Apple AirPods - bezdrôtové slúchadlá nielen k jablkovým zariadeniam

Apple včera predstavil prevratné bezdrôtové slúchadlá, ktoré si najlepšie rozumejú so zariadeniami s iOS 10, watchOS 3 a macOS Sierra. Vďaka Bluetooth ich však pripojíte aj k iným smartfónom.

Novému iPhone 7 a iPhone 7 Plus chýba 3,5 mm audio jack. Počúvanie hudby a telefonovanie cez slúchadlá riešia nové EarPods s lightning konektorom, ktoré sú súčasťou balenia nových modelov, alebo si môžete kúpiť bezdrôtovú novinku AirPods. Prípadne do lightning konektora vsuniete dodávanú redukciu na 3,5 mm jack a použijete vaše obľúbené slúchadlá.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Spárujete ich s mobilným zariadením, v ktorom beží nový iOS 10, s hodinkami s watchOS 3 alebo s notebookom s macOS Sierra. Pripojenie prebehne veľmi jednoducho. Po otvorení schránky, v ktorej sú AirPods uložené a zároveň slúži ako nabíjacia stanica, sa ukáže na displeji okno s voľbou Connect. Stlačíte a hotovo.

Výdrž slúchadiel by mala byť do 5 hodín počúvania hudby na jedno nabitie. Len 15-minútové nabíjanie dovolí 3-hodinovú výdrž. V každom slúchadle sa nachádza senzor, ktorý zistí, či sú vložené v uchu alebo nie. Vybratím z ucha sa totiž prehrávané audio automaticky zastaví, čím sa šetrí batéria. Vstavané mikrofóny dovoľujú telefonovanie i hlasové ovládanie telefónu cez Siri, ktoré aktivujete jednoduchým poklepaním po slúchadle.

Cenovka nepoteší, v nemeckom Online Store je stanovená na 179 eur a dostupné budú koncom októbra.

Konkurencia ponúka napríklad nami už testované Samsung Gear IconX, ktoré majú navyše vlastnú 4 GB pamäť, krokomer, snímač tepu a sú odolné voči ošplechnutiu vodou. Puzdro takisto slúži na nabíjanie. Unikátne slúchadlá sa predávajú za približne 229 eur.

AirPods budú pravdepodobne kompatibilné iba s Apple zariadeniami. Potvrdiť to však budeme vedieť až po ich vyskúšaní.

AirPods budú vďaka Bluetooth kompatibilné s rôznymi zariadeniami, ale ich prídavné funkcie si užijete len s Apple produktmi.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu