Creative Halo - dotvorí atmosféru nielen zvukom

Recenzia Bluetooth reproduktora s farebným podsvietením, ktoré príjemne dotvorí večernú atmosféru v miestnosti.

Creative Halo sme vám už predstavili v tomto augustovom článku. Váha pod ním ukáže 505 gramov, nabijete ho cez microUSB, hudbu doň dostanete cez Bluetooth alebo 3,5 mm jack a popri reprodukcii hudby ponúka aj svetelné efekty. A nezabudlo sa ani na funkciu telefonovania.

V prvom rade oceňujem cenovku pod 70 eur. Tej zodpovedá aj kvalita zvuku. Pri porovnaní s dobre známym JBL Go ponúka Creative za dvojnásobok ceny niekoľkonásobne vyššiu hlasitosť aj oveľa čistejšie podanie.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

V redakcii máme okrem JBL GO viacero iných Bluetooth reproduktorov a ako najbližšieho konkurenta tu vidím relatívne starý JBL Flip 3, ktorý dnes stojí 80 eur. Na chatu by som si radšej vzal ten, výraznejšie hĺbky (basy) by som ocenil aj pri tichom počúvaní na pracovnom stole. Na tom by som však oveľa radšej pozeral na Creative Halo. Jeho zrkadlo ladí s každým podkladom. Je to veľká výhoda - zapadne do každého priestoru, pretože vďaka odrazovej ploche pri pohľade naň automaticky preberá farby okolitého povrchu.

A po zotmení vďaka nemu vytvoríte želanú atmosféru v miestnosti nielen pomocou hudby, ale aj farieb. Creative Halo totiž ponúka dvanásť farebných režimov, ktoré osvetľujú zrkadlovú plochu produktu. Deťom tak môžete spraviť malú diskotéku, dospelým zas nahradí svetlo nočnej lampy či sviečky.

Ešte sa vrátim k zvuku. Páči sa nám čistota prednesu a jemné výšky. Oproti JBL Flip 3 je zvuk z Halo o čosi priestorovejší. A vďaka slabším hĺbkam menej duní. Doma aj v práci mám tenké steny a uznávam, že vibrácie zo silnejších reproduktorov rušia aj ľudí za nimi.

Creative Halo si tak asi najlepšie dokážem predstaviť na pracovnom stole. Žiadne káble, zrkadlový dizajn preberajúci farby okolia, možnosť hlasného telefonovania a počúvanie čistej hudby, ktorá neruší dunením ľudí za tenkými priečkami. Maximálna hlasitosť je viac než dostatočná aj do kancelárie, aj do detskej izby. Na víkendovú chatu bude stačiť, no tam viac oceníte skôr “basovejšie” reproduktory.

Trochu ma hnevali príliš hlasné hlasové povely (low battery) aj zvuky zapnutia / vypnutia. Snáď je jasné, že pri vypínaní a zapínaní mám reproduktov v ruke a nepotrebujem hlásenie, akoby som bol na druhej strane izby. Zvuky môžete vypnúť v aplikácii Xpectra, no neviem, či je to to najlepšie riešenie.

Na vybíjajúcu 2200 mAh batériu upozorní blikanie nenápadnej červenej LED-ky vedľa tlačidla vypínača po asi ôsmich hodinách reprodukcie na tretinovej hlasitosti. Výdrž tak hodnotím ako štandardnú, porovnateľnú s konkurenciou. Pri slabej batérii nie je možné zapnúť svetelné efekty, počas testu som ich mal v ostatnom čase zapnuté takmer neustále.

Aplikácia Xpectra slúžiaca na prepínanie svetelných efektov na androidoch a iPhonoch mi pripadá zbytočná. Neprináša nič špeciálne a na tento jediný účel som radšej používal tlačidlo na reproduktore. Chýba aj možnosť spojiť viacero reproduktorov, ktorá sa v poslednej dobe stáva u konkurenčných značiek celkom bežnou.

Výhody:

+ čistý zvuk

+ svetelné efekty

+ závit pre statív

+ cenovka 60 - 70 eur

+ pohodlné ovládanie

+ vďaka zrkadlu zapadne do každého priestoru

Nevýhody:

- nevýrazné hĺbky

- aplikácia Xpectra neprináša nič navyše

- chýba (stereo) spojenie s ďalšími reproduktormi Creative

- neposlúži ako záložný zdroj

- neponúka zvýšenú odolnosť voči vode

Orientačná cena: 60 - 70 eur

Záver

Šikovný Bluetooth reproduktor s priaznivou cenovkou, ktorý poteší čistým zvukom a svetelnými efektmi k tomu. Nechýba mu pútko na pohodlné prenášanie, textilom potiahnutý povrch, ktorý elegantne dopĺňa zrkadlová plocha. Tá cez deň odráža okolité farby, vďaka čomu zapadne do každého priestoru, večer zas môže dotvoriť atmosféru v miestnosti vďaka 12 svetelným efektom.

Na chatu s kamošmi by som si radšej vzal vodeodolný JBL Flip 4 s čarovným zvukom, no ten je takmer dvojnásobne drahší a nevyzerá až tak dobre. Skrátka, úplne iná kategória. Toto je elegantný spoločník na pracovný stôl, ktorý vám spraví náladu nielen čistým zvukom, ale aj farebným podsvietením. A navyše k nemu nemusia viesť žiadne káble a tých výrobcom udávaných osem hodín reprodukcie naozaj zvládne.

Diskusia k článku:

Nightmare 24.01.2018 - 15:47

Sesterka ho ma a je dobry...vzdy saskujen s farbami..je pravda trocha hlbky a basy by bolo tomu pridat ale vsak co za tu cenu chceme a este u Nas

Celá diskusia 1 príspevok