nejakého druhu plastu a sú úplne ľahučké.
Kúpil by som si ešte jedny, lebo teraz sú lacnejšie a dávajú k ním ich bezdrôtové slúchadlá ako darček (180 dolárov) (len kvôli tým slúchadlám :D) - nejaká časovo obmedzená akcia. Čisto slúchadlá (ich nový projekt) stoja cca 99 dolárov, asi kvôli vyzbieraniu sumy na ich výrobu je ta kombinácia s hodinkami za 180 dolárov, predstavili ich pred cca 2 týždňami.

Ešte ohľadom softvérovej podpory. Tá je ukážková, nový systém je na nich dostupný v rovnakom čase ako na ostatných hodinkách využívajúcich wearOS zavedených značiek, čiže v prvej vlne (alebo ako to nazvať).

Peter22.05.2018 - 20:35 Trvalý odkaz

Sice tie Mobvoi vyzeraju OK, ale vydrz 48 hod ? Ani nahodou. Xiaomi Amazfit BIP su za zlomok ceny a vydrz 30 dni bez problemu.

Celá diskusia 22 príspevkov