Bluetooth slúchadlá Sony Xperia Ear Duo prepustia okolitý zvuk

Na tohtoročnom MWC ukázalo Sony nielen nové smartfóny, ale aj zaujímavé bezkáblové slúchadlá. Technológia dual listening umožní počúvať hudbu a zároveň vnímať okolité zvuky. (živé fotografie)

Xperia Ear Duo ponúkajú spojenie s okolitým svetom aj vtedy, keď z nich počúvate hudbu. Umožňuje to technológia dual listening. Nemali by ste tak prepočuť napríklad hlásenie rozhlasu na železničnej stanici, prichádzajúce auto či priateľa, ktorý na vás volá na ulici.

Základné parametre:

Rozmery slúchadla 60 x 18 x 10,2 mm, hmotnosť 11 gramov, rozmery puzdra 89 x 89 x 25 mm, hmotnosť 76 gramov, batéria v slúchadle 56 mAh, batéria v puzdre 740 mAh, výdrž do 4 hodín počúvania hudby, odolnosť voči ošplechnutiu vodou IPX2, LED indikátor, dotykové ovládanie, ovládanie pohybom, akcelerometer, kompas, barometer, gyroskop, proximity senzor, mikrofón, Bluetooth 4.2, USB-C konektor na nabíjanie, tri veľkosti vymeniteľných štupľov (S/M/L), kompatibilta s OS Android 5.0 a viac, iOS od verzie 10.

Slúchadlá využijete po spárovaní so smartfónom aj na telefonovanie a hlasové ovládanie s podporou Google asistenta a Siri. Všetky akcie môžete ovládate dotykom, no napríklad prijať hovor dokážete aj kývnutím hlavou, otočením hlavy vpavo či vľavo prepínate medzi skladbami. Počúvať hudbu a zároveň aj hlasy ľudí naokolo je spočiatku zvláštne, hudba je akoby v úzadí, postupne si ale na čudný pocit zvyknete a zvuky sa vyrovnajú.

Dodávané puzdro poslúži nielen na uschovanie slúchadiel, keď ich nepoužívate, ale aj na ich nabitie. Vstavaná batéria im dodá energiu až trikrát, sedem minút rýchleho nabíjania postačí na hodinu prehrávania hudby.

Oproti konkurencii Samsung Gear IconX alebo Apple AirPods sú slúchadlá veľké a upevnenie za uchom nemusí byť pri niekoľkohodinovom používaní napriek nízkej hmotnosti pohodlné.

Sony Xperia Ear Duo budú dostupné najskôr v USA od mája tohto roka, postupne by sa mal predaj rozšíriť do ďalších vybraných krajín. Na výber bude čierna a zlatá verzia. Odporúčaná cena je stanovená na 280 USD, európska cenovku bude pravdepodobne podobná suma, ale v eurách.

Živé fotografie:

Diskusia k článku:

Nightmare 03.03.2018 - 01:02

celkom to dobre vyzera ;)

viperman03.03.2018 - 06:06 Trvalý odkaz

velkostou tieto sluchadla nie su asi moc konkurencia pre Samsung Gear IconX alebo Apple AirPods, Proti tymto dvom stoja Sony WF-1000X predstavene minuly rok.

Celá diskusia 2 príspevky