Honor 10 zrejme spoznáme 15. mája

Honor rozposlal do redakcií pozvánky na predstavenie nového smartfónu. Event sa uskutoční 15. mája v Londýne a malo by ísť o nový top model Honor 10.

Tento rok Honor uviedol na náš trh už niekoľko noviniek a o pár týždňov spoznáme ďalšiu. Podľa dohadov by malo ísť o novú vlajkovú loď, nástupcu Honoru 9. Minuloročný top model v týchto dňoch dostal atraktívnu cenovku, za 389 eur získate výkonný android s dobrým fotoaparátom a rýchlou čítačkou odtlačkov na prednej strane.

Výrobca toho o nástupcovi veľa neprezradil. Z pozvánky je jasné, že bude využívať prvky umelej inteligencie (AI). Je preto pravdepodobné, že dostane Kirin 970, ktorý nájdeme v prémiových modeloch Huawei. Významnou novinkou tohto čipsetu je podpora LTE sietí na obidvoch SIM kartách naraz.

Čínska stránka weibo.com už chrlí prvé neoficiálne informácie o špecifikáciách a uniknuté snímky. Podľa nich by sme sa mali dočkať 6 GB operačnej pamäte RAM, 256 GB úložiska a 5,8-palcového natiahnutého displeja. To všetko zabalené v skleneom tele s 3D efektom. Na zadnej strane vidno len duálny fotoaparát, čítačku odtlačkov nie. Je tu preto šanca, že aj Honor 10 ju bude mať vpredu.

Dá sa očakávať, že kým bude nový Honor oficiálne predstavený, uniknú ďalšie podrobnosti o výbave či dizajne. Na ich potvrdenie si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Výrobca má však vo zvyku uviesť čínske verzie nových smartfónov skôr než modely určené pre globálny trh. A tak sa oficiálne podrobnosti o pripravovanej novinke zrejme dozvieme skôr než 15. mája. V Londýne nebude chýbať ani zástupca našej redakcie, prinesieme vám tak prvé dojmy a živé fotografie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu