LG V30 2018 dostane vylepšenú kameru s umelou inteligenciou

LG na MWC 2018 ukáže novinky využívajúce umelú inteligenciu (AI). Prvým telefónom má byť vylepšený top model V30.

Tento rok bude zrejme trendom v mobilných telefónoch umelá inteligencia. Na modely s podporou AI zabudovanou v procesoroch Kirin 970 láka Huawei a nový výkonný čipset Exynos 9810 so schpnosťou učenia založenej na báze neurónových sietí bude vo svojich vlajkových lodiach používať Samsung.

Ani LG nechce zaostávať, a tak už na MWC 2018 predstaví LG V30 vylepšené o umelú inteligenciu a ovládanie hlasom. Pôjde však len o softvérové vylepšenie kamery, nie strojové učenie ako je tomu pri čipsetoch s AI.

Vision AI, ako funkciu pomenovalo LG, bude spolupracovať so zabudovaným Google asistentom a pôjde o ďalšiu generáciu rozpoznávania obrázkov. Využitie tak nájde pri fotoaparáte a hlasových poveloch.

Vision AI automaticky analyzuje predmety a odporučí najvhodnejší režim snímania jedným z ôsmich režimov: portrét, potraviny, domáce zviera, krajina, mesto, kvety, východ a západ slnka. Pri vývoji algoritmov na rozpoznávanie obrazu bolo pre analýzu použitých viac než 100 miliónov obrázkov.

Pribudne aj skenovanie QR kódov, ktré má usnadniť nakupovanie. Jednoduchým namierením na objekt začne telefón vďaka Vision AI vyhľadávať obrázok, poskytne informácie o nákupných možnostiach vrátane ceny a odporučí podobné produkty, ktoré by mohli zákazníka zaujímať.

Nový režim fotografovania pri nízkom osvetlení zvýši automaticky jas obrazu v tmavom prostredí. Úroveň jasu má byť oveľa presnejšia.

Niektoré funkcie nebudú len výsadou nových modelov, ale prídu ako aktualizácia aj na staršie zariadenia, pričom budú brať ohľad na hardvérové vybavenie.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu