JBL Go - farebná tehlička s mohutným zvukom

Recenzia malého a cenovo dostupného Bluetooth reproduktora s prekvapivým zvukom aj výdržou. Chudobné balenie neprekáža.

Tento reproduktor mi týždeň ležal na stole a jeho test som z neznámych dôvodov odkladal. Dnes ráno som ho vybral z chudobného balenia, zapol a neveril vlastným ušiam.

Produkty značky JBL sú mi dlhodobo sympatické. Snáď nikdy nie sú predražené, cenovka väčšinou zodpovedá kvalite produktu. Reproduktory JBL sa na nič nehrajú. To platí aj v tomto prípade. Za tridsať eur dostanete plnohodnotný Bluetooth reproduktor s prekvapivou maximálnou úrovňou hlasitosti.

130-gramová tehlička s jedným 40 mm meničom hučí ako besná. Poteší peknými výškami aj stredmi, hĺbky zodpovedajú veľkosti meniča. Už som počul veľa podobných produktov, JBL sa v porovnaní s nimi za kvalitu reprodukcie vôbec nemusí hanbiť. Hlasitosťou JBL Go prekonáva mnoho konkurentov s cenovkou do 50 eur, hoci malé rozmery krabičky predávanej v rôznych farbách tomu vôbec nenasvedčujú.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Prísny hranatý dizajn dobre vyzerá a spoľahlivo zabezpečí stabilné umiestenie na stole či polici. Tlačidlá v hornej stene sú ľahko nahmatateľné a vďaka prísnym tvarom na ich stláčanie nemusíte produkt druhou rukou pridržiavať. Modrá LED-ka nad logom JBL informuje o jednotlivých funkciách. Nabíjanie 600 mAh batérie uskutočníte prostredníctvom univerzálneho microUSB konektora. Ak máte iPhone, môže to byť problém, keďže v balení sa nabíjačka nenachádza. Nájdete tu len oranžový USB káblik pre zapojenie do počítača (alebo nejakej inej USB nabíjačky).

V balení chýba aj audio kábel s 3,5 mm koncovkou. Potešilo by aj pútko, pre ktoré je na reproduktore pripravený otvor a nejaké puzdro na pohodlný prenos.

Tým sa dostávame k výdrži. Výrobca hovorí o maximálnej výdrži do 5 hodín (v závislosti od hlasitosti a typu hudby), no po piatich hodinách náhodného prehrávania celej mojej zbierky na polovičnej hlasitosti sa žiadne vybitie nekonalo. JBL Go ponúka reálnu výdrž až 10 hodín počúvania na strednej hlasitosti, v prípade najvyššej to s ním nikto v miestnosti nevydrží a bude vhodná skôr na nejakú chatu s nahluchlými ľuďmi podguráženými alkoholom.

Čo sa týka kvality zvuku, tak pri normálnom počúvaní všetkých štýlov hudby vám bude JBL Go stačiť. Páčia sa mi najmä vyvážené výšky a stredy. Na hip-hap-hop s dlhými hlbokými údermi to nebude, ale od normálneho rocku cez pozeranie filmov až po klasickú hudbu je tento malý zázrak plne dostatočný partner. JBL Go nemôže chýbať ma žiadnej internátnej izbe, alebo napríklad v garáži, kde si počas vŕtania sa v motorke chcete vypočuť posledný album Coldplay.

Na počúvanie FM rádia z mobilu si musíte dokúpiť univerzálny 3,5 mm audio káblik. Jeho absenciu v balení považujem za asi najväčší nedostatok JBL Go. Pre tento prípad sa určite poobzerajte po JBL Clip, ktorý sme recenzovali nedávno: JBL Clip - Bluetooth reproduktor na počúvanie FM rádia.

Základné parametre:

130 g, 83 x 68 x 31 mm, Bluetooth 4.1, menič 40 mm, výkon 3 W, frekvenčný rozsah 180 - 20 000 Hz, mikrofón na telefonovanie, batéria 600 mA, výdrž 5 - 10 hodín, nabíjanie 1,5 h.

Výhody:

+ prekvapivý zvuk (vyváženosť i maximálna hlasitosť)

+ výdrž až 10 hodín praktického počúvania

+ praktický dizajn

+ možnosť hlasného telefonovania

+ predaj v rôznych farbách

Nevýhody:

- menej výrazné hĺbky zodpovedajúce veľkosti produktu

- chudobné balenie bez pútka, audio kábla či nabíjačky

- chýba zvýšená odolnosť

Orientačná cena: 29,99 eur (vždy.sk)

Záver

JBL Go je veľmi sympatický reproduktor, ktorý odporúčam všetkými desiatimi. Nabíjačku s microUSB koncovkou už doma určite máte, pútko vám možno ani chýbať nebude a kábel, ktorý by ste využili maximálne tak pre počúvanie FM rádia, si v nutnom prípade dokúpite. Lenže rozumné tvary, pekné farby a mimoriadny zvuk vám zrejme za 30 eur nik iný nedá. Už dlho som nemal v rukách tak vydarený produkt.

Diskusia k článku:

slovaaak 20.05.2015 - 00:39

Kitsound Gravity, ktory predava obchodny retazec Tesco za zhruba 30-35 euro (cena kolise skoro kazdy tyzden) je podla mna o dost lepsi, ako vami recenzovane repraky v cene do 50 euro, co ste sem za poslednu dobu dali ... http://www.kitsound.co.uk/product/KSGRAVYL

Peter20.05.2015 - 09:30 Trvalý odkaz

A na toto si prosim ta ako prisiel

Lenka Ivančíková20.05.2015 - 10:23 Trvalý odkaz

tvoj post ma byt reklama na repraky z Tesca?

ferineveri21.05.2015 - 12:38 Trvalý odkaz

Napadla mi myšlienka, či by sa dal takýto repráčik pripojiť aj k telke cez BT. Nevie o tom niekto niečo?

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease21.05.2015 - 14:03 Trvalý odkaz

A máš takú telku? s BT je ich tak 4% na trhu. Pred rokom-dva nebol žiaden. Tuším s tým prišiel Panasonic a má to vo všetkých nových TV, potom dosť Sony, Samsung a pár LG..
Ak áno, treba zistiť či podporuje A2DP profil. Potom to pôjde. Ale neviem či je to dáka výhra. Môj TV má určite lepší zvuk ako tento reprák. Takže bych to (ak by BT mala) radšej z mobilu streamoval do telky ;-)

Inak to BT tam mohli integrovať už dávno, nebolo by treba ani infraport na ovládanie TV stačila by apka na mobile cez BT

Celá diskusia 12 príspevkov